Tytuł egzekucyjny bez pieczęci urzędowej
Witam,
mam taki oto problem, może ktoś spróbuje mi pomóc...
otóż dostałam tytuł egzekucyjny na zobowiązanie wynikające z wyroku sądowego bez pieczęci urzędowej (tzw. orzełka).
Tytuł wystawił inny US przesyłając go nam do realizacji zgodnie z właściwością miejscową. Do tytułu załączono uwierzytelnioną kserokopię wyroku sądu. Patrzę na tytuł, widzę że nie ma pieczęci, pisze pismo do wierzyciela ze wskazaniem iż brak pieczęci urzędowej , dlatego też tytuł zwracam (na szczęście jeszcze nie wysłałam

)
Coś mnie tknęło i tak oto wpadłam na to:
"Art. 26. § 1. Organ egzekucyjny wszczyna egzekucję administracyjną na wniosek wierzyciela i na podstawie wystawionego przez niego tytułu wykonawczego, sporządzonego według ustalonego wzoru.
§ 2. Wzór, o którym mowa w § 1, określa w drodze rozporządzenia minister właściwy do spraw finansów publicznych. Wzór ten zawiera treść określoną w art. 27, a ponadto umożliwia elektroniczne przetwarzanie danych zawartych w tytule wykonawczym.
§ 3. Obowiązek wystawienia tytułu wykonawczego według wzoru, o którym mowa w § 1, spoczywa również na wierzycielu, którego należność pieniężna wynika z orzeczenia sądu zaopatrzonego w klauzulę wykonalności, z tym że w tym przypadku nie wymaga się opatrzenia tytułu wykonawczego pieczęcią urzędową
Pytanie: co to wyrok zaopatrzony w klauzulę wykonalności? jak mam stwierdzić ze ten wyrok ją posiada czy też nie? help!