No to albo coś ktoś kręci i na tych 6% się skończy i jest to już zatwierdzone i wiadome, albo po prostu z budżetu zostanie zasilona nie kwota bazowa, a kwota z modernizacji.
Możliwe, że te "przesunięcia" o których mówi SKAS, które czekają na zatwierdzenie, dotyczą właśnie zasilenia modernizacji, o to co zostało z niej zabrane na rzecz kwoty bazowej.
Coś w stylu, zabierzemy wam 3% aby już teraz puścić kwotę bazową, ale potem te 3% odzyskacie w modernizacji, jeśli zostanie to klepnięte przez rade ministrów.
21 maja 2020, 11:38
Re: Podwyżki 2020
Othir niepoprawny optymisto Wydymają nas, 3% z modernizacji, 3% z budżetowej i tyle. Powiedzą, że dostaliśmy podwyżki z 2 źródeł i mamy dziękować i całować rękę Pana.
21 maja 2020, 11:48
Herbatnick
Othir niepoprawny optymisto :) Wydymają nas, 3% z modernizacji, 3% z budżetowej i tyle. Powiedzą, że dostaliśmy podwyżki z 2 źródeł i mamy dziękować i całować rękę Pana.
Daj pomarzyć co? ;p
21 maja 2020, 12:44
Othir
Herbatnick
Othir niepoprawny optymisto :) Wydymają nas, 3% z modernizacji, 3% z budżetowej i tyle. Powiedzą, że dostaliśmy podwyżki z 2 źródeł i mamy dziękować i całować rękę Pana.
Daj pomarzyć co? ;p[/quote
Też lubię pomarzyć, ale co ja jutro do rondla wrzucę? Makaron i ryż?
21 maja 2020, 21:57
everest
Też lubię pomarzyć, ale co ja jutro do rondla wrzucę? Makaron i ryż?
Po co komu jeść, skoro może żywić się wdzięcznością szefostwa KAS za nasze działania. Na deser poklepanie po plecach i człek spełniony.
Program Fit+, jak nie będzie za co jeść, to i sadełka trochę spadnie. Doceń.
21 maja 2020, 23:13
@Othir program Fit+ to w roku 2008 wdrożyła już nam śp. Zyta Gilowska i trwa on, dla znacznej większości skarbowców, nieprzerwanie do dziś. A odkąd pracuję, to zawsze to według moich przełożonych, największą nagrodą było poklepanie po plecach. Wszystkie awanse stanowiskowe miałam bez otrzymania złotówki podwyżki. Także, do dbania o linię, to my już jesteśmy przyzwyczajeni. Zastanawiam się tylko, co zrobią, jeśli pewnego dnia koniki ciągnące wóz, zwany skarbówka, padną. A chętni, aby je zastąpić jakoś drzwiami i oknami dostać się do nas nie próbują. Teraz czekam na wypłatę 6% i wyrównania. Zobaczymy kiedy to nastąpi. Najwięcej ponad 6% już bowiem nie liczę.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
22 maja 2020, 05:19
Wyrównanie za 04/2020 w portalu. Kwota porażająca...
22 maja 2020, 06:02
blacksheep
Wyrównanie za 04/2020 w portalu. Kwota porażająca...
To jest chyba jakiś mało śmieszny zart z tym wyrównaniem za 04/20
22 maja 2020, 06:33
Pochwalcie się, bo u nas nie ma takich rarytasów na portalu.
22 maja 2020, 06:41
Herbatnick
Pochwalcie się, bo u nas nie ma takich rarytasów na portalu.
Ok. 100 zł netto
22 maja 2020, 06:42
Tylko za kwiecień? A pozostałe 3 miesiące?
22 maja 2020, 06:45
W portalu pracownika IAS Katowice pojawiła się połowa wyrównania wynagrodzenia za kwiecień. Wypłata majowa ma być wypłacona z podwyżką i wyrównaniem 3% za kwiecień. Pozostałe miesiące do 10 czerwca. Podobno Izba nie dostała środków. Cyrk.
22 maja 2020, 06:54
Trzeba podkreślić, że to niecałe trzy procent czyli spełnia się nieobowiązujące pismo Szefowej o podziale środków na 3% z budżetu i 3% z modernizacji.
22 maja 2020, 06:56
Czyli nie naliczają 6% tylko 3%? To jaką kwotę bazową biorą za podstawę? A co z wyrównaniem od stycznia?
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"