Teraz jest 11 wrz 2025, 23:17

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:55

POSTY        91
Post Re: Znowu bez podwyżek...
skarb111                    

W Warszawie podobno w czwartek kolejne rozmowy z ZZ.  :blush:

Oni się nigdy nie dogadają... a wszystko ze stratą dla nas  :glare:

17 maja 2016, 06:22

REJESTRACJA27 sty 2016, 17:05

POSTY        35
bbc                    

sputnick                    

No tak bo skoro zatrudniony w 2008 to jeszcze młody i niedoświadczony. Zatem specjalista z 2008 jest mniej godzien niż referent z 2007.
Dadzą ludziom nic albo prawie nic, żeby się wku.. i odeszli, przyjdą nowi znowu dostaną 1,1 a zaoszczędzone na podwyżki dla kolesi.
A co wykształcenie średnie gorsze? Polskie wykształcenie wyższe, zwłaszcza z nauk społecznych i ekonomicznych można o kant bajki rozbić. Wiem bo sam mam takie.

Poprostu nie wierzę własnym oczom, co kolega napisał...
ale cóż, dochodzę do wniosku, że to szczera prawda.
Przecież wydaje mi się, że wszyscy wiemy, iż podniesienie wynagrodzeń-  bez zwględu na staż pracy - do mnożnika 1,5  jest poza wszelką dyskusją.

No i proszę bardzo, dużo było mówione o tym, że młodym nie należą się podwyżki, że starzy pracownicy bardziej na nie zasługują, w dodatku wyrównanie wszystkim zarabiający mniej niż dwa tysiące złotych netto do mnożnika 1,5 nie jest sprawiedliwe. Teraz przynajmniej zdefiniowano kto jest młodym pracownikiem, wiemy już, że stary pracownik to taki, który został zatrudniony przed 2008 rokiem. Ciekaw jestem czy "nowi" pracownicy ze stażem ośmiu lat w administracji podatkowej będą zadowoleni. Jeszcze jakiś czas temu większość forum uważała, że wcześniejsza propozycja była niesprawiedliwa, ciekaw jestem jak odebrana będzie ta zmiana.

17 maja 2016, 06:44
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
W lubelskim podpisane nowe warunki pracy (dziewczyny na urlopach macierzyńskich też zostały objęte podwyżkami), czekamy na wypłaty :)

17 maja 2016, 06:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 15:29

POSTY        74
A co tam w IS Szczecin ?, do tej pory bardzo dużo postów było z tamtego regionu a teraz cisza? nie ma już związków?

17 maja 2016, 06:59

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:36

POSTY        43
Czy ten podział na starych i nowych w IS Poznań to pomysł ZZ?

17 maja 2016, 07:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2007, 20:36

POSTY        8
Kasik                    

W lubelskim podpisane nowe warunki pracy (dziewczyny na urlopach macierzyńskich też zostały objęte podwyżkami), czekamy na wypłaty :)

Taaak? Jestem na macierzyńskim i jeszcze nic o tym nie wiem. Nic nie podpisywałam :(

17 maja 2016, 07:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:44

POSTY        40
Kasik                    

W naszym US (lubelskie) jeszcze nic nie dawali do podpisania; czekamy...

17 maja 2016, 07:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2016, 08:47

POSTY        11
Kejti                    

skarb111                    

W Warszawie podobno w czwartek kolejne rozmowy z ZZ.  :blush:

Oni się nigdy nie dogadają... a wszystko ze stratą dla nas  :glare:

O Warszawie cisza. Czy jest tu ktoś, kto ma wiarygodne wiadomości w temacie podwyżek? Smutne to, że było najpierw wielkie och i ach, a teraz cisza... :zly1: a my naprawdę na to czekamy.

17 maja 2016, 07:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:37

POSTY        6
bbc                    

Witam,
Dane IS Poznań z 06.05.2016r., ale podobno coś się zmieniło in plus ( na ile  nie wiem). Dotyczy zatrudnionych do 31.12.2007r.
I. Stanowiska samodzielne         Wykształcenie        Wysokość mnożnika
oskarżyciel skarbowy              wyższe prawnicze                1,966
inspektor kontroli podatkowej         wyższe                1,730
starszy komisarz skarbowy                wyższe                1,660
II. Stanowiska specjalistyczne               
starszy specjalista                        wyższe                1,790
starszy informatyk                        wyższe                1,920
starszy inspektor                             średnie                1,560
starszy kontroler rozliczeń                średnie                1,540
starszy poborca skarbowy                średnie                1,540
specjalista                                    średnie                1,600
informatyk                                        średnie                1,600
inspektor                                        średnie                1,540
kontroler rozliczeń                        średnie                1,520
komisarz skarbowy                        średnie                1,580
III. Stanowiska wspomagające               
starszy referent                                 średnie                1,520
starszy księgowy                               średnie                1,520
księgowy                                       średnie                1,510
referent                                       średnie                1,510
poborca skarbowy                       średnie                1,510

Jak Wam się to podoba... szczególnie degradacja finansowa na stanowisku starszego komisarza? Bo u nas starszych specjalistów
to najwięcej w RP, w tym z wykształceniem średnim. Rożnica w miesięcznym wynagrodzeniu  243,60 zł bez wysługi (0,13 mnożnika) Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać?
Czekam na Wasze posty. Pozdrawiam.

To przepraszam kiedy podniosą powyżej 1,5 osobom zatrudnionym od 01.01.2008? po 10 latach pracy? czy już wcale?

17 maja 2016, 07:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2016, 12:05

POSTY        47
Przestańcie już, zobaczcie do czego to doszło... Informacje o podwyżkach dostaliśmy już jakiś czas temu, generalnie jak będzie to rzędu 200-300 zł (od 8 lat), a my nią się podniecamy i czekamy jak na zbawienie. Gdyby ten nasze posty przeczytał ktoś z zewnątrz, który pracuje w sektorze prywatnym to by miał ładny ubaw. Niestety w takim kraju żyjemy, gdzie człowiek wykształcony pracuje w sektorze publicznym, tyra dla tego kraju i zarabia ochłapy, to jest przykre, opłaca się tylko kombinować. Jak słyszę tych niby zbawicieli, którzy teraz mają większość w rządzie, tylko mnie krew zalewa. Obiecanki, że będzie lepiej, tak było jest i będzie, dorwać się do koryta i korzystać. Podwyżki? Zero szacunku dla pracowników służby, jakiś komunikat i przez tyle czasu cisza, śmiech na sali :zygi:

17 maja 2016, 08:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2016, 08:47

POSTY        11
ocotuchodzi                    

Przestańcie już, zobaczcie do czego to doszło... Informacje o podwyżkach dostaliśmy już jakiś czas temu, generalnie jak będzie to rzędu 200-300 zł (od 8 lat), a my nią się podniecamy i czekamy jak na zbawienie. Gdyby ten nasze posty przeczytał ktoś z zewnątrz, który pracuje w sektorze prywatnym to by miał ładny ubaw. Niestety w takim kraju żyjemy, gdzie człowiek wykształcony pracuje w sektorze publicznym, tyra dla tego kraju i zarabia ochłapy, to jest przykre, opłaca się tylko kombinować. Jak słyszę tych niby zbawicieli, którzy teraz mają większość w rządzie, tylko mnie krew zalewa. Obiecanki, że będzie lepiej, tak było jest i będzie, dorwać się do koryta i korzystać. Podwyżki? Zero szacunku dla pracowników służby, jakiś komunikat i przez tyle czasu cisza, śmiech na sali :zygi:

Taka prawda  :mellow:  Skoro nas nie szanują, to chociaż sami siebie szanujmy.

17 maja 2016, 08:37

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:36

POSTY        43
Skoro nas nie szanują to siebie szanujmy, ale ktoś wpadł na pomysł sztucznego podziału pracowników IS Poznań na starych i nowych i był to pewnie ktoś z wewnątrz - można by rzec ktoś z nas.

17 maja 2016, 08:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:44

POSTY        40
ocotuchodzi                    

Przestańcie już, zobaczcie do czego to doszło... Informacje o podwyżkach dostaliśmy już jakiś czas temu, generalnie jak będzie to rzędu 200-300 zł (od 8 lat),  :zygi:

Doprecyzuję. Dla mnie to duża podwyżka bo moja pensja wynosi 2100zł z groszami. BRUTTO.
A takich jak ja jest na pewno sporo osób ;(

17 maja 2016, 08:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2016, 12:05

POSTY        47
Funto                    

ocotuchodzi                    

Przestańcie już, zobaczcie do czego to doszło... Informacje o podwyżkach dostaliśmy już jakiś czas temu, generalnie jak będzie to rzędu 200-300 zł (od 8 lat),  :zygi:

Doprecyzuję. Dla mnie to duża podwyżka bo moja pensja wynosi 2100zł z groszami. BRUTTO.
A takich jak ja jest na pewno sporo osób ;(

Dla mnie to też dużo, tylko chciałem podkreślić w jakiej sytuacji beznadziejnej się znajdujemy. Wystarczy spojrzeć na ścieżkę kariery i zarobki już parę razy wspomnianego pracownika biedronki/lidla.

17 maja 2016, 08:58
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 173  Następna strona