Ale moment - jakie wyrównania? Może chodzi o podwyżki w zw. z wartościowaniem stanowisk, które obiecywali od września, a ma być przeprowadzone (rzekomo) w grudniu. Bo to dwie różne rzeczy są, chyba że "przegapiłam" korytarzowe niusy i do czegoś wyrównujemy,a później jeszcze będą podwyżki zw. z wartościowaniem. to dostaniemy tyle hajsu, że nam się w głowach poprzewraca ;-)
16 lis 2017, 10:54
Re: Planowane wyrównania grudzień 2017
amnesia22
W zach-pom wypłaty wyrównań dla pracowników wstrzymane:( podobno niektóre USy mają przecieki i na szybko piszą wnioski o podwyżki w widełkach.
O jakich wnioskach o podwyżkach w widełkach piszesz? Mogę prosić jaśniej...
16 lis 2017, 15:57
Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
natalie
ZZ porozumiały się tylko pytanie czy DIAS zgadza się na te ustalenia? Spotkanie ZZ z DIAS zaplanowane na 16.11.
No i co ustalili w stolicy? Ktoś wie?
16 lis 2017, 17:27
Joa72
amnesia22
W zach-pom wypłaty wyrównań dla pracowników wstrzymane:( podobno niektóre USy mają przecieki i na szybko piszą wnioski o podwyżki w widełkach.
O jakich wnioskach o podwyżkach w widełkach piszesz? Mogę prosić jaśniej...
Joa72 Wiesz cokolwiek na temat podwyżek w zachodniopomorskim?
16 lis 2017, 17:29
W tym miesiącu mają wypłacić kase za wrzesień,październik,listopad a w grudniu ponoć ma coś być ,ale narazie nie wiadomo ile. Poczekamy zobaczymy...
16 lis 2017, 18:20
marek78
W tym miesiącu mają wypłacić kase za wrzesień,październik,listopad a w grudniu ponoć ma coś być ,ale narazie nie wiadomo ile. Poczekamy zobaczymy...
O której IAS piszesz?
16 lis 2017, 18:29
Do Marjolki
Na stronie IS piszą o kolejnych przesunięciach terminu wypłaty. To już kolejny termin. Miały być na koniec października, później do 17 listopada, a teraz to już nie wiadomo. Zastanawia mnie tylko o czym pisze Amnesia22. O grudniowych podwyżkach cisza. Pewnie wypłącą w maju.
16 lis 2017, 18:42
antalek
quryj
IAS K-ce - wrześniowe - jutro będą wypłacane wyrównania za IX i X. Listopadowa wypłata już ma być "po nowemu". O grudniowych "wyrównaniach" na razie cisza
Witam , czy IAS K- ce to KIELCE czy KATOWICE?
Katowice
16 lis 2017, 20:18
W IAS Łódź ponoć jutro tj. 17 listopada spotkanie ZZ w sprawie grudniowych podwyżek. Ciekawe czy poznamy jakieś ustalenia. Ponoć tym razem kierownicy mają być objęci podwyżkami, co ciekawe kierownicy wbrew temu co sami twierdzą już w tym roku dostali podwyżki.
16 lis 2017, 21:12
Re: Fikcyjne podwyżki
Jesteśmy cały czas w plecy przez te niskie nagrody a taką nam podwyżkę zrobili do 1,61
16 lis 2017, 23:18
Ja liczę, że MF Morawiecki, który dziś jest w Rzeszowie, przemówi do rozsądku szefom IAS Rzeszów a Ci bardzo szybko uporają się ze ZZ, które w swoim zacietrzewieniu walczą o coś czego sami już nie potrafią sprecyzować. Skoro argument podstawowy to: nie bo nie. Chore to. Jak długo już w skarbówce pracuję, to jeszcze nigdy nie było tak, aby ludzie byli tak między sobą skłóceni. A ZZ dolały tylko swoim zachowaniem jeszcze oliwy do ognia. Czy tak ma teraz KAS wyglądać. Ja czekam na podwyżkę i szczerze nie czytam już maili pisanych przez ZZ. Dla mnie Ci Panowie i ich chora walka między sobą jest już śmieszna i godna politowania.
17 lis 2017, 05:55
Re: Fikcyjne podwyżki
A widzisz jak to się ktoś musiał namęczyć żeby skarbowiec myślał że ma więcej a tak naprawdę ma mniej
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
17 lis 2017, 07:38
Szwejkski
Zachodniopomorskie Informacja z intranetu
Komunikaty (świadczenia pieniężne)
Przesunięcie terminu wypłaty wyrównania wynagrodzeń
Zaplanowana do 17 listopada 2017 r. wypłata wyrównania wynagrodzeń ze środków rezerwy celowej nastąpi niezwłocznie po otrzymaniu od dysponenta wyższego stopnia decyzji o podziale kwoty rezerwy w poszczególnych kodach budżetu zadaniowego
I tyle w temacie
Czyli ktoś z góry przyznał wirtualny pieniądz a teraz ktoś inny trzyma ten rzeczywisty? Co budżet się nie spina i nadwyżka za szybko znika? U nas w K-P wypłaty miały być do 15.11 (a przynajmniej miało być wiadomo kto i ile)
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
17 lis 2017, 07:50
Zastanawia mnie dlaczego w zachodniopomorskim nie mając decyzji od dysponenta wyższego stopnia, środki zostały wypłacone kadrze kierowniczej? Czy to są inne środki? Czy inne żołądki?