Teraz jest 05 wrz 2025, 22:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona
Odpowiedź na odwołanie od propozycji/braku propozycji pracy 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Post Odpowiedź na odwołanie od propozycji/braku propozycji pracy
Czy ktoś otrzymał już odpowiedź od złożonego odwołania od propozycji pracy? Czy odwołanie zostało uwzględnione w całości, części czy w ogóle? boje--==

26 maja 2017, 10:04
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2012, 22:13

POSTY        46
Post Re: Odpowiedź na odwołanie od propozycji/braku propozycji pr
Odpowiedź będzie taka:
"Dyrektor Izby Administracji Skarbowej w … zapewnia, że dotychczas podjęte działania w zakresie realizacji polityki kadrowej opierają się na przepisach prawa oraz kryteriach i założeniach przyjętych przy wdrożeniu reformy Krajowej Administracji Skarbowej.
W szczególności należy podkreślić, iż proces ustalania wynagrodzeń pracowników i uposażeń funkcjonariuszy przebiega w Izbie Administracji Skarbowej w … zgodnie z zaleceniami i wytycznymi Szefa Krajowej Administracji Skarbowej oraz ustaleniami Porozumienia zawartego w Gdańsku w dniu 1 marca 2017 r. pomiędzy Marianem Banasiem Szefem Krajowej Administracji Skarbowej a NSZZ „Solidarność”.
Podkreślam raz jeszcze, iż propozycje pracy i służby przedstawiane pracownikom i funkcjonariuszom były i są przygotowywane w oparciu o kryteria sprecyzowane w przepisach wprowadzających ustawę o KAS, przy uwzględnieniu posiadanych przez pracownika lub funkcjonariusza kwalifikacji, miejsca zamieszkania".

26 maja 2017, 12:28
Amator

REJESTRACJA21 cze 2015, 14:20

POSTY        16
Ja złożyłem pierwsze odwołanie do DIAS w połowie maja. Do dziś brak odpowiedzi. Czekam do końca maja. Później składam odwołanie za pośrednictwem ZZ do DIAS, który ma 5 dni i zostaje komisja.  czytaj=--===

26 maja 2017, 16:13
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2012, 22:13

POSTY        46
iork83                    

Ja złożyłem pierwsze odwołanie do DIAS w połowie maja. Do dziś brak odpowiedzi. Czekam do końca maja. Później składam odwołanie za pośrednictwem ZZ do DIAS, który ma 5 dni i zostaje komisja.  czytaj=--===

Który ma 5 dni i zostaje komisja.

Skąd te 5 dni i co za komisja?

26 maja 2017, 20:26
Amator

POSTY        16
Komisja to zespół powołany na podstawie Porozumienia w sprawie zabezpieczenia praw i interesów pracowników oraz funkcjonariuszy oraz zabezpieczenia realizacji zadań organów państwa w związku z wdrażaniem Krajowej Administracji Skarbowej
zawartego w Gdańsku w dniu 1 marca 2017 r. pomiędzy Szefem KAS a NSZZ „Solidarność".

Zgodnie z par. 4 ust. 3 w/w porozumienia "przedstawienie sprawy Zespołowi następuje za pośrednictwem kierownika jednostki organizacyjnej KAS, którego pracownika lub funkcjonariusza dotyczy wniosek. Wniosek - jeżeli nie zostanie uwzględniony przez kierownika jednostki organizacyjnej KAS we własnym zakresie - kierownik przekazuje Zespołowi bez zbędnej zwłoki, jednak nie później niż w terminie 5 dni roboczych. Kierownik jednostki organizacyjnej KAS wraz z wnioskiem przekazuje Zespołowi swoje pisemne stanowisko w przedmiocie wniosku wraz z jego uzasadnieniem"

Tak więc dotyczy to każdego DIAS, który jeśli nie uwzględni wniosku we własnym zakresie (ja to rozumie jako pozytywnie) to ma 5 dni na przekazanie do komisji.

26 maja 2017, 22:16
Zaawansowany

REJESTRACJA11 maja 2017, 18:57

POSTY        33
iork83                    

Komisja to zespół powołany na podstawie Porozumienia w sprawie zabezpieczenia praw i interesów pracowników oraz funkcjonariuszy oraz zabezpieczenia realizacji zadań organów państwa w związku z wdrażaniem Krajowej Administracji Skarbowej
zawartego w Gdańsku w dniu 1 marca 2017 r. pomiędzy Szefem KAS a NSZZ „Solidarność".

Zgodnie z par. 4 ust. 3 w/w porozumienia "przedstawienie sprawy Zespołowi następuje za pośrednictwem kierownika jednostki organizacyjnej KAS, którego pracownika lub funkcjonariusza dotyczy wniosek. Wniosek - jeżeli nie zostanie uwzględniony przez kierownika jednostki organizacyjnej KAS we własnym zakresie - kierownik przekazuje Zespołowi bez zbędnej zwłoki, jednak nie później niż w terminie 5 dni roboczych. Kierownik jednostki organizacyjnej KAS wraz z wnioskiem przekazuje Zespołowi swoje pisemne stanowisko w przedmiocie wniosku wraz z jego uzasadnieniem"

Tak więc dotyczy to każdego DIAS, który jeśli nie uwzględni wniosku we własnym zakresie (ja to rozumie jako pozytywnie) to ma 5 dni na przekazanie do komisji.

A orientujesz się może ile czasu posiadają lokalne ZZ na przekazanie wniosku do DIAS'a?

27 maja 2017, 09:06
Amator

POSTY        16
Wydaje mi się, że nie ma jakiegoś sprecyzowanego​ terminu, ale ZZ będą to pewnie robić dosyć szybko.

27 maja 2017, 11:17
Zaawansowany

REJESTRACJA11 maja 2017, 18:57

POSTY        33
iork83                    

Wydaje mi się, że nie ma jakiegoś sprecyzowanego​ terminu, ale ZZ będą to pewnie robić dosyć szybko.

Byłoby dobrze, na pewno będę chciał zapytać w lokalnym ZZ w jakim terminie planują przekazać do DIAS'a wniosek od złożenia. Druga ciekawa kwestia to: w jakim czasie, w przypadku nieustosunkowania się DIAS'a do przedmiotowego wniosku rozpatruje go powołana Komisja. Szkoda, że te informacje są tak trudno dostępne.

27 maja 2017, 11:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 paź 2013, 08:01

POSTY        23
Nasze ZZ przekazują następnego dnia roboczego do DIAS. Jeżeli DIAS nie rozpatrzy pozytywnie to Zespół ma 14 dni od dnia wpływu wniosku. Złożyłam w piątek więc raczej dość szybko dowiem się o decyzji mojego DIAS.

27 maja 2017, 17:09
Amator

POSTY        16
Zgodnie z par. 4 porozumienia z 1 marca 2017 r.
1) ust. 3  "przedstawienie sprawy Zespołowi następuje za pośrednictwem kierownika jednostki organizacyjnej KAS, którego pracownika lub funkcjonariusza dotyczy wniosek. Wniosek - jeżeli nie zostanie uwzględniony przez kierownika jednostki organizacyjnej KAS we własnym zakresie - kierownik przekazuje Zespołowi bez zbędnej zwłoki, jednak nie później niż w terminie 5 dni roboczych. Kierownik jednostki organizacyjnej KAS wraz z wnioskiem przekazuje Zespołowi swoje pisemne stanowisko w przedmiocie wniosku wraz z jego uzasadnieniem"

2) ust. 6. "zespół rozpoznaje zgłoszone wnioski w terminie 14 dni roboczych od dnia ich wpływu do Zespołu. Przewodniczący Zespołu, niezwłocznie po wpłynięciu wniosku, przesyła skan wniosku wraz ze stanowiskiem kierownika jednostki organizacyjnej KAS na adres poczty elektronicznej członków Zespołu"

Tak więc wniosek powinien zostać rozpatrzony:
- w 5 dni (tylko w DIAS bez Zespołu)
- w 19 dni + czas przesłania (Zespół).

Ciekawe jak do tego podejdzie DIAS czy rozpatrzy pozytywnie we własnym zakresie czy puści wyżej... poza swoje podwórko  
boje--==

27 maja 2017, 20:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2017, 16:52

POSTY        26
Czy ktoś może wrzucić odwołanie? Jakieś argumenty?

29 maja 2017, 08:30

REJESTRACJA28 lis 2013, 07:50

POSTY        40
Wodnik15                    

Czy ktoś może wrzucić odwołanie? Jakieś argumenty?

Jak czytam takie teksty (a wiele ich tutaj) to przyznam szczerze, że ręce mi opadają.
Jak potrzebujesz czyichś argumentów, bo sam nie masz własnych, to może nie ma podstaw, by propozycję zmieniać?

Ludzie, jesteście urzędnikami. Macie być gwarancją wykonywania obowiązków w imieniu państwa. A tu co chwila pytanie o terminy, o zespoły, o argumenty, o tryb odwoławczy. A weźcie ustawę i poczytajcie. Weźcie poszukajcie na forum i znajdźcie.

Mam propozycję. Podłącz się pod jakieś pismo, które napisali mądrzejsi i miej nadzieję, że Ci wywalczą wyższą pensję. A potem będziesz mógł nadal na nich nadawać i obrażać się na cały świat, że inni mają więcej.

Jeeeez.

29 maja 2017, 08:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2017, 16:52

POSTY        26
Nie każdy ma czas na przejrzenie ustawy. Nie masz ochoty to nie odpisuj. Nikt o to Cię nie prosił a morały praw innym.
Widać, że już znaczna część osób tutaj piszących ma w sobie tyle jadu, że jedni drugich atakują. To był jedynie prośba bo jestem w trakcie pisania.

29 maja 2017, 08:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 paź 2013, 08:01

POSTY        23
Minęło 5 dni na załatwienie wniosku przez DIAS i... cisza. Wątpię, żeby DIAS przekazał nasze wnioski (odwołania) do zespołu monitorującego. A jak jest w innych IAS, czy ktoś otrzymał może odpowiedź na swoje odwołanie?

06 cze 2017, 18:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona