W Warszawie podobno w czwartek kolejne rozmowy z ZZ. :blush:
Oni się nigdy nie dogadają... a wszystko ze stratą dla nas
17 maja 2016, 06:22
Re: Znowu bez podwyżek...
bbc
sputnick
No tak bo skoro zatrudniony w 2008 to jeszcze młody i niedoświadczony. Zatem specjalista z 2008 jest mniej godzien niż referent z 2007. Dadzą ludziom nic albo prawie nic, żeby się wku.. i odeszli, przyjdą nowi znowu dostaną 1,1 a zaoszczędzone na podwyżki dla kolesi. A co wykształcenie średnie gorsze? Polskie wykształcenie wyższe, zwłaszcza z nauk społecznych i ekonomicznych można o kant bajki rozbić. Wiem bo sam mam takie.
Poprostu nie wierzę własnym oczom, co kolega napisał... ale cóż, dochodzę do wniosku, że to szczera prawda. Przecież wydaje mi się, że wszyscy wiemy, iż podniesienie wynagrodzeń- bez zwględu na staż pracy - do mnożnika 1,5 jest poza wszelką dyskusją.
No i proszę bardzo, dużo było mówione o tym, że młodym nie należą się podwyżki, że starzy pracownicy bardziej na nie zasługują, w dodatku wyrównanie wszystkim zarabiający mniej niż dwa tysiące złotych netto do mnożnika 1,5 nie jest sprawiedliwe. Teraz przynajmniej zdefiniowano kto jest młodym pracownikiem, wiemy już, że stary pracownik to taki, który został zatrudniony przed 2008 rokiem. Ciekaw jestem czy "nowi" pracownicy ze stażem ośmiu lat w administracji podatkowej będą zadowoleni. Jeszcze jakiś czas temu większość forum uważała, że wcześniejsza propozycja była niesprawiedliwa, ciekaw jestem jak odebrana będzie ta zmiana.
17 maja 2016, 06:44
W lubelskim podpisane nowe warunki pracy (dziewczyny na urlopach macierzyńskich też zostały objęte podwyżkami), czekamy na wypłaty
17 maja 2016, 06:50
A co tam w IS Szczecin ?, do tej pory bardzo dużo postów było z tamtego regionu a teraz cisza? nie ma już związków?
17 maja 2016, 06:59
Czy ten podział na starych i nowych w IS Poznań to pomysł ZZ?
17 maja 2016, 07:03
Kasik
W lubelskim podpisane nowe warunki pracy (dziewczyny na urlopach macierzyńskich też zostały objęte podwyżkami), czekamy na wypłaty
Taaak? Jestem na macierzyńskim i jeszcze nic o tym nie wiem. Nic nie podpisywałam
17 maja 2016, 07:18
Kasik
W naszym US (lubelskie) jeszcze nic nie dawali do podpisania; czekamy...
17 maja 2016, 07:25
Kejti
skarb111
W Warszawie podobno w czwartek kolejne rozmowy z ZZ. :blush:
Oni się nigdy nie dogadają... a wszystko ze stratą dla nas :glare:
O Warszawie cisza. Czy jest tu ktoś, kto ma wiarygodne wiadomości w temacie podwyżek? Smutne to, że było najpierw wielkie och i ach, a teraz cisza... a my naprawdę na to czekamy.
____________________________________ "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi? Cham się uprze i mu daj, skąd wezmę jak nie mam?"
17 maja 2016, 07:27
bbc
Witam, Dane IS Poznań z 06.05.2016r., ale podobno coś się zmieniło in plus ( na ile nie wiem). Dotyczy zatrudnionych do 31.12.2007r. I. Stanowiska samodzielne Wykształcenie Wysokość mnożnika oskarżyciel skarbowy wyższe prawnicze 1,966 inspektor kontroli podatkowej wyższe 1,730 starszy komisarz skarbowy wyższe 1,660 II. Stanowiska specjalistyczne starszy specjalista wyższe 1,790 starszy informatyk wyższe 1,920 starszy inspektor średnie 1,560 starszy kontroler rozliczeń średnie 1,540 starszy poborca skarbowy średnie 1,540 specjalista średnie 1,600 informatyk średnie 1,600 inspektor średnie 1,540 kontroler rozliczeń średnie 1,520 komisarz skarbowy średnie 1,580 III. Stanowiska wspomagające starszy referent średnie 1,520 starszy księgowy średnie 1,520 księgowy średnie 1,510 referent średnie 1,510 poborca skarbowy średnie 1,510
Jak Wam się to podoba... szczególnie degradacja finansowa na stanowisku starszego komisarza? Bo u nas starszych specjalistów to najwięcej w RP, w tym z wykształceniem średnim. Rożnica w miesięcznym wynagrodzeniu 243,60 zł bez wysługi (0,13 mnożnika) Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać? Czekam na Wasze posty. Pozdrawiam.
To przepraszam kiedy podniosą powyżej 1,5 osobom zatrudnionym od 01.01.2008? po 10 latach pracy? czy już wcale?
17 maja 2016, 07:39
Przestańcie już, zobaczcie do czego to doszło... Informacje o podwyżkach dostaliśmy już jakiś czas temu, generalnie jak będzie to rzędu 200-300 zł (od 8 lat), a my nią się podniecamy i czekamy jak na zbawienie. Gdyby ten nasze posty przeczytał ktoś z zewnątrz, który pracuje w sektorze prywatnym to by miał ładny ubaw. Niestety w takim kraju żyjemy, gdzie człowiek wykształcony pracuje w sektorze publicznym, tyra dla tego kraju i zarabia ochłapy, to jest przykre, opłaca się tylko kombinować. Jak słyszę tych niby zbawicieli, którzy teraz mają większość w rządzie, tylko mnie krew zalewa. Obiecanki, że będzie lepiej, tak było jest i będzie, dorwać się do koryta i korzystać. Podwyżki? Zero szacunku dla pracowników służby, jakiś komunikat i przez tyle czasu cisza, śmiech na sali
17 maja 2016, 08:28
ocotuchodzi
Przestańcie już, zobaczcie do czego to doszło... Informacje o podwyżkach dostaliśmy już jakiś czas temu, generalnie jak będzie to rzędu 200-300 zł (od 8 lat), a my nią się podniecamy i czekamy jak na zbawienie. Gdyby ten nasze posty przeczytał ktoś z zewnątrz, który pracuje w sektorze prywatnym to by miał ładny ubaw. Niestety w takim kraju żyjemy, gdzie człowiek wykształcony pracuje w sektorze publicznym, tyra dla tego kraju i zarabia ochłapy, to jest przykre, opłaca się tylko kombinować. Jak słyszę tych niby zbawicieli, którzy teraz mają większość w rządzie, tylko mnie krew zalewa. Obiecanki, że będzie lepiej, tak było jest i będzie, dorwać się do koryta i korzystać. Podwyżki? Zero szacunku dla pracowników służby, jakiś komunikat i przez tyle czasu cisza, śmiech na sali
Taka prawda Skoro nas nie szanują, to chociaż sami siebie szanujmy.
____________________________________ "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi? Cham się uprze i mu daj, skąd wezmę jak nie mam?"
17 maja 2016, 08:37
Skoro nas nie szanują to siebie szanujmy, ale ktoś wpadł na pomysł sztucznego podziału pracowników IS Poznań na starych i nowych i był to pewnie ktoś z wewnątrz - można by rzec ktoś z nas.
17 maja 2016, 08:41
ocotuchodzi
Przestańcie już, zobaczcie do czego to doszło... Informacje o podwyżkach dostaliśmy już jakiś czas temu, generalnie jak będzie to rzędu 200-300 zł (od 8 lat),
Doprecyzuję. Dla mnie to duża podwyżka bo moja pensja wynosi 2100zł z groszami. BRUTTO. A takich jak ja jest na pewno sporo osób ;(
17 maja 2016, 08:54
Funto
ocotuchodzi
Przestańcie już, zobaczcie do czego to doszło... Informacje o podwyżkach dostaliśmy już jakiś czas temu, generalnie jak będzie to rzędu 200-300 zł (od 8 lat), :zygi:
Doprecyzuję. Dla mnie to duża podwyżka bo moja pensja wynosi 2100zł z groszami. BRUTTO. A takich jak ja jest na pewno sporo osób ;(
Dla mnie to też dużo, tylko chciałem podkreślić w jakiej sytuacji beznadziejnej się znajdujemy. Wystarczy spojrzeć na ścieżkę kariery i zarobki już parę razy wspomnianego pracownika biedronki/lidla.