Nie wiedziałam, że to forum jest do obrażania ludzi takich czy innych. Kultura tu, jak widać postawiona jest na wysokim poziomie. Jak można w ten sposób sobie kadzić... Żenada...pomyślcie troszkę, jak cokolwiek piszecie. herbatnick, czy jak Ci tam...
15 kwi 2016, 07:40
Re: Znowu bez podwyżek...
Funto
A to w ogóle możliwe aby w pewnej części Izb obowiązywała płaca minimalna 2810zł a w pozostałych po staremu czyli coś ok. 2100zł? Myślałem, że te zapowiadane w piśmie sprzed miesiąca 2810zł dotyczy każdej izby a nie wybranych.
w niektórym... urzędzie nawet płaca minimalna to dalej 2001 zł.brutto.
15 kwi 2016, 07:47
Zmienisz pracę? gdzie Ciebie przyjmą z doświadczeniem w urzędzie skarbowym? ewentualnie do kolejnego innego urzędu gdzie pensja jest na podobnym poziomie. Ok jedni nie zmieniają pracy, bo im jest po prostu wygodnie, ale inni, którzy chcą nie mają zbytnio wyjścia. Wiem, bo sam próbuje zmienić pracę od jakiegoś czasu i nadal niestety siedzę w US (i nie pomagają w tym żadne dodatkowe kursy itp.). Jedyne wyjście to doradca podatkowy, ale i tu potrzebna jest kasa, koło się zamyka.
15 kwi 2016, 07:48
Nicola
Nie wiedziałam, że to forum jest do obrażania ludzi takich czy innych. Kultura tu, jak widać postawiona jest na wysokim poziomie. Jak można w ten sposób sobie kadzić... Żenada...pomyślcie troszkę, jak cokolwiek piszecie. herbatnick, czy jak Ci tam...
Ależ ja jestem grzeczny i kultularny. Tylko wyrażam swoją opinie. Moim zdaniem jeśli ktoś przez 8 lat siedzi w pracy bez podwyżki to jest po proistu głupcem. Nikogo palcem tu nie wskazuję. A jeśli ktoś faktycznie siedział 8 lat i nic z tym nie zrobił to widocznie było mu z tym dobrze i niech teraz nie płacze, że młodzi dostaną podwyżki, a on 8 lat siedział bez...
ocotuchodzi
Zmienisz pracę? gdzie Ciebie przyjmą z doświadczeniem w urzędzie skarbowym? ewentualnie do kolejnego innego urzędu gdzie pensja jest na podobnym poziomie. Ok jedni nie zmieniają pracy, bo im jest po prostu wygodnie, ale inni, którzy chcą nie mają zbytnio wyjścia. Wiem, bo sam próbuje zmienić pracę od jakiegoś czasu i nadal niestety siedzę w US (i nie pomagają w tym żadne dodatkowe kursy itp.). Jedyne wyjście to doradca podatkowy, ale i tu potrzebna jest kasa, koło się zamyka.
Za takie pieniądze co narazie dostajemy w US pracę zmienić to nie problem. Wystarczą chęci. Ale większość osób, które siadziało x lat za biurkiem boi się teraz złapać za łopatę czy pobrudzić ręce. Taka prawda. Na budowie można nosić cegły za 2tys za rękę. Ale tam trzeba się zmęczyć...pobrudzić...I KAWA JEST ZIMNA! Och...lepiej zostać w ciepłym pokoju...
15 kwi 2016, 08:06
Herbatnick a jeszcze niedawno narzekałeś jak to Ci źle z 2000 zł brutto urzędowej pensji. Coś się zmieniło... czy nie lubisz zimnej kawy?
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
15 kwi 2016, 08:14
Herbatnick
Nicola
Ależ ja jestem grzeczny i kultularny. Tylko wyrażam swoją opinie. Moim zdaniem jeśli ktoś przez 8 lat siedzi w pracy bez podwyżki to jest po proistu głupcem. Nikogo palcem tu nie wskazuję. A jeśli ktoś faktycznie siedział 8 lat i nic z tym nie zrobił to widocznie było mu z tym dobrze i niech teraz nie płacze, że młodzi dostaną podwyżki, a on 8 lat siedział bez...
w ten sposób obrażasz większość pracujących w urzędach... no ale młodość ma swoje prawa choć mimo wszystko dobrze o Tobie nie świadczy brak szacunku do osób starszych... a i jeszcze jedno - w którymś z poprzednich wpisów stwierdziłeś że nie zaglądasz do cudzych portfeli więc niech Cię nie interesuje kwestia że starsi chcą zarabiać więcej niż świeżo przyjęci do których jak sądzę należysz i nie wypowiadaj się w tym temacie...
15 kwi 2016, 08:15
Herbatnick
Następny hejt proszę :wysmiewacz:
Sam się prosiłeś To nie hejt tylko "dobre rady" skarbowców. Z mojej strony to tyle i koniec Nie cytuj mnie, nie zaczepiaj...
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
15 kwi 2016, 08:24
Herbatnick
Nicola
ocotuchodzi
Za takie pieniądze co narazie dostajemy w US pracę zmienić to nie problem. Wystarczą chęci. Ale większość osób, które siadziało x lat za biurkiem boi się teraz złapać za łopatę czy pobrudzić ręce. Taka prawda. Na budowie można nosić cegły za 2tys za rękę. Ale tam trzeba się zmęczyć...pobrudzić...I KAWA JEST ZIMNA! Och...lepiej zostać w ciepłym pokoju...
Gdybym chciał nosić cegły to bym skończył zawodówkę (pewnie lepiej bym na tym wyszedł). Po prostu w takim kraju żyjemy, gdzie pracownik na budowie zarabia więcej nosząc cegły niż urzędnik "służący" ojczyźnie.
15 kwi 2016, 08:31
Brawo OCOTUCHODZI... brawo, właśnie... Szacunek, to abstrakcja...
15 kwi 2016, 08:44
Nicolae
Herbatnick
Następny hejt proszę :wysmiewacz:
Sam się prosiłeś :dokuczacz: To nie hejt tylko "dobre rady" skarbowców. Z mojej strony to tyle i koniec :offtopic: Nie cytuj mnie, nie zaczepiaj... :piwo:
Zablokuj mi opcję cytowania Dziękuję, dobranoc.
OCOTUCHODZI - no taki mamy kraj i nic z tym nie zrobimy. Też nie rozumiem czemu tak jest
15 kwi 2016, 09:13
quryj
Jutro (15.04.16r) w Izbie Skarbowej w Katowicach spotykają się przedstawiciele wszystkich organizacji związkowych w celu podpisania wspólnie uzgodnionego stanowiska - Etap I podziału środków na podwyżki. Poniżej tekst stanowiska. Organizacje związkowe działające w Izbie Skarbowej w Katowicach przedstawiają Dyrektorowi Izby Skarbowej w Katowicach wspólnie uzgodnione stanowisko w zakresie rozdysponowania środków finansowych w kwocie 13.000.000,00 zł, na podwyżki wynagrodzeń w 2016 roku – Etap I. Organizacje związkowe uzgodniły zasady podziału środków na podwyżki wynagrodzeń według następujących zasad: 1. Utworzyć 4 grupy do podziału środków na podwyżki wynagrodzeń: Grupa 1 - Podniesienie minimalnego mnożnika dla członków korpusu służby cywilnej do 1,5 z zastrzeżeniem minimalnej podwyżki mnożnika w tej grupie o 0,05 (z wyłączeniem kadry kierowniczej) – Etap I. Grupa 2 – Podniesienie minimalnego wynagrodzenia zasadniczego dla pracowników spoza korpusu służby cywilnej (stanowiska pomocnicze) do kwoty 2.810,00 zł z uwzględnieniem premii regulaminowej – Etap I. Grupa 3 – Wyrównanie dysproporcji wynagrodzeń dla członków korpusu służby cywilnej z wyłączeniem kadry kierowniczej – Etap II. Grupa 4 – Wyrównanie dysproporcji wynagrodzeń dla kadry kierowniczej - Etap III. 2. Osobom przebywającym na usprawiedliwionych nieobecnościach przyznać z dniem 1 stycznia 2016 r. podwyżki wynagrodzeń na zasadach określonych dla grup 1-4. 3. Po otrzymaniu od Dyrektora Izby Skarbowej w Katowicach informacji dotyczących kwoty wymagającej zaangażowania na zaspokojenie podwyżek dla grupy 1 i 2 oraz wnioskowanych analiz i propozycji podziału środków na wyrównanie dysproporcji wynagrodzeń dla kadry kierowniczej, organizacje związkowe przedstawią wspólnie uzgodnione stanowisko w zakresie podziału pozostałej kwoty na grupy 3 i 4 oraz określą szczegółowe zasady podziału środków finansowych dla tych grup – Etap II.
Daj proszę znać co zostało podjęte na spotkaniu, bo nie wiadomo kiedy my się tego dowiemy...
15 kwi 2016, 10:54
Czy z tego może wynika, że osoby, które od kwietnia są na zwolnieniu lekarskim(ciąża) też dostaną podwyżki czy nie mają na co liczyć. Trochę to by było niesprawiedliwe żeby nie dostały bo tak naprawdę podwyżki powinny już być w styczniu a wtedy normalnie pracowały jak inne.
15 kwi 2016, 12:56
fionka211
Czy z tego może wynika, że osoby, które od kwietnia są na zwolnieniu lekarskim(ciąża) też dostaną podwyżki czy nie mają na co liczyć. Trochę to by było niesprawiedliwe żeby nie dostały bo tak naprawdę podwyżki powinny już być w styczniu a wtedy normalnie pracowały jak inne.
Przecież jest wyraźnie napisane, pkt 2: Osobom przebywającym na usprawiedliwionych nieobecnościach przyznać z dniem 1 stycznia 2016 r. podwyżki wynagrodzeń na zasadach określonych dla grup 1-4.
15 kwi 2016, 16:07
Taaaaa... szczególnie, że koleżanka na tym samym stanowisku z tym samym zakresem obowiązków ma o 0,4 wyższy mnożnik ode mnie - baaardzo sprawiedliwe by to było. Gdyby kwota bazowa wynosiła 6000 to nawet mnożnik 1,2 byłby zadowalający. Rok temu jedna z posłanek PO powiedziała, że tylko idiota pracuje za 6000. Dlatego proponuję ustawić kwotę bazową na 6000 a wszystkim życzę mnożników powyżej 1,5