Teraz jest 10 wrz 2025, 02:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu

REJESTRACJA27 kwi 2017, 20:52

POSTY        22
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Helo.
W gąszczu tego całego mega-zamieszania, czy jest wśród forumowiczów jakaś osoba, która "aplikowała" na radcę skarbowego i otrzymała takową propozycję?
Jak w rzeczywistości wyglądają warunki zatrudnienia i jakie są zasady i co w głównej mierze wpływa na wysokość dodatku. Jak ktoś coś było by bardzo miło. Jaką odpowiedzialnością was obarczyli - czy macie takie same uprawnienia co wasze kierowniki?  :wacko:

18 maja 2017, 21:35
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
fruwaj                    

robak                    

Fruwaj, Supersaper – opracowujecie już jakieś pismo,
Inspektor macie już opracowaną notatkę, termin przyjęcia propozycji już lada dzień

Nie należę do ZZ zresztą u mnie w US nie ma związków a poza tym lepiej znam się na podatkach niż na pisaniu takich pism  ;)
Moim skromnym zdaniem to ktoś z ZZ powinien takie pismo popełnić bo w sprawach pracowniczych mają dużo większe doświadczenie niż ja więc czekam na gotowca :D

Nie należysz do ZZ - twoja wola. Należysz do "braci skarbowej" więc zrób coś dla niej.

Jak czytam wpisy dotyczące stanowisk, wieloletniego doświadczenia, ogromniej wiedzy, zaniżonych płac itp. to miałem nadzieję, że po wczorajszym pomyśle pisma dziś będzie kilkadziesiąt propozycji pisma na forum. Coś jednak z tymi walorami jest nie halo, skoro jakoś ich brak - a szkoda. Łatwiej oglądając TV czekać aż inni zrobią coś za mnie, niż ruszyć d... i trochę pomyśleć.
Mam wrażenie, że kopertę z pismami też ktoś inny będzie musiał wypisać, no i oczywiście polizać znaczek też  :mur:

18 maja 2017, 21:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
Inspektor - macie już tą notatkę,

18 maja 2017, 22:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 mar 2017, 10:00

POSTY        53
Szkoda tylko że cała ta notatka i odwołanie za pośrednictwem NSZZ to jest fikcja prawna! Zespół do którego piszecie ma jeden cel, zapewnić wynagrodzenia na poziomie 3016,00zł brutto(1,61). Nie przestrzeganie ustawy wprowadzającej kasy i należytego wartościowania stanowisk albo realizacji zapowiedzi Ministra Banaśa w tej materii,  czy zasad równego traktowania w kwestii przyznawanych stanowisk, ale tylko i wyłącznie ten jeden cel!

W związku z czym, to ma tylko zapewnić skierowanie wszelkiego niezadowolenia w z góry przygotowany kanał, który nic nie da! Bo wszystkie odwołania i pisma mogę z góry założyć będą bezzasadne, bo spełniają założenia porozumienia! I na koniec pojawi się pewnie piękny raport jak to uwzględniano głos i uwagi pracowników w procesie wdrażania KAS.

19 maja 2017, 05:24
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
Brutus56                    

EVITA33 - wartościowanie stanowisk może wiele zmienić, ale zanim do tego dojdzie 30 % a nie 10 % pracowników odejdzie z KAS.
HERBATNICK - dziękuję za dobre słowo. Pozdrawiam. :piwo:

A podstawa prawna ewentualnego wartościowania? To oczywiście pytanie retoryczne... Wartościowania nie będzie, a kto w UXie ma mnożnik 1.6 to chyba sie domyśla, że jest w korpusie rezerwy do Urzędów Skarbowych. To nie wina ministerstwa tylko waszych bezpośrednich przełożonych - tak was ocenili...

19 maja 2017, 05:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2013, 23:56

POSTY        129
Nie żebym twierdził, że wartościowanie w cudowny sposób coś zmieni, ale podstawa prawna jest  :czytaj:

Chyba nie ma dla funków, ale dla cywili jest jak najbardziej---> art.84 ustawy o Służbie cywilnej

19 maja 2017, 05:56
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 mar 2013, 13:17

POSTY        1
Wykaz aktualnych i obowiązujących stanowisk jest podany w rozporządzeniu Prezesa rady Ministrów z dn. 27.03.2017r. poz. 651. Tam nie ma starszego inspektora.

19 maja 2017, 06:51
Zaawansowany

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:36

POSTY        98

LOKALIZACJASouth Mazowsze
Jak byk mam napisane starszy inspektor stanowisko specjalistyczne w Służbie cywilnej.

19 maja 2017, 06:59
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 paź 2009, 11:56

POSTY        4
Ja też mam starszy inspektor - nie sekretariat

Ostatnio edytowano 19 maja 2017, 07:16 przez Krzysia73, łącznie edytowano 1 raz

19 maja 2017, 07:11
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Jesteś w SWS? (dawny sekretariat). Bo tam takie stanowiska zostały.

19 maja 2017, 07:13
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 08:01

POSTY        396
miras                    

Wykaz aktualnych i obowiązujących stanowisk jest podany w rozporządzeniu Prezesa rady Ministrów z dn. 27.03.2017r. poz. 651. Tam nie ma starszego inspektora.

To jest przecież rozporządzenie zmieniające.
Proszę sięgnąć do rozporządzenia zmienianego - http://dziennikustaw.gov.pl/DU/2016/125/1 - i na stronie 18 przeczytać w załączniku 1 w tabeli III (która ma zmienioną nazwę rozporządzeniem PRM z 27 marca 2017 r., Dz.U., poz. 651) pn.:

„III. TABELA GRUP STANOWISK URZĘDNICZYCH, WYKAZÓW STANOWISK W POSZCZEGÓLNYCH GRUPACH ORAZ KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH WYMAGANYCH DO WYKONYWANIA PRACY NA STANOWISKACH URZĘDNICZYCH W URZĘDACH PODLEGŁYCH MINISTROM LUB CENTRALNYM ORGANOM ADMINISTRACJI RZĄDOWEJ ORAZ W KRAJOWEJ INFORMACJI SKARBOWEJ I IZBACH ADMINISTRACJI SKARBOWEJ

- że jest stanowisko starszego inspektora.

Ostatnio edytowano 19 maja 2017, 07:54 przez Kuras1, łącznie edytowano 3 razy

19 maja 2017, 07:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 11:16

POSTY        29
Herbatnick                    

Brutus56                    

Ja z kolei ze starszego komisarza skarbowego (26 lat pracy w US) zostałem  kontrolerem skarbowym (brak wyższego wykształcenia),  mnożnik bez zmian.
Pozdrawiam wszystkich dyskryminowanych a w szczególności MARJOLKĘ  :D

Bracie, z takim stażem pracy masz tak ogromną wiedzę, że jakiś śmieszny papierek o wykształceniu nie powinien być brany pod uwagę. Co z tego, że przyjdzie jakiś młodziak po studiach, które zaliczył, bo w telefonie miał dostęp do internetu i wszystkie egzaminy pozdawał dzięki temu :D A tu człowiek zjadł zęby na tej pracy i taki cyrk.

Nie można tak uogólniać. Równie dobrze można napisać, że ktoś zdał maturę, bo pił wódkę z nauczycielami.

BTW A Ty Herbatnick skończyłeś studia? No właśnie...   :wysmiewacz:

19 maja 2017, 08:07
Zaawansowany

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:36

POSTY        98

LOKALIZACJASouth Mazowsze
Nicolae                    

Jesteś w SWS? (dawny sekretariat). Bo tam takie stanowiska zostały.

Tak sws poprzednio specjalista. Studia wyższe.

19 maja 2017, 08:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2017, 09:28

POSTY        4
Wiecie może czy naczelnik ma wpływ na to czy ktoś dostanie czy nie dostanie umowy ?  :zly1:

19 maja 2017, 09:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 99  Następna strona