Po kilkunastu latach pracy odchodzę ze skarbowości, propozycję odrzuciłem ponieważ nie wierzę już w zmiany na lepsze, a zrównanie pensji mnie dobiło. Wykształcenie wyższe, podyplomowe, duże doświadczenie oraz zaangażowanie w pracy ale nikogo to nie obchodzi. Życzę wam wszystkim żeby jednak coś się poprawiło!!!
P.S. Ogarnijcie się na tym forum i przestańcie się kłócić! Historie typu młody-stary, mądry-głupi, pracowity-nierób są już nie do zniesienia. Pamiętajcie że forum może czytać każdy!
Pozdrawiam
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
20 maja 2017, 14:56
Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Flow
Po kilkunastu latach pracy odchodzę ze skarbowości, propozycję odrzuciłem ponieważ nie wierzę już w zmiany na lepsze, a zrównanie pensji mnie dobiło. Wykształcenie wyższe, podyplomowe, duże doświadczenie oraz zaangażowanie w pracy ale nikogo to nie obchodzi. Życzę wam wszystkim żeby jednak coś się poprawiło!!!
P.S. Ogarnijcie się na tym forum i przestańcie się kłócić! Historie typu młody-stary, mądry-głupi, pracowity-nierób są już nie do zniesienia. Pamiętajcie że forum może czytać każdy!
Pozdrawiam pije-===[
Pozostaje mi jedynie życzyć Ci powodzenia w odnalezieniu nowego miejsca dla siebie, gdzie spełnisz się zawodowo.
Zgadzam się, każdy może czytać to forum, bo de facto nie wiemy, kto siedzi po drugiej stronie. Niemniej doświadczenie i wprawę zdobywamy z wiekiem (stażem pracy) w danym zakresie. A zaangażowanie czasem na początku jest większe niż później. Ale to nie oznacza, że każdego wypalenie zawodowe dotyka w tym samym momencie.
Jeszcze raz powodzenia i szerokiej drogi, gdziekolwiek Cię życie poniesie.
____________________________________ "Głowa do góry!" — rzekł kat zarzucając stryczek.
20 maja 2017, 17:46
Flow - szkoda takiego doświadczonego pracownika, może jeszcze się zorganizujesz z nami i może będzie lepiej.
20 maja 2017, 18:00
Flow
Pozdrawiam pije-===[
Zdecydowanie szkoda tak doświadczonego i mądrego życiowo pracownika. Jedyne co nam pozostaje to tak jak mówisz wierzyć, że coś się z czasem poprawi. Podpisuje się rękoma i nogami pod Twoim zdaniem na temat kłótni na linii młodzi-starzy, doświadczeni-nowi, skarbowcy-celnicy itp. Wszyscy jesteśmy przede wszystkim ludźmi i wszyscy jesteśmy teraz w jednej strukturze KAS. Walczmy o siebie wzajemnie, nie ciągnijmy się w dół, ani nie skaczmy sobie do gardeł. Na takim zachowaniu najbardziej skorzystają właśnie decydenci którym na rękę jest nasz podział. Sama wiara w to, że nam się poprawi może okazać się bowiem za mała. Jak to mówią dobre chęci to czasem za mało... Powinniśmy wspólnie wypracować nasze postulaty, żeby teraz przy tej reformie nie zostać z przysłowiową ręką w nocniku na kilka czy kilkanaście lat. Walczmy o niespłaszczanie struktury wynagrodzeń w KAS, o jasną ścieżkę kariery i awansów, o normalne traktowanie i przede wszystkim o odmrożenie naszych pensji.
20 maja 2017, 18:38
Oczywiście to niemożliwe ale gdyby tak każdy nie przyją propozycji to byłyby szopki. Budżet chyba by się załamał nie mówiąc już o budżecie mfu po zapłaceniu wszystkich odpraw. Ot taki piękny sen
20 maja 2017, 19:32
Witam. Jest tu może ktoś z nowego działu SKM?
20 maja 2017, 22:18
Herbatnick
SMUTNE wydarzenia mają miejsce pod skrzydłami IAS w Olsztynie. Pracownicy nabywający prawa emerytalne do końca br. na zebraniu z naczelnikiem dostały ,,propozycję" rozwiązania umowy za porozumieniem stron. ŁZY i ŻAL jaki widziałem w oczach niektórych pracownic uświadomił mnie jakie świnie tam na górze siedzą, by pracowników o tak długoletnim stażu pracy na koniec kariery zawodowej podsuwać takie ,,propozycje". Z tego co mi wiadomo, nikt z pracowników nie zgodził się na podpisanie takiego porozumienia.
Dawno temu mój znajomy nabroił troche w pracy (nie była to budżetówka) i pracodawca, by nie wywalać go dyscplinarnie podpisał z nim rozwiązanie umowy za porozumieniem stron.
I tak właśnie sobie wyobraziłem, że Ci biedni pracownicy zostali potraktowani jak tacy niepotrzebni-kula u nogi-staroć nie pasujący do NOWOCZESNEGO KAS, i WIELKI nasz pracodawca ŁASKAWIE daje im możliwość rozwiązania umowy w tak żałosny sposób.
Helena, chyba mam zawał...
To był zwykły szantaż i większość pracowników,nawet ci, którzy nie nabyli jeszcze praw emerytalnych, podpisała na siebie wyrok i otrzymała już wczoraj od Pani Dyrektor zgodę na przejście na emeryturę... kiedy ludzie ci nadal chcieliby pracować! Kasiao
____________________________________ panda
Ostatnio edytowano 20 maja 2017, 23:00 przez Kasiao, łącznie edytowano 1 raz
20 maja 2017, 22:51
Na zastępstwo: ma różny wymiar. Jedni są od niedawna inni od lat z jednego zastępstwa w kolejne przesuwani. Osoby takie te od wielu lat tez maja doświadczenie i wymaga się od nich tyle co od innych.
Ostatnio edytowano 20 maja 2017, 22:58 przez Sonia7878, łącznie edytowano 1 raz
20 maja 2017, 22:56
Kasiao
Herbatnick
SMUTNE wydarzenia mają miejsce pod skrzydłami IAS w Olsztynie. Pracownicy nabywający prawa emerytalne do końca br. na zebraniu z naczelnikiem dostały ,,propozycję" rozwiązania umowy za porozumieniem stron. ŁZY i ŻAL jaki widziałem w oczach niektórych pracownic uświadomił mnie jakie świnie tam na górze siedzą, by pracowników o tak długoletnim stażu pracy na koniec kariery zawodowej podsuwać takie ,,propozycje". Z tego co mi wiadomo, nikt z pracowników nie zgodził się na podpisanie takiego porozumienia.
Dawno temu mój znajomy nabroił troche w pracy (nie była to budżetówka) i pracodawca, by nie wywalać go dyscplinarnie podpisał z nim rozwiązanie umowy za porozumieniem stron.
I tak właśnie sobie wyobraziłem, że Ci biedni pracownicy zostali potraktowani jak tacy niepotrzebni-kula u nogi-staroć nie pasujący do NOWOCZESNEGO KAS, i WIELKI nasz pracodawca ŁASKAWIE daje im możliwość rozwiązania umowy w tak żałosny sposób.
Helena, chyba mam zawał...
To był zwykły szantaż i większość pracowników,nawet ci, którzy nie nabyli jeszcze praw emerytalnych, podpisała na siebie wyrok i otrzymała już wczoraj od Pani Dyrektor zgodę na przejście na emeryturę... kiedy ludzie ci nadal chcieliby pracować! Kasiao
Za to w innych urzędach emeryci zostają, a zwalniani są młodzi ludzie, co pracują np. po 5 lat... Nie wiadomo, co jest sprawiedliwe... Jak zostaną emeryci, to młodzi ludzie nie będą mogli nie tylko nigdy awansować, ale też mieć pracę w urzędzie. Zawsze będą spychani do roli wiecznych zastępców. Niech emeryci postawią się w ich sytuacji, gdy dzieje się to w małych miasteczkach, gdzie trudno o pracę, a względy rodzinne nie pozwalają wyjechać do dużego miasta.
Jednak jeśli emeryt nie nabył jeszcze praw emerytalnych, to powinien pracować do czasu, gdy je już nabędzie, bo jeśli wykonywał pracę, którą wykonuje się tylko w US, a jego kwalifikacje nie przydadzą się w związku z tym nigdzie indziej, to powinno mu się pozwolić dopracować do emerytury te parę miesięcy. Tak byłoby po ludzku. Emeryci, którzy już nabyli prawa emerytalne to inna bajka.
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
21 maja 2017, 05:00
Zalecam ostrożniść z tym odchodzeniem za porozumieniem stron. Nie jest wykluczone, że zwolnienie kogokolwiek ( za wyj. SB) jest nielegalne. W ten sposób pozbawiacie się prawa do procesu w sądzie pracy. 0
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
21 maja 2017, 15:36
Te chęci pozbycia się pracowników przed emeryturą oczywiście są nie do przyjęcia, natomiast osoby, które już mogą być na emeryturze powinny zwolnić etaty dla osób które chcą pracować w KAS.
21 maja 2017, 20:47
Dlaczego powinny? Kto chce pracować i ma do tego siły - niech pracuję. Wszyscy kiedyś będziemy niechcianymi prawie emerytami.
21 maja 2017, 23:22
Dlaczego powinny? A czy to nie Prezydent Duda powiedział: "Zostaje wprowadzony wybór – kiedy chcesz przejść na emeryturę, a kiedy pracować, powtarzam – my dajemy Polakom wybór. Ta świadomość musi istnieć w głowach Polaków". To było założenie obniżenia wieku emerytalnego, bo PO straszyło, ze wtedy będą strasznie niskie emerytury, wiec Prezydent i inni autorzy obniżenia wieku emerytalnego słusznie twierdzą, że to jest wybór, a nie obowiązek!