Teraz jest 05 wrz 2025, 19:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Protest 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Post Re: Protest
Jak widać sami na takie marne podwyżki się zgadzamy. Przestałem wierzyć w protest z naszej strony. Jeśli chodzi o jakiś wewnętrzny protest to nikt się nie odważy, za bardzo się boją, że kierownik i naczelnik będą się potem mścić. Tak więc  :offtopic: i do pracy.

12 lis 2018, 11:21
Zaawansowany

REJESTRACJA29 wrz 2018, 15:40

POSTY        52
No ja sobie nie wyobrażam iść na lewe L4. Ja mam wyrzuty sumienia, gdy nie ma mnie w pracy, bo moja nieobecność uderza w osoby mnie zastępujące. Pokusiłbym się nawet o twierdzenie, że jeśli ktoś ma takie pomysły, że sobie lewe zwolnienie chce załatwić i nie chodzić do pracy, to oznacza, że po prostu nie jest potrzebny w pracy i niech się najlepiej zwolni raz a dobrze, a nie bawi w zwolnienia lekarskie.

Chciałabym większą pensję i również uważam, że liczba zadań rośnie szybciej niż jest to wiadome na górze, ale nie jest drogą na polepszenie tego żadne lewe L4!

12 lis 2018, 16:26
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
No i właśnie przez takie osoby władza nas się nie boi i pracujemy za 2100 zł. Tzn. Wy będziecie pracować, bo ja długo sobie na to nie pozwolę i zmienię pracę  :za2:

12 lis 2018, 16:42
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
Forumowiczyni                    

No ja sobie nie wyobrażam iść na lewe L4. Ja mam wyrzuty sumienia, gdy nie ma mnie w pracy, bo moja nieobecność uderza w osoby mnie zastępujące. Pokusiłbym się nawet o twierdzenie, że jeśli ktoś ma takie pomysły, że sobie lewe zwolnienie chce załatwić i nie chodzić do pracy, to oznacza, że po prostu nie jest potrzebny w pracy i niech się najlepiej zwolni raz a dobrze, a nie bawi w zwolnienia lekarskie.

Wydaje mi się, że to jednak policjanci na lewych L4 są dalej w rozwoju niż skarbowcy. Obecne wynagrodzenia nie tylko szkodzą pracownikom, ale też organizacji. Można zatrudniać nowych i młodych, ale przy tym poziomie zarobków jest to inwestycja pisana na straty. Policjanci zaś swoimi działaniami poprawili nie tylko stan swojego portfela, ale i m.in. atrakcyjność swojej pracy.

Odnośnie fragmentu "Ja mam wyrzuty sumienia, gdy nie ma mnie w pracy, bo moja nieobecność uderza w osoby mnie zastępujące." - moim zdaniem ta postawa nadaje się co najmniej do skierowania na szkolenie o work&life balance.

12 lis 2018, 19:51
Zaawansowany

POSTY        52
"Ja mam wyrzuty sumienia, gdy nie ma mnie w pracy, bo moja nieobecność uderza w osoby mnie zastępujące" dotyczyło nagłych, nieplanowanych nieobecności - L4.
Pewnie są takie komórki, gdzie coś się odkłada na półkę, ale akurat u mnie taka nieobecność oznacza, że ktoś inny dostanie to jako dodatkową wrzutę do swoich obowiązków. Nie ma innej możliwości - pewne rzeczy po prostu muszą zostać wykonane w określonym terminie. Pewnie zależy to od komórki, dlatego nie ma co się spierać. Pozdrawiam :)

12 lis 2018, 20:42
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Forumowiczyni                    

"Ja mam wyrzuty sumienia, gdy nie ma mnie w pracy, bo moja nieobecność uderza w osoby mnie zastępujące"

Czy przełożeni również mają wyrzuty sumienia?

12 lis 2018, 20:45
Zaawansowany

POSTY        52
Nie mogę się za kogoś innego wypowiadać. Z tym, że w przypadku moich przełożonych, ich nagła nieobecność to również przerzucenie znienacka ich zadań na kogoś innego. Wydaje mi się, że w moim otoczeniu niezależnie od stanowiska nikt tak nie lubi robić.
Reasumująć - jestem przeciw lewym L4, bo uderzą - w moim przypadku - w kolegów i koleżanki. Tylko w nich. Pewne zadania i tak będą zrealizowane - więc prawdopodobnie pracodawca jako całość nawet nie zauważy mojej nieobecności. Ani podatnik. Tylko te szaraczki zza biurka a ja nie widzę powodu, dlaczego miałabym celowo moim kolegom i koleżankom dokładać roboty.  
W przypadku policjantów to chyba było inaczej - w przypadku czyjejś nieobecności po prostu gdzieś tam nie było patroli. Koledzy policjanci tego nie odczuli, odczuł obywatel.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

13 lis 2018, 06:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 sty 2016, 01:41

POSTY        37
@Forumowiczyni: a wyobraź sobie co by było gdyby te koleżanki i koledzy też byli chorzy? CO WTEDY Z TĄ PRACĄ?!

13 lis 2018, 07:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 10:39

POSTY        5
Przez takie osoby jak Forumowiczyni nigdy nie uda się zawalczyć o swoje. Marudzenie tylko przed monitorem, oczywiście, że nie mogą iść tylko jednostki na zwolnienie. Powinno to wyglądać tak jak pokazali nam policjanci. Niestety skarbowcy dają się  :sex: i mają jeszcze wyrzuty sumienia co do lewego L4. Litości.

13 lis 2018, 07:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
Forumowiczyni prezentuje postawę moralną godną podziwu, szacun. Strajkowanie na L4 to zwykłe oszustwo i trochę tchórzostwo. Forumowiczyni nie odrzuca protestu tylko protest na L4, można np. protestować na urlopie na żądanie lub oddać krew jeśli ktoś może.

13 lis 2018, 08:40
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2016, 21:11

POSTY        2
hgdf                    

Forumowiczyni prezentuje postawę moralną godną podziwu, szacun. Strajkowanie na L4 to zwykłe oszustwo i trochę tchórzostwo. Forumowiczyni nie odrzuca protestu tylko protest na L4, można np. protestować na urlopie na żądanie lub oddać krew jeśli ktoś może.

Popieram tą trafną wypowiedź i chciałbym dodać uwagę, iż nie ma ludzi w pełni zdrowych są tylko źle zdiagnozowani.  :o

13 lis 2018, 10:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2007, 00:20

POSTY        55
Mam nadzieję że widzicie jak Forumowiczyni robi sobie jaja. Bo nie wierzę że można być aż tak. Niech każdy sobie dopowie co uważa.

13 lis 2018, 18:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
hgdf                    

Może chcą wzorować się na Policji która błyskawicznie dostała podwyżki .

13 lis 2018, 18:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2011, 19:43

POSTY        41
Podwyżek nie będzie – można się rozejść. Cytat z komunikatu z posiedzenia Podzespołu Problemowego ds. KAS przy Radzie Dialogu Społecznego z dnia 18 października 2018 r.

W sprawach różnych został poruszony temat podwyżek wynagrodzeń, o których zapewniano na poprzednim posiedzeniu. Pani Anna Długosińska poinformowała, iż nie ma środków a termin uruchomienia rezerw celowych upłynął.

Ktoś sobie z nas robi jaja.

13 lis 2018, 19:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 114 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona