U nas atmosfera w pracy jest okropna, związki zawodowe gdzie jesteście, gdzie są te dokumenty odnośnie protestu - nie ma w US osoby która tego nie podpisze, wszystko i wszędzie - powiedzą że jechać do Warszawy to wszyscy pojedziemy - związki ratunku, co robić podpisać tą okropną ofertę pracy czy nie! Widziałam na portalu celników, że podpisują ale dodają klauzulę - czy nasze związki mają jakieś propozycje, jakieś sugestie, kiedy będzie ten protest. Nasza "wspaniała" kierowniczka wskazała, że będą nowe zakresy obowiązków i wszyscy pracownicy będą mieli również w zakresie sporządzanie sprawozdań - co mam o tym wszystkim myśleć. Co w takiem razie w zakresie będzie miał kierownik, od czego on teraz będzie, czy można przyjmować propozycję w ciemno nie wiedząc co ja mam w zakresie za najniższy wskaźnik.
Nasze związki ratują jedynie swoją d...
11 maja 2017, 22:01
Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Skarbek1972
Dolnośląskie us - standard: ci co mieli poniżej 3 tys. dostali podwyżkę, ci co mieli nawet ciut więcej - nie dostali nic ponad to co mieli. Czyli tak jak wszędzie. Byli IKS ciągle czekają...
W moim US tak właśnie było.
12 maja 2017, 04:31
Śląsk-1,61 standard dla wszystkich poniżej , marnie widzę motywacje starszych pracowników do pracy , bo oni jeżeli mieli co najmniej 1,61 niedostali nic. Pracownik z 3miesięcznym staże pracy dogonił tych z 10 letnim.
12 maja 2017, 07:38
Ktoś coś odnośnie woj. lubelskiego?
12 maja 2017, 08:37
Odnośnie IAS Wawa nic nie słychać? Dostał jakiś urząd? Może jest szansa w najbliższych dniach?
12 maja 2017, 09:25
kasiek9999
Odnośnie IAS Wawa nic nie słychać? Dostał jakiś urząd? Może jest szansa w najbliższych dniach?
IAS dzisiaj dostaje.
____________________________________ Wielka Polska !
12 maja 2017, 10:09
Weksel
Skarbek1972
Rząd i Prezydent zachęcają emerytów do pozostania na rynku pracy, mowią że emerytura to prawo, a u nas pozbywają się tych pracowników którzy osiągnęli wiek emerytalny:(
U nas propozycji nie dostali pracownicy, którzy wiek emerytalny dopiero osiągną w październiku, listopadzie, grudniu. To co nie dostaną odpraw emerytalnych od KAS bo zakończą pracę 31 sierpnia?
Co się dzieje? Czy ten temat jest już nieaktualny? Nikt nic nie pisze co z tymi propozycjami?
12 maja 2017, 18:21
Dziś ruszyły propozycje w kolejnej izbie, IAS Warszawa, są osoby które otrzymały?
12 maja 2017, 18:40
Jakataka
A wiadomo coś o IAS Gdańsk?
USy dostały propozycje w ostatnim tygodniu kwietnia. Może ja pracuję w "nienormalnym urzędzie", ale w moim (według mojej wiedzy - nie jestem koordynatorem ) propozycje dostali wszyscy z wyjątkiem osób, które mają nabyte prawa emerytalne. Odbierając swoją propozycję 4 maja nie spotkałem się z naciskiem jak najszybszej odpowiedzi na nią. Oczywiście mnożnik 1,61. Nic nie zyskuję, nic nie tracę, po 2 latach wracam do poprzedniej komórki (choć o innej nazwie) z nową nazwą stanowiska pracy i z podobnym zakresem obowiązków. W sumie jestem... zadowolony. Czy to też "nienormalne"?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
12 maja 2017, 18:44
Jeśli ktoś otrzyma propozycję 31 maja to rozumiem, że do 14 czerwca będzie miał czas na odpowiedź i jeśli odmówi to 3-miesięczny okres wypowiedzenia skończy się nie 31 sierpnia tylko 14 września?
12 maja 2017, 18:48
katryna
Jeśli ktoś otrzyma propozycję 31 maja to rozumiem, że do 14 czerwca będzie miał czas na odpowiedź i jeśli odmówi to 3-miesięczny okres wypowiedzenia skończy się nie 31 sierpnia tylko 14 września?
Nie. Nie jest to okres wypowiedzenia, a upływa zawsze z końcem miesiąca i najpóźniej 31 sierpnia.
12 maja 2017, 19:12
katryna
Chyba jednak nie. Okres wypowiedzenia w takim wypadku upłynie 30 września. Niestety w ustawie o KAS zapisali, że okres wypowiedzenia mija nie później niż 31 sierpnia, więc propozycję będą rozdawali max do 17 maja