Witam, mam pytanie. Jestem pracownikiem Urzędu Skarbowego, orientuje się ktoś czy istnieje możliwość przejścia z Urzędu Skarbowego do Urzędu Celnego na funkcjonariusza np praca na granicy itp ? Czy jest taka możliwość? co trzeba zaliczyc itp ? Czy wygląda to tak samo jakby się starać na nowo do pracy czy obowiązują jakieś mniejsze formalności?
12 maja 2017, 20:57
Re: Przejście z US do UC
Do Urzędu Celnego nie przejdziesz choćby nie wiem co.
13 maja 2017, 07:22
gburek1234
Na spotkaniu w Olsztynie, mł. inspektor Walczak powiedział, że KAS daje nam tak duże możliwości rozwoju właśnie z uwagi na możliwość pracy w różnych formacjach tegoż KAS. No takie rzeczy potrafią człowiekowi wmawiać patrząc prosto w oczy.
13 maja 2017, 07:47
Z tego co wiem, niech się wszystko unormuje z tymi umowami, a możliwość przejścia do UC będzie na pewno. Na razie nikt nic nie wie, pewnie i sama góra nie wie co to będzie . Póki co jest wielka rozpierudcha, bałagan kadrowy a szumny cel KAS jak na razie - moim zdaniem - jest odwrotny od zamierzonego.
13 maja 2017, 10:07
Żeby przenieść się do UC, to musiałbyś się cofnąć w czasie hehe. UC już nie ma. Mundurowych masz w UCS. Dobrze ci inni radzą - poczekaj do jesieni aż się to wszystko unormuje (mam nadzieję, że to w końcu nastąpi) i pisz wtedy do Dyrektora IAS. Ale na mundur, to raczej nie licz. Pracowałam w UC, teraz w UCS - tu się odbywa walka do ostatniej kropli krwi o mundur. Chętnych do zachowania munduru jest więcej, niż etatów mundurowych. Wątpię, żeby zostały jakieś wakaty mundurowe.
13 maja 2017, 12:23
gburek1234
Gburek, to ty decydujesz kto ma gdzie pracować i na jakim stanowisku ? Powiedz z jakiego jesteś województwa może się jakoś dogadamy
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller
15 maja 2017, 12:02
robunio73
Gburek, to ty decydujesz kto ma gdzie pracować i na jakim stanowisku ? Powiedz z jakiego jesteś województwa może się jakoś dogadamy :piwo:
Nie potrafisz czytać czy po prostu trollujesz? A może faktycznie opanowałeś podróże w czasie?
15 maja 2017, 13:26
robunio73
gburek1234
Gburek, to ty decydujesz kto ma gdzie pracować i na jakim stanowisku ? Powiedz z jakiego jesteś województwa może się jakoś dogadamy :piwo:
Taki mój żarcik, który widzę nie każdy wyłapał... Nie ma już Urzędów Celnych, zatem nie przejdziesz do UC choćby nie wiem co
15 maja 2017, 13:35
Wiadomo o co chodzi, więc nie ma co się czepiać słówek
____________________________________ "Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy" - J. D. Rockefeller