Teraz jest 10 wrz 2025, 17:38

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Słuchajcie. Nowi i młodzi pracownicy muszą dobrze zarabiać. Niech mają 2810 zł brutto na start. Wielu dobrych ludzi już zrezygnowało z pracy, bo pensja nie starczała choćby na kupno samochodu, nie mówiąc już o kupnie mieszkania czy założenia rodziny. Minimalna płaca w takiej wysokości ma zachęcać do pozostania w Urzędzie. A starsi pracownicy zamiast wytykać takie podwyżki dla młodych powinni zadbać o swoją pensję w inny sposób. Zamiast myśleć o tym żeby zabrać młodym, pomyślcie co zrobić by dodać starszym. Pamiętajcie też, że do 2810 zł brutto rośnie sama podstawa. Mam nadzieję, że to dopiero pierwszy etap podwyżek przed wprowadzeniem KAS i gdy wejdzie KAS, osoby doświadczone dostaną jeszcze jakieś podwyżki. Nie wolno doprowadzić do sytuacji, że w Urzędach powstaną dwa wrogie obozy młodzi kontra starsi pracownicy, a cała wojna pójdzie o pieniądze.

14 kwi 2016, 14:03

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Herbatnick                    

Słuchajcie. Nowi i młodzi pracownicy muszą dobrze zarabiać. Niech mają 2810 zł brutto na start. Wielu dobrych ludzi już zrezygnowało z pracy, bo pensja nie starczała choćby na kupno samochodu, nie mówiąc już o kupnie mieszkania czy założenia rodziny. Minimalna płaca w takiej wysokości ma zachęcać do pozostania w Urzędzie. A starsi pracownicy zamiast wytykać takie podwyżki dla młodych powinni zadbać o swoją pensję w inny sposób. Zamiast myśleć o tym żeby zabrać młodym, pomyślcie co zrobić by dodać starszym. Pamiętajcie też, że do 2810 zł brutto rośnie sama podstawa. Mam nadzieję, że to dopiero pierwszy etap podwyżek przed wprowadzeniem KAS i gdy wejdzie KAS, osoby doświadczone dostaną jeszcze jakieś podwyżki. Nie wolno doprowadzić do sytuacji, że w Urzędach powstaną dwa wrogie obozy młodzi kontra starsi pracownicy, a cała wojna pójdzie o pieniądze.

obawiam się że będą to jedyne podwyżki dla plebsu i przy okazji KAS już nic nie dostaniemy no bo będzie uzasadnienie że przecież dostaliśmy już podwyżki i czego jeszcze chcemy... :zygi:

14 kwi 2016, 14:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
Herbatnick                    

Nie wolno doprowadzić do sytuacji, że w Urzędach powstaną dwa wrogie obozy młodzi kontra starsi pracownicy, a cała wojna pójdzie o pieniądze.

Za późno, starsi pracownicy już wypinają się na młodzież. Skoro więcej zarabia to i obowiązków niech więcej na siebie weźmie przez spychologie oczywiście. A pamiętajmy, że były już podwyżki!!! w 2015

14 kwi 2016, 14:12

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Nie życzę "młodym" takiej zamrażarki płac, która ciągle jeszcze trwa. Ciekawe jakbyście się wypowiadali doświadczając tego na własnej skórze, nie mając podwyżek przez 8 lat...

14 kwi 2016, 15:29
Specjalista

POSTY        547
fruwaj                    

Herbatnick                    

obawiam się że będą to jedyne podwyżki dla plebsu i przy okazji KAS już nic nie dostaniemy no bo będzie uzasadnienie że przecież dostaliśmy już podwyżki i czego jeszcze chcemy... :zygi:

No ale bez plebsowania tutaj...

14 kwi 2016, 15:58

REJESTRACJA27 sty 2016, 17:05

POSTY        35
Znowu to samo, nie możemy dojść do konsensusu, że i nowi i starzy pracownicy zarabiają za mało? Prawdą jest, że podwyżka podstawy byłaby bardziej sprawiedliwa, ale jak już kiedyś pisałem, gdy starsi pracownicy zaczynali pracę w skarbówce, to różnica między pierwszą pensją a płacą minimalną była większa. Obecnie pierwsza pensja w US to 2001 zł brutto. Nie mam o to pretensji do tych, którzy zaczynali znacznie wcześniej, ale podwyżka mnożnika do minimum 1,5 dotykałaby ogromnej liczby pracowników skarbówki i znacznie ułatwiłaby im życie. Mam nadzieję i trzymam kciuki, za tych, których mnożnik jest większy niż 1,5, obyście także dostali podwyżki. Zresztą co z zapowiadanym wcześniej wartościowaniem stanowisk? Chyba była mowa o czymś takim...

14 kwi 2016, 15:59

REJESTRACJA11 gru 2015, 19:45

POSTY        11
:D  jutro  zaczyna się weekend więc napijmy się  :piwo:   pije-===[ a nie stresujmy się i nie obrzucajmy się nawzajem błotem  bo nie ma o  co  :zeby:    co ma być to  i tak będzie :D    pamiętajmy że gorzej być juz nie może hehe pozdrawiam  :dokuczacz:

14 kwi 2016, 18:47

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
melaza                    

:D  jutro  zaczyna się weekend więc napijmy się  :piwo:   pije-===[ a nie stresujmy się i nie obrzucajmy się nawzajem błotem  bo nie ma o  co  :zeby:    co ma być to  i tak będzie :D    pamiętajmy że gorzej być juz nie może hehe pozdrawiam  :dokuczacz:

właśnie że gorzej jeszcze może być bo zawsze mogą nam zabrać dodatki, prowizje, stażowe i 13-tki więc...

14 kwi 2016, 19:01
Amator

REJESTRACJA20 gru 2007, 18:13

POSTY        24
fruwaj                    

dlatego mieszanie przy mnożnikach mija się z celem... powinno się podnieść kwotę bazową do min. 3.000 zł i byłoby bardziej sprawiedliwie  pije-===[

Taaaaa... szczególnie, że koleżanka na tym samym stanowisku z tym samym zakresem obowiązków ma o 0,4 wyższy mnożnik ode mnie - baaardzo sprawiedliwe by to było.
Moim skromnym zdaniem powinno się przede wszystkim zasypywać takie "płacowe góry-doliny".
Bo sprawiedliwość to sprawić żeby ludzie po równo byli wynagradzani za taką samą pracę, a nie dać wszystkim po równo.

14 kwi 2016, 22:10
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Ataman                    

Zresztą co z zapowiadanym wcześniej wartościowaniem stanowisk? Chyba była mowa o czymś takim...

Po co wartościować coś co od nowego roku się zmieni, niepotrzebna robota.
Herbatnick                    

...A starsi pracownicy zamiast wytykać takie podwyżki dla młodych powinni zadbać o swoją pensję w inny sposób. Zamiast myśleć o tym żeby zabrać młodym, pomyślcie co zrobić by dodać starszym...

Rozbawiłeś mnie na dobranoc. To może podrzucisz jakiś pomysł to przekaże "starszym" w moim US?
Uwierz że na te podwyżki do 1,5 załapią się też w dużej mierze osoby starsze z małych i średnich US.
smyk                    

Taaaaa... szczególnie, że koleżanka na tym samym stanowisku z tym samym zakresem obowiązków ma o 0,4 wyższy mnożnik ode mnie - baaardzo sprawiedliwe by to było.
Moim skromnym zdaniem powinno się przede wszystkim zasypywać takie "płacowe góry-doliny".
Bo sprawiedliwość to sprawić żeby ludzie po równo byli wynagradzani za taką samą pracę, a nie dać wszystkim po równo
.

I tu jestem za, i nieważne czyś stary czy młody  :brawa:

14 kwi 2016, 22:15
Specjalista

POSTY        547
Nicolae                    

Ataman                    

Zresztą co z zapowiadanym wcześniej wartościowaniem stanowisk? Chyba była mowa o czymś takim...

Po co wartościować coś co od nowego roku się zmieni, niepotrzebna robota.
Herbatnick                    

...A starsi pracownicy zamiast wytykać takie podwyżki dla młodych powinni zadbać o swoją pensję w inny sposób. Zamiast myśleć o tym żeby zabrać młodym, pomyślcie co zrobić by dodać starszym...

Rozbawiłeś mnie na dobranoc. To może podrzucisz jakiś pomysł to przekaże "starszym" w moim US?
Uwierz że na te podwyżki do 1,5 załapią się też w dużej mierze osoby starsze z małych i średnich US.
smyk                    

Bo sprawiedliwość to sprawić żeby ludzie po równo byli wynagradzani za taką samą pracę, a nie dać wszystkim po równo
.

I tu jestem za, i nieważne czyś stary czy młody  :brawa:

Ok mam pomysł. Niech siedzą i plują sobie w brodę, że 5-6 lat temu nie zmienili pracy. Siedzieli 8 lat bez podwyżek to ich sprawa. Nikt ich do biurek nie przywiązał. Własna głupota :sex:

15 kwi 2016, 06:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 kwi 2013, 16:32

POSTY        53
fruwaj                    

melaza                    

właśnie że gorzej jeszcze może być bo zawsze mogą nam zabrać dodatki, prowizje, stażowe i 13-tki więc...

O jakich ty dodatkach, prowizjach piszesz weź pod uwagę że większość z nas o tym może pomarzyć bo na danym stanowisku takiego czegoś nie ma a co za tym idzie pracuje tu dla gołej pensji, fakt trzeba się cieszyć póki co z 13-tki i stażowego które i tak nie powala na kolana, jednym słowem zostaliśmy wyrolowani :angry2:

15 kwi 2016, 06:32
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Herbatnick                    

Ok mam pomysł. Niech siedzą i plują sobie w brodę, że 5-6 lat temu nie zmienili pracy. Siedzieli 8 lat bez podwyżek to ich sprawa. Nikt ich do biurek nie przywiązał. Własna głupota :sex:

To ja mam propozycję dla Ciebie - podejdź do swoich starszych kolegów i koleżanek i powiedź im że są głupkami bo siedzą w urzędzie bez podwyżek...
Jak już chcesz Nas dzielić to na biedni, biedniejsi, najbiedniejsi... itd.
Ps. A ty już szukasz pracy czy liczysz na super podwyżkę i dobrodziejstwo KAS?

15 kwi 2016, 07:01
Specjalista

POSTY        547
Nicolae                    

Herbatnick                    

To ja mam propozycję dla Ciebie - podejdź do swoich starszych kolegów i koleżanek i powiedź im że są głupkami bo siedzą w urzędzie bez podwyżek...
Jak już chcesz Nas dzielić to na biedni, biedniejsi, najbiedniejsi...itd.
PS. A ty już szukasz pracy czy liczysz na super podwyżkę i dobrodziejstwo KAS?

Najlepsze jest to, że ja tego nie muszę im mówić, sami wiedzą, że tylko głupiec siedzi tyle lat bez podwyżek i tylko potrafi marudzić pod wąsem jak jest źle. I nikogo nie dzielę, nie zaglądam nikomu do portfela. A na co ja liczę to akurat nie Twój interes, jestem w tej pracy z własnej woli. A jak będę chciał to pracę zmienię, a nie będę siedział jak baran tyle lat bez podwyżki. Następny hejt proszę  :wysmiewacz:

15 kwi 2016, 07:28
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 173  Następna strona