Teraz jest 07 wrz 2025, 12:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 93  Następna strona
Podwyżki 2020 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Post Re: Podwyżki 2020
Przecież polityka to teatr.
Od lat na scenie mamy PO i PiS i tak na zmianę stołki zmieniają, czarują, odgrywają swoje role, a co parę lat idziemy do urn i albo zostajemy w tym samym bagnie lub wybieramy drugą opcję, która nic nie daje, bo to wszystko i tak jest jedno zło. W telewizji kłótnie międzypartyjne, a wieczorami uściski dłoni i wspólne libacje za pieniądze podatników. Zapewne do końca swojego życia będę oglądał teatr pod tytułem PO kontra PiS, nigdy nie powstanie jakaś trzecia mocna partia, która zmiecie ich z sceny. Jeśli ktoś będzie za dużo szczekał i domagał się ujawnia prawdy to popełni tajemnicze samobójstwo jak ś.p. A.Lepper albo zostanie zlikwidowany jak Kennedy.

14 lip 2020, 06:36
Amator

REJESTRACJA20 cze 2016, 11:54

POSTY        16
Jutro 15 lipca, ciekawe czy będzie kolejna wypłata podwyżek????

14 lip 2020, 10:50
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
gunia13                    

Jutro 15 lipca, ciekawe czy będzie kolejna wypłata podwyżek????

Zależy o jaką Izbę pytasz, w Olsztynie było pismo w tej sprawie, że pieniądze będą wypłacone do 31 lipca. Ploty są, że 17 lipca wypłacą, ale to tylko korytarzowe plotki.

14 lip 2020, 10:56
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Jutro 15.07 a  w Rzeszowie nadal brak porozumienia.

14 lip 2020, 12:05
Znawca

REJESTRACJA26 kwi 2019, 11:21

POSTY        140
Opole, wyrównanie za czerwiec: 24.07
Wypłata lipcowa już z podwyżką.
Wyrównanie za I-V: 21 sierpnia.

14 lip 2020, 13:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
nowa                    

Jutro 15.07 a  w Rzeszowie nadal brak porozumienia.

Spoko, wypłata "nie później niż do 31 lipca" czytaj=--===

14 lip 2020, 15:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2020, 19:37

POSTY        61
Othir                    

Wyrównanie za I-V: 21 sierpnia.

"nie później niż do 31 lipca"  :sex:

14 lip 2020, 20:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2020, 19:37

POSTY        61
Othir                    

lady13                    

Skarbowcy obudźcie się wreszcie
żadnych podwyżek już nie będzie
żeby tylko obniżek nie było
teraz władza może już wszystko
gratuluje wyboru!!!

Bo alternatywny wybór przyniósłby nam nieziemski dobrobyt :)
Ehu ehu, kłaczek:
Obrazek
Obudzić to się powinny osoby, które dają się polaryzować przez dwie główne partie i skaczą jak pieski na ich zawołanie.
Ktoś powie "bierz", to się jedna grupka rzuca na tych drugich, potem odwrotnie i tak od wielu lat.
:brawa:

Istny OFFTOP wiem, już się poprawiam :)

Co z tego, że za PO była marna kwota bazowa, ale nagrody były na godnym poziomie. W tej chwili nagrody są symboliczne, a podwyżki na tyle mizerne, że sami widzimy w corocznych zeznaniach, że zarabiamy mniej niż za czasów PO. Do tego jeszcze zapowiedzi redukcji wymiaru etatów i etatów.

14 lip 2020, 20:15
Znawca

REJESTRACJA26 kwi 2019, 11:21

POSTY        140
kurkarol                    

Co z tego, że za PO była marna kwota bazowa, ale nagrody były na godnym poziomie. W tej chwili nagrody są symboliczne, a podwyżki na tyle mizerne, że sami widzimy w corocznych zeznaniach, że zarabiamy mniej niż za czasów PO. Do tego jeszcze zapowiedzi redukcji wymiaru etatów i etatów.

Uważam, że lepiej mieć wyższą kwotę zasadniczą, niż dodatki, których nikt pewny nie może być.
I czy każdy ma teraz mniej na PIT niż miał za domniemanych lepszych czasów to już każdy musi sobie na to indywidualnie odpowiedzieć.
W ciągu ostatnich 2 lat, mój mnożnik wzrósł o ponad 0.4, a jestem zwykłym pracownikiem na niskim stanowisku nienamaszczonym przez nikogo, więc w moim wypadku nie mogę się z Twoimi tezami zgodzić, choć wiadomo, że każda sytuacja z podwyżkami jest indywidualna i nie neguję, że mogą być osoby, które więcej tracą niż zyskują, ale dotyczy to raczej osób, które już są wysoko w widełkach, a nie piastują kierowniczych stanowisk.

I nie, nie mówię, że teraz jest lepiej, a kiedyś było gorzej, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Niemniej jednak właśnie problem jest w tym, że ludzie sobie wmawiają, że gdyby lud wybrał kogoś innego to cokolwiek by się zmieniło.
Nic by się nie zmieniło poza ideologią i normami publikowanymi w mediach.

Ludzie mają wrażenie, że głosują między dwoma przeciwnościami, podczas gdy głosują na 2 podobne odcienie szarości, które usilnie starają się wmówić ludziom, że są białym i czarnym. Na tym polega polaryzacja i wzbudzenie wśród ludzi poczucia, że mają jakiś wybór, co skutkuje zmarginalizowaniem istoty pozostałych opcji politycznych.

Niemniej jednak zbyt wiele polityki w tym temacie, styknie :)

15 lip 2020, 06:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
zachodniopomorskie

I. Na 16-tego, na 11,30 zaplanowane kolejne spotkanie - trójstronne: ZZ, DIAS i celnicy.
Może by ich tam zamknąć i nie wypuszczać nawet do WC, aż się dogadają?
Najprostsze sposoby są najskuteczniejsze.

II. Pan przedstawiciel ZZ Celnicy opublikował oświadczenie mailem z którego wynika że:

1) "Proces negocjacji nie jest niestety łatwym procesem. Kluczem do osiągnięcia porozumienia jest wykazanie maksimum dobrej woli z obu stron"
Czyli jak nie jest po mojemu to znaczy, że nie macie dobrej woli!

2) Pan przedstawiciel potwierdził, iż chodzi mu o przeniesienie komórek z poziomu trzeciego (najniższego) do drugiego. W tym Kontroli Mobilnej.

3) Panu przedstawicielowi chodzi o to, że niedopuszczalne jest "degradowanie do najniższego poziomu hierarchii organizacji" komórek w których służba wymaga "dużych kompetencji".
Z intranetu wynika, że pan przedstawiciel pełni służbę w jednym z Działów Kontroli Mobilnej, więc na pewno wie co pisze.

4) Pan przedstawiciel nie zgadza się na to by "umiejscowić te komórkom i funkcjonariuszy pełniących w nich służbę na samym dole w hierarchii organizacyjnej, przyznając im najniższe podwyżki".

5) Pan przedstawiciel potwierdza, że różnica pomiędzy poziomem trzecim i drugim piramidy wynosi 10,82 zł (brutto), jednakże podkreśla, iż różnica pomiędzy poziomem trzecim i pierwszym wynosi aż 21,64 zł (brutto).

6) Na koniec: "nie chodzi o pieniądze, ale przede wszystkim o zasady"!

I tyle w temacie.

15 lip 2020, 06:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:09

POSTY        48
IAS Gdańsk - czy ktoś słyszał kiedy wypłata i wyrównanie podwyżek za 2020 rok?

15 lip 2020, 10:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA31 mar 2020, 09:02

POSTY        6
Czy w jakiejkolwiek jednostce KAS zostały dziś, czyli zgodnie z porozumieniem,  czytaj=--===  wypłacone podwyżki? Czy te terminy to były tylko mrzonki?

15 lip 2020, 12:06
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2018, 22:25

POSTY        90
Szwejkski                    

zachodniopomorskie

I. Na 16-tego, na 11,30 zaplanowane kolejne spotkanie - trójstronne: ZZ, DIAS i celnicy.
Może by ich tam zamknąć i nie wypuszczać nawet do WC, aż się dogadają?
Najprostsze sposoby są najskuteczniejsze.

II. Pan przedstawiciel ZZ Celnicy opublikował oświadczenie mailem z którego wynika że:

1) "Proces negocjacji nie jest niestety łatwym procesem. Kluczem do osiągnięcia porozumienia jest wykazanie maksimum dobrej woli z obu stron"
Czyli jak nie jest po mojemu to znaczy, że nie macie dobrej woli!

2) Pan przedstawiciel potwierdził, iż chodzi mu o przeniesienie komórek z poziomu trzeciego (najniższego) do drugiego. W tym Kontroli Mobilnej.

3) Panu przedstawicielowi chodzi o to, że niedopuszczalne jest "degradowanie do najniższego poziomu hierarchii organizacji" komórek w których służba wymaga "dużych kompetencji".
Z intranetu wynika, że pan przedstawiciel pełni służbę w jednym z Działów Kontroli Mobilnej, więc na pewno wie co pisze.

4) Pan przedstawiciel nie zgadza się na to by "umiejscowić te komórkom i funkcjonariuszy pełniących w nich służbę na samym dole w hierarchii organizacyjnej, przyznając im najniższe podwyżki".

5) Pan przedstawiciel potwierdza, że różnica pomiędzy poziomem trzecim i drugim piramidy wynosi 10,82 zł (brutto), jednakże podkreśla, iż różnica pomiędzy poziomem trzecim i pierwszym wynosi aż 21,64 zł (brutto).

6) Na koniec: "nie chodzi o pieniądze, ale przede wszystkim o zasady"!

I tyle w temacie.

Ciekawie brzmi określenie "trójstronne". Może warto coś zrobić, by sprawy faktycznie załatwiać odrębnie dla SC i SCS?

Z drugiej strony, nie wiem na czym polega praca w Kontroli Mobilnej, ale jeśli ma chodzić o zasady, to słowo "kontrola" kojarzy mi się najbardziej z komórkami merytorycznymi.
Bardzo proszę o uzupełnienie mojej niewiedzy, bo nie wiem czego bardziej jest wart ten przedstawiciel - wyśmiania, czy może pogardy.

15 lip 2020, 13:07
Początkujący

REJESTRACJA23 lis 2016, 09:44

POSTY        8
IAS Bydgoszcz wypłata za pierwszy kwartał podwyżek... Różnica miesięcznie nawet do 200 zł pomiędzy pracownikami niech mi to ktoś to wytłumaczy...

15 lip 2020, 21:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 93  Następna strona