Taka sytuacja. Mam 3 lata stażu pracy, robię to samo co babka z 25 stażem pracy (plus kilka rzeczy o których ona nie ma pojęccia). Ja do niedawna mnożnik 1.05 ona 1.7 Koleżanka z rachunkowości budżetowej przeniesiona do Izby mnożnik 1.2, osoby z którymi siedzi w pokoju (robią to samo) przeniesione z innych us mnozniki od 1.3 do 1.7 (przy podobnym stażu pracy). Cieszę się, że ktoś w końcu wziął się za te dysproporcje. Jest cień szansy że zapanuje Prawo i Sprawiedliwość.
23 kwi 2016, 05:57
Re: Znowu bez podwyżek...
Z częściowo wypełnionej sakiewki nie zaspokoisz Wszystkich. Natomiast warto pobić pianę aby dalej skłócać szeregowych pracowników. Efektów 8 letnich braków powszechnych podwyżek nasi pracodawcy nie zaspokoją symbolicznymi środkami przeznaczonymi na tzw. wyrównywanie do wskaźnika 1,5 i dalsze spłaszczanie wynagrodzeń na tych samych stanowiskach (z uwzględnieniem rodzaju wykonywanej pracy, umiejętności w jej wykonywaniu, doświadczenia zawodowego, realizowaniu dodatkowych prac w ramach tzw. zakresu obowiązków i innych parametrów). Jestem przeciwko spłaszczaniu wynagrodzeń na tych samych stanowiskach.
23 kwi 2016, 06:16
To jaki teraz mnożnik. Ja mam 10 lat i 1,4
23 kwi 2016, 10:36
Albo teraz siedzę z kolegą przy jednym biurku, robimy to samo, staż taki sam, stopień slużbowy ten sam ja mnoznik 1.35 on 1.54. Powód: przyszliśmy z innych urzędów. Mi wyrównają teraz do 1.5 a jemu (jak widziałem wytyczne z Is Katowice) dołożą jeszcze stówkę.
23 kwi 2016, 13:03
"Podwyżki dla nauczycieli. ZNP żąda wzrostu pensji o 10 procent. W przyszłym roku upłynie pięć lat od ostatniej podwyżki w oświacie - mówił na zwołanej w tym tygodniu konferencji prezes Związku Nauczycielstwa Polskiego Sławomir Broniarz. - Od 2012 roku nauczycielskie wynagrodzenia nie były nawet waloryzowane o stopień inflacji! To oznacza, że w praktyce płace nauczycieli stopniały i mają mniejszą siłę nabywczą." W 2016 r. kwota bazowa dla nauczycieli wynosi 2.717,59 zł.
Kwota bazowa dla SC w 2016r. wynosi 1873,84 zł Nawet nie będę tego komentować. Ze względu na swoje zdrowie.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
23 kwi 2016, 18:44
To jest chore, że o niczym nie jesteśmy informowani...
24 kwi 2016, 08:06
A jak w IS Olsztyn, coś wiadomo ?
24 kwi 2016, 08:40
W 2016 r. kwota bazowa dla nauczycieli wynosi 2.717,59 zł.
Kwota bazowa dla SC w 2016r. wynosi 1873,84 zł
Zamiast zmieniać mnożniki niech ustalą w 2016 dla służby cywilnej kwotę bazową 3000 zł
24 kwi 2016, 11:50
Teraz okazało się, że duża część skarbowców zarabia ”całkiem niezłe" pieniądze. Burzą się teraz, że podniosą trochę największej biedocie. Oni z mnożnikami powyżej 1.7 (znam przypadek, że babka ma 2.1 i klepie dane - Is Opole udaje, że nie widzi tego) placzą, że mało im podniosą. Przydupasy, kapusie - stach wam trochę zajrzał w oczy. Ale poradzicie sobie ...
24 kwi 2016, 12:49
Bo dla niektórych sprawiedliwie to wszystkim po równo czyli X% albo o X zł bazową. Czyli tym co mają więcej (często nie wiadomo dla czego, skąd i z jakiej przyczyny) jeszcze więcej, a tym co mają mniej ochłapy. Przy tej kasie która jest na to przeznaczona wychodziłoby max 5% czyli ten co ma 1500 dostałby 75 zł podwyżki a ten co ma 3000 dostałby 150. Sprawiedliwie.
24 kwi 2016, 17:26
Cicho wszędzie, głucho wszędzie, podwyżek nie będzie, podwyżek nie będzie...
26 kwi 2016, 05:15
Herbatnick
re IS Gdańsk: jesteśmy po spotkaniu z kierownikami, kierownicy po spotkaniu z naczelnikami a naczelnicy po spotkaniu z dyrektorami - IS opracowuje właśnie kształt podwyżek. Do 1,5 i trochę w następnych widełkach. Wyrównanie od stycznia. Kiedy podwyżki nie powiedziano - pracują przecież nad tym. Ale to miły początek dnia pracy, prawda?
26 kwi 2016, 06:07
Gryzelda
Herbatnick
re IS Gdańsk: jesteśmy po spotkaniu z kierownikami, kierownicy po spotkaniu z naczelnikami a naczelnicy po spotkaniu z dyrektorami - IS opracowuje właśnie kształt podwyżek. Do 1,5 i trochę w następnych widełkach. Wyrównanie od stycznia. Kiedy podwyżki nie powiedziano - pracują przecież nad tym. Ale to miły początek dnia pracy, prawda?
To dla mnie również miły początek dnia. Z nieoficjalnych (ale sprawdzonych) informacji wiem, że ta miła chwila nastąpi w maju
26 kwi 2016, 06:27
czarnyrycerz
W ogłoszeniu w IS Wrocław faktycznie nowym proponują gruby hajs palka--== W Gdańsku pewnie pieniądze pójdą na odprawy dla kadry kierowniczej
Faktycznie gruby hajs
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.