a czy wiadomo coś o ustaleniach w Katowickiej Izbie? podobno w piątek odbyło się spotkanie DIS z ZZ kolejne jest planowane na środę. Jesli ktoś posiada jakieś pewne informację proszę i podzielenie się nimi.
16 maja 2016, 20:17
Re: Znowu bez podwyżek...
Czy ktoś ma jakąkolwiek wiadomość o podwyżkach proponowanych przez DIS w woj. podkarpackim (oczywiście po uzgodnieniach ze ZZ). Proszę śmiało
16 maja 2016, 20:18
Zatrudnieni od 01.01.2008r. 1,5
16 maja 2016, 20:20
24goldi
a czy wiadomo coś o ustaleniach w Katowickiej Izbie? podobno w piątek odbyło się spotkanie DIS z ZZ kolejne jest planowane na środę. Jesli ktoś posiada jakieś pewne informację proszę i podzielenie się nimi.
Dziś na intranecie zamieszczono informację, że najprawdopodobniej podwyżki będą w czerwcu, w środę kolejne spotkanie z ZZ.
16 maja 2016, 20:31
bbc
Witam, Dane IS Poznań z 06.05.2016r., ale podobno coś się zmieniło in plus ( na ile nie wiem). Dotyczy zatrudnionych do 31.12.2007r. I. Stanowiska samodzielne Wykształcenie Wysokość mnożnika oskarżyciel skarbowy wyższe prawnicze 1,966 inspektor kontroli podatkowej wyższe 1,730 starszy komisarz skarbowy wyższe 1,660 II. Stanowiska specjalistyczne starszy specjalista wyższe 1,790 starszy informatyk wyższe 1,920 starszy inspektor średnie 1,560 starszy kontroler rozliczeń średnie 1,540 starszy poborca skarbowy średnie 1,540 specjalista średnie 1,600 informatyk średnie 1,600 inspektor średnie 1,540 kontroler rozliczeń średnie 1,520 komisarz skarbowy średnie 1,580 III. Stanowiska wspomagające starszy referent średnie 1,520 starszy księgowy średnie 1,520 księgowy średnie 1,510 referent średnie 1,510 poborca skarbowy średnie 1,510
Jak Wam się to podoba.... szczególnie degradacja finansowa na stanowisku starszego komisarza? Bo u nas starszych specjalistów to najwięcej w RP, w tym z wykształceniem średnim. Róznica w miesięcznym wynagrodzeniu 243,60 zł bez wysługi (0,13 mnoznika) Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać? Czekam na Wasze posty. Pozdrawiam.
A czy wiadomo co z osobami zatrudnionymi na pierwszą umowę na czas określony? Czy dostają podwyżkę?
16 maja 2016, 20:44
Główne ustalenia w Katowicach to co zrobić żeby dać jak najwięcej kierownikom, naczelnikom, dyrektorom. Ze wstydu, choć wątpię, że go mają, ograniczyli im podwyżki do 500 zł. Wyrównanie do 1.5 jako norma. Reszta mało ważna więc nie dostanie nic. Lub prawie nic. Dobra zmiana na poziomie łajna. Gratuluję.
16 maja 2016, 20:59
No tak bo skoro zatrudniony w 2008 to jeszcze młody i niedoświadczony. Zatem specjalista z 2008 jest mniej godzien niż referent z 2007. Dadzą ludziom nic albo prawie nic, żeby się wku.. i odeszli, przyjdą nowi znowu dostaną 1,1 a zaoszczędzone na podwyżki dla kolesi. A co wykształcenie średnie gorsze? Polskie wykształcenie wyższe, zwłaszcza z nauk społecznych i ekonomicznych można o kant bajki rozbić. Wiem bo sam mam takie.
16 maja 2016, 21:26
A czy wiadomo co z osobami zatrudnionymi na pierwszą umowę na czas określony? Czy dostają podwyżkę?
Wg mojej wiedzy (podkreślam mojej, a może być ona na dzień dzisiejszy już zdezaktualizowana) - tak.
16 maja 2016, 23:07
sputnick
No tak bo skoro zatrudniony w 2008 to jeszcze młody i niedoświadczony. Zatem specjalista z 2008 jest mniej godzien niż referent z 2007. Dadzą ludziom nic albo prawie nic, żeby się wku.. i odeszli, przyjdą nowi znowu dostaną 1,1 a zaoszczędzone na podwyżki dla kolesi. A co wykształcenie średnie gorsze? Polskie wykształcenie wyższe, zwłaszcza z nauk społecznych i ekonomicznych można o kant bajki rozbić. Wiem bo sam mam takie.
Poprostu nie wierzę własnym oczom, co kolega napisał... ale cóż, dochodzę do wniosku, że to szczera prawda. Przecież wydaje mi się, że wszyscy wiemy, iż podniesienie wynagrodzeń- bez zwględu na staż pracy - do mnożnika 1,5 jest poza wszelką dyskusją.
16 maja 2016, 23:19
andzia81
A co z IS Warszawa, słychać coś?
Ktoś coś słyszał? Podobno cały czas coś jest niedogadane, ale właśnie wszystko "podobno"
17 maja 2016, 05:35
W Warszawie podobno w czwartek kolejne rozmowy z ZZ.
17 maja 2016, 06:16
Na Opolszczyźnie wszystkie stanowiska o 0.2 mnożnika w dół, jak zwykle opolszczyzna z małej litery, oprócz tych co maja 1.5 i oczywiście kierownictwa.
17 maja 2016, 06:20
Z rozpędu nie napisałem, że chodzi o porównanie z mnożnikami z 05.06.16r. IS Poznań.