SHOTO sam chyba nie wiesz co piszesz jakieś głupoty
18 lis 2016, 07:41
Re: Nowa KAS
Odpowiadając na wasze wątpliwości: w miejsce likwidowanych urzędów skarbowych miałyby powstawać Oddziały - tak jak dziś w UC. Chodzi o redukcje NUSów a nie pracowników! Co do UCS! Wiecie o nowych delegaturach? Mówi się bardzo poważnie o Elblągu. No to już mamy: Lublin, Łomża, Elbląg... A jak puszczają wam nerwy to zmieńcie środowisko! Ja pracuję już w prywatnej firmie i bardzo sobie chwalę. Dawno to powinienem zrobić
18 lis 2016, 08:00
Gratuluję zmiany Z drugiej strony szkoda, bo kto teraz będzie dzielił się cennymi informacjami
Ja na razie trzymam spadochron w gotowości i będę się ewakuował jeżeli KAS okaże się wielkim g...
Co do zmian, w moim UKS cisza. Nikt nic nie wie, przecieków brak. Jakieś pół roku temu przełożeni zapewniali, że będą na bieżąco wszystkich informować. Wyszło jak zawsze.
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
18 lis 2016, 20:41
Ludzik123
Co do zmian, w moim UKS cisza. Nikt nic nie wie, przecieków brak. Jakieś pół roku temu przełożeni zapewniali, że będą na bieżąco wszystkich informować. Wyszło jak zawsze.
W moim us także cisza, i także zapewniali o bieżącej informacji, a cisza jak trwała tak trwa. Ogólnikowe, zdawkowe informacje nie są wystarczające dla pracowników. Ogólnie ta sytuacja jest dość niekomfortowa.
18 lis 2016, 22:43
makoma
Odpowiadając na wasze wątpliwości: w miejsce likwidowanych urzędów skarbowych miałyby powstawać Oddziały - tak jak dziś w UC. Chodzi o redukcje NUSów a nie pracowników! Co do UCS! Wiecie o nowych delegaturach? Mówi się bardzo poważnie o Elblągu. No to już mamy: Lublin, Łomża, Elbląg... A jak puszczają wam nerwy to zmieńcie środowisko! Ja pracuję już w prywatnej firmie i bardzo sobie chwalę. Dawno to powinienem zrobić
Szkoda. Dla mnie trochę dziwnie byłoby przechodzić na drugą stronę. Cały czas zwalczało się przestępców gospodarczych, bo tak jest w UKS-ach, gdzie mało kto w kontroli okazuje się uczciwym podatnikiem, a teraz im pomagać? Część z nich wcale nie chce być uczciwymi, dla wielu najważniejsze to nie dać się złapać.
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
19 lis 2016, 09:58
gyokuro
Szkoda. Dla mnie trochę dziwnie byłoby przechodzić na drugą stronę. Cały czas zwalczało się przestępców gospodarczych, bo tak jest w UKS-ach, gdzie mało kto w kontroli okazuje się uczciwym podatnikiem, a teraz im pomagać? Część z nich wcale nie chce być uczciwymi, dla wielu najważniejsze to nie dać się złapać.
Może Makoma, będąc po drugiej stronie uczciwym podatnikiem, przysporzy budżetowi więcej środków niż gdyby pracował w KASie ?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 lis 2016, 10:47
Nadir
gyokuro
Może Makoma, będąc po drugiej stronie uczciwym podatnikiem, przysporzy budżetowi więcej środków niż gdyby pracował w KASie ?
Bycie po drugiej stronie nie oznacza ciągłej pomocy oszustom "zabłądzonym uczciwym podatnikom" - to też masa pomocy dla normalnych uczciwych podatników, nie dajmy się zwariować.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
21 lis 2016, 22:16
30.11.2016 jest spotkanie ZZ w sprawie KAS z M. Banasiem. Ciekawe czy się czegoś dowiemy.
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
22 lis 2016, 09:07
w moim UKS, powiadają i to nawet Dyrekcja na spotkaniu - że z ok 300 os. załogi ma pracę w UCS ma dostać 200 os. reszta ma zostać porozsadzana do innych urzędów. Natomiast propozycje pracy mają być wręczane od maja do sierpnia 2017
22 lis 2016, 09:50
Czy może mi ktoś wyjaśnić na jakiej podstawie będziemy pracować od 1 marca? Jak rozumiem od 1 marca dotychczasowy pracodawca przestaje istnieć, więc dotychczasowa umowa wygasa. A nowe będą dopiero w maju. Więc co od 1 marca - jakieś umowy tymczasowe?
22 lis 2016, 09:58
Maoista
w moim UKS, powiadają i to nawet Dyrekcja na spotkaniu - że z ok 300 os. załogi ma pracę w UCS ma dostać 200 os. reszta ma zostać porozsadzana do innych urzędów. Natomiast propozycje pracy mają być wręczane od maja do sierpnia 2017
To chyba coś źle mówią, bo z tego co pamiętam na wręczenie propozycji jest zgodnie z ustawą czas do 31 maja.
Griselda
Czy może mi ktoś wyjaśnić na jakiej podstawie będziemy pracować od 1 marca? Jak rozumiem od 1 marca dotychczasowy pracodawca przestaje istnieć, więc dotychczasowa umowa wygasa. A nowe będą dopiero w maju. Więc co od 1 marca - jakieś umowy tymczasowe?
Wszystko jest w ustawie wprowadzającej. Stosunki pracy lub służby przekształcają się w stosunki pracy lub służby w KAS.
22 lis 2016, 10:35
Sz0gun
Griselda
Wszystko jest w ustawie wprowadzającej. Stosunki pracy lub służby przekształcają się w stosunki pracy lub służby w KAS.
Ok, czyli umowy automatycznie przekształcają się w umowy z nowym pracodawcą, ale obowiązują tylko do końca sierpnia i musi być zawarta nowa umowa? Komu to wszystko potrzebne? Nie mogli po prostu dać wypowiedzeń tym, których się chcą pozbyć a innym dać spokój?