Widzę ze typ z klapkami na oczach, co udowodni ze czarne to białe! Według tej samej tabelki specjalista służby celnej od 3130, i są tam stanowiska kierownik oddziału celnego 5630, naczelnik urzędu celnego, to niby stanowiska przyporządkowane w MF, nie wydaję mi się.
Zresztą zbędna dyskusja, w urzędach skarbowych nie ma funkcjonariuszy! A przynajmniej niedługo nie będzie, więc jak byli tacy pokrzywdzeni, to jako pracownicy cywilni dostaną 3000 prawny analfabeto. A jak funkcjonariusze, którzy zostali, tak bardzo są pokrzywdzeni, to mogą się ucywilnić! Skoro taka krzywda wam się dzieje z ucywilniania, to czemu jęczycie, że jednak takie kiepskie pobory macie jako funkcjonariusze ;P
My może jęczymy z naszej niedoli ale wy też pozujecie na siedem nieszczęść, ucywlnianie źle i dziwnym trafem żeby wam do nas poborów nie zrównali, a teraz jako funkcjonariusze to niby takie biedactwa, weźcie się zdecydujecie na co narzekacie, bo my chociaż jesteśmy konsekwentni
09 maja 2017, 22:04
Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
mk13
Widzę ze typ z klapkami na oczach, co udowodni ze czarne to białe! Według tej samej tabelki specjalista służby celnej od 3130, i są tam stanowiska kierownik oddziału celnego 5630, naczelnik urzędu celnego, to niby stanowiska przyporządkowane w MF, nie wydaję mi się.
Ty naprawdę jesteś taki tępy czy udajesz? Są dwie tabelki, pierwsza dla MF, druga dla jednostek terenowych. Zgadnij, kto ma wyższe mnożniki.
09 maja 2017, 23:04
koala0405
katryna
Czy w urzędach, w których rozdano już propozycje nie otrzymał ich ktoś spoza grupy emerytów i byłych współpracowników?
Ja nie dostałam jeszcze propozycji a wszyscy "młodsi" dostali...hmmm
Jesteś rocznik po 72 i na etat ?
10 maja 2017, 05:23
Czy ktoś z IAS Warszawa otrzymał już propozycję? Jeżeli otrzymał to jakie warunki (podwyżka/obniżka/bez zmian/zmiana stanowiska)?
Ostatnio edytowano 10 maja 2017, 07:52 przez uslug, łącznie edytowano 1 raz
10 maja 2017, 07:52
A czy ktoś wie czy ruszą oferty pracy? (Ale nie na zastępstwo.) Jak myślicie? Słychać coś?
10 maja 2017, 08:14
Tak, jestem rocznik po 72 i na pełnym etacie ze stażem 24 lata...
10 maja 2017, 08:18
katryna
Czy w urzędach, w których rozdano już propozycje nie otrzymał ich ktoś spoza grupy emerytów i byłych współpracowników?
Np. Ja... Pomorze, po 72', umowa na czas nieokreślony, staż kilkuletni, urlop wypoczynkowy bezpośrednio po macierzyńskim/rodzicielskim... Chyba, że idzie pocztą... Albo i nie :/
10 maja 2017, 09:04
No ja jestem obecnie na wychowawczym... może nie dostanę propozycji
10 maja 2017, 09:36
karolka8891
A czy ktoś wie czy ruszą oferty pracy? (Ale nie na zastępstwo.) Jak myślicie? Słychać coś?
Biorąc pod uwagę to co obecnie się dzieje z propozycjami zatrudnienia w KAS, następnie z ewentualnymi dobrowolnymi odejściami, bądź wspomnianą redukcją, najszybsze ogłoszenia jakie się będą pojawiać to będą właśnie te na zastępstwo za nieobecnego członka korpusu służby cywilnej. Szczerzę wątpię aby z redukcji przeszli do naborów w tym roku.
Chociaż wiadoma jest też sprawa taka, że nabory ustalają poszczególne IAS-y. W niektórych IAS nabory były zamrożone, a w niektórych w tym samym czasie nabory trwały chociaż podobno była informacja, że we wszystkich Izbach w kraju mają być zaprzestane rekrutacje.
Może okienko rekrutacyjne otworzy się dopiero w przyszłym roku na przełomie stycznia-lutego? Albo nawet w tym roku ale jak miałoby stać się to w tym roku to stawiam na okres września-października. Nie wcześniej. Wcześniej będą prędzej ogłoszenia na zastępstwa.
No ja jestem obecnie na wychowawczym... może nie dostanę propozycji
To masz odpowiedz, osoby po 72, ale nieobecne w pracy też dostaną później, więc spokojnie. Jedynie myślą czy prosić aby osoby podjechały w dany dzień do urzędu i odebrały propozycję osobiście czy wysyłać im pocztą. Znając życie wyślą pocztą i to na samym końcu... niestety dla Was bo też mam takie koleżanki w pracy.
10 maja 2017, 16:12
Mam pytanie do osób, które dostały już umowy. Czy jest wśród was ktoś, kto dotychczas był zatrudniony na czas określony, a jeśli tak to jaką umowę otrzymaliście. A może ktoś wie czy osoby zatrudnione na czas określony otrzymały w ogóle propozycję.
10 maja 2017, 17:17
Osoby na czas określony bez względu na rocznik nie dostały na razie nic, mają dostać razem z osobami urodzonymi przed 1972, tak u Nas powiedzieli.
10 maja 2017, 17:27
b17
Osoby na czas określony bez względu na rocznik nie dostały na razie nic, mają dostać razem z osobami urodzonymi przed 1972, tak u Nas powiedzieli.
Dzięki za odpowiedź. Czyli raczej powinni dostać?
10 maja 2017, 17:32
Mówili, że normalnie dostaną, w kadrach pewnie straszny bałagan przez te rewolucje i dlatego cześć US ma tylko rozdane tych po 72, w innym wszystko w tym osoby na zastępstwo, a w innym donoszą po parę umów dziennie (duże US). Na koniec pewnie kobiety na macierzyńskich zostawią, ale nic nie poradzimy. Nie znasz dnia ani godziny kiedy odwiedzą Cię kadry z izby