Teraz jest 05 wrz 2025, 22:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Telekonferencja 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA28 gru 2006, 20:56

POSTY        90
Post Telekonferencja
Witam,
nie wiem czy mnie widać i słychać?
A tak na poważnie chciałabym się zapytać tych osób, którym udało się dzisiaj wziąć udział w telekonferencji z Rejestracji (widzieli i słyszeli) jakie kwestie poruszane były na tej konferencji. Czy dostaniemy jakieś nowe wytyczne do realizacji?
Ja przez pierwszą godziną się logowałam - trwało łączenie a w następnej godzinie widziałam ale nic nie słyszałam.
Proszę o informacje czy jakieś raporty należy zrobić?, jakieś weryfikacje?
Pozdrawiam

27 wrz 2017, 11:10
Początkujący

REJESTRACJA15 cze 2009, 16:42

POSTY        6
Post Re: Telekonferencja
Mieliśmy to szczęście, że po wielu próbach, przelogowaniach i brakiem łączności udało się coś usłyszeć. Głównym tematem był raport z CRP KEP o błędach automatycznej aktualizacji adresu z SSP. Dowiedzieliśmy się tylko tyle, że trzeba generować go raz w tygodniu i zobaczyć na czym polegają błędy i ewentualnie poprawić. Wytycznych nie będzie. A tak na marginesie to te telekonferencje to jakaś porażka, ludzi za idiotów mają.

27 wrz 2017, 11:30
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Masz na myśli telekonferencje z rejestracji czy tak ogólnie?

27 wrz 2017, 13:44
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Ja przez pierwszą godziną się logowałam - trwało łączenie, a w następnej godzinie widziałam ale nic nie słyszałam.

No to ładnie. Może to była tylko videokonferencja bez audio?... :)
W piątek będę debiutował w tej imprezie, więc przećwiczę to na żywym organizmie.

27 wrz 2017, 16:01
Początkujący

REJESTRACJA20 sty 2010, 22:38

POSTY        8
Wizja i głos na tzw. telekonferencji przez pierwsze 15 min, potem przez ok 1,5 godziny próby logowania. Nawet na kilka minut pojawił się obraz ale bez głosu. Więc widziałam, że konferencja trwa i nikogo nie obchodzi fakt zgłaszanych uwag o braku możliwości w jej uczestniczeniu przez wiele osób  palka--== .
Może ktoś mógłby mnie oświecić w jaki sposób usunąć błąd (sporo tego u nas) raport o błędach automatycznej aktualizacji adresu na podstawie informacji z SSP : "Miejscowość dla adresu polskiego podana w parametrach nie istnieje lub jest nieaktywna w CRP KEP." Może ktoś ma już jakieś doświadczenia w usuwaniu tych błędów, będę wdzięczna za każdą wskazówkę  :czytaj:

28 wrz 2017, 08:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:27

POSTY        25
Nic nie widać, nic nie słychać ale telekonferencja się odbyła więc w czym problem :)

28 wrz 2017, 21:48
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA28 wrz 2017, 21:03

POSTY        1
elbergi                    

Wizja i głos na tzw. telekonferencji przez pierwsze 15 min, potem przez ok 1,5 godziny próby logowania. Nawet na kilka minut pojawił się obraz ale bez głosu. Więc widziałam, że konferencja trwa i nikogo nie obchodzi fakt zgłaszanych uwag o braku możliwości w jej uczestniczeniu przez wiele osób  palka--== .
Może ktoś mógłby mnie oświecić w jaki sposób usunąć błąd (sporo tego u nas) raport o błędach automatycznej aktualizacji adresu na podstawie informacji z SSP : "Miejscowość dla adresu polskiego podana w parametrach nie istnieje lub jest nieaktywna w CRP KEP." Może ktoś ma już jakieś doświadczenia w usuwaniu tych błędów, będę wdzięczna za każdą wskazówkę  :czytaj:

Możliwe, że na etapie wprowadzania deklaracji (dane adresowe) operator pomylił się wpisując nazwę miejscowości (np. Warsawa zamiast Warszawa) - należy to sprawdzić w SSP (w teczce podmiotu - zakładka Rejestracja - Konta podatków). System porównuje dane adresowe z wprowadzonej deklaracji z adresem w CRP KEP.

01 paź 2017, 17:34
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Telekonferencja za pomocą skype'a przebiegała bez problemu. Obraz jak w skypie, bo to nie videokonferencja, a telekonferencja. Koleżanka skorzystała z okazji i wyjaśniła sobie sprawę odbioru zajęć komorniczych przez ePUAP.
Z tego co wiem to niestety nie ma możliwości automatycznego importowania ich do SSP i trzeba robić to ręcznie.

01 paź 2017, 21:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:45

POSTY        42
Pytanko do pracowników komórek rejestracji:
Jak potwierdzacie dla celów rejestracji VAT istnienie podmiotu pod adresem rejestracyjnym/miejsc prowadzenia działalności. Czy zawsze robicie to w terenie pod jednym z adresów podmiotu? Co myślicie o potwierdzeniu telefonicznym (na tel. podany w danych kontaktowych  w CRP KEP) z osobą zamieszkującą pod tym samym adresem co podatnik?

03 paź 2017, 13:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
Przykre, ale każdą rejestrację oprócz rolników ( za zgodą naczelnika) potwierdzamy w terenie. Biegamy, biegamy.

03 paź 2017, 16:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 10 ]