Teraz jest 06 wrz 2025, 20:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA17 lis 2006, 14:40

POSTY        30

LOKALIZACJApolska płd.
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
adus                    

Dzięki a jak jest różnica między kontrolerem skarbowym  a ekspertem, kwestia komórki?

Może nie tak komórki jak IS

09 maja 2017, 11:20
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
W Bydgoszczy podobno papiery będą rozdawać w Urzędach Skarbowych pod koniec tygodnia. W Izbie i USC w poniedziałek. W USC może nawet wtorek, bo najpierw muszą wybrać wszystkich nowych kierowników działów i referatów. To oni mają wręczać papiery. A co do wyników castingów kierowników,to może być ciekawie. Na pewno w tym tygodniu. Oj niektórzy się zdziwią. A zwlekają z przedstawianiem propozycji, ponieważ czekają na ostatnią chwilę (14 dni przed końcem miesiąca).

09 maja 2017, 14:51
Zaawansowany

REJESTRACJA07 gru 2015, 15:23

POSTY        81
Propozycje mają być dawane najpóźniej do 31 maja, czy 2 tygodnie przed końcem maja ?

Art. 165. Ustawy wprowadzającej KAS

7. Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, dyrektor izby administracji skarbowej oraz dyrektor Krajowej Szkoły
Skarbowości składają odpowiednio pracownikom oraz funkcjonariuszom, w terminie do dnia 31 maja 2017 r., pisemną
propozycję określającą nowe warunki zatrudnienia albo pełnienia służby, która uwzględnia posiadane kwalifikacje
i przebieg dotychczasowej pracy lub służby, a także dotychczasowe miejsce zamieszkania.

09 maja 2017, 14:59
Zaawansowany

REJESTRACJA07 kwi 2013, 16:35

POSTY        46
A ja mam już prawa emerytalne i wiem, że mną umowy nie przedłuża czy dostanę odprawę 6 miesięczną czy 3 miesięczną?
Czy aby dostać odprawę 6 miesięczną i nagrodę jubileuszową muszę sam złożyć wypowiedzenie? Tylko na jaki dzień 31 mają czy 31 sierpnia?

09 maja 2017, 15:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2013, 13:27

POSTY        40
Kama                    

kecaj2                    

US (IAS Poznań) kierownik referatu SEW łącznie 5 osób - otrzymałem mnożnik 2,2. Proszę podzielcie się jaki mnożnik otrzymaliście na podobnym stanowisku.

:mur: To docenili cię bardziej niż mnie, Ja 2,15 - kierownik SEW w Małopolsce - referat 7 osób łącznie ze mną, wcześniej 2,129 więc podwyżka szaleńcza, chyba żeby przekroczyć magiczną 3 z przodu

No podwyżka szaleńcza ale zwykli pracownicy u nas nie dostali ani złotówki (piszę o tych, którzy mieli mnożnik powyżej 1,61). Jak widać dla kierowników jakieś grosze się znalazły.

09 maja 2017, 16:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
Nie dadzą papierów 31 maja, bo każdy ma 14 dni na przyjęcie oferty lub nie. Dopiero po tym terminie rozpoczyna się okres wypowiedzenia,czyli od 1 czerwca. Inaczej przekroczyliby datę 31 sierpnia, a tego im zrobić nie wolno.

09 maja 2017, 16:26
Zaawansowany

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:36

POSTY        98

LOKALIZACJASouth Mazowsze
IAS Warszawa do końca przyszłego tygodnia będzie wszystko rozdane, a tym tygodniu pod koniec mają być ponoć pierwsze urzędy. Info korytarz IAS Warszawa ;)

09 maja 2017, 16:32
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
budda1pysia                    

Nie dadzą papierów 31 maja, bo każdy ma 14 dni na przyjęcie oferty lub nie. Dopiero po tym terminie rozpoczyna się okres wypowiedzenia,czyli od 1 czerwca. Inaczej przekroczyliby datę 31 sierpnia, a tego im zrobić nie wolno.

Nie wolno. Dlaczego? Bo tak!

Po raz enty ktoś wyskakuje z tą bzdurną interpretacją. Może zrozumienie tego, że nie ma w tym przypadku mowy o żadnym okresie wypowiedzenia jest dla ciebie zbyt skomplikowane. Ale czy ciężko zrozumieć przepis, gdzie wprost jest zapisane, że propozycję można złożyć do dnia 31 maja?

Oczywiście pozostaje nieuregulowana kwestia doręczeń osobom nieobecnym, ale nie ma to związku z 14-dniowym terminem na złożenie oświadczenia ani rozpoczęciem okresu wypowiedzenia, którego w tym przypadku i tak nie ma.

09 maja 2017, 16:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:52

POSTY        131
joalcoany                    

Mam takie pytanie - może bardziej do związkowców niż do ogółu użytkowników.

Czy po ustabilizowaniu się sytuacji związanej z zatrudnieniem w KAS są plany wystąpienia do poszczególnych Dyrektorów IAS oraz Dyrektora KIS z wnioskami o udostępnienie informacji publicznej w zakresie mnożników obowiązujących dla kadr kierowniczych poszczególnych urzędów? Te informacje, które były udostępnione jakiś czas temu, tzn. przed reformą, są już chyba częściowo nieaktualne, więc myślę, że warto "zaglądnąć" co tam reforma przyniosła "elycie"  ^_^

W moim średnim US (IAS Katowice)- nic się nie zmieniło po reformie. Czyli kierownicy działów- mnożnik 2,5; kierownicy referatów- mnożnik 2,4.

09 maja 2017, 16:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
To jest naprawdę mistrzostwo świata tak skonstruować siatkę płac że niezadowoleni są wszyscy. Niektórzy, Ci z podwyżką  do 1.61 trochę  bo nadal za mało,  a cała reszta bardzo. Pracuję prawie 18 lat, a jeszcze czegoś tak idiotycznego nie widziałam. Już po zeszłorocznych podwyżkach w mojej IAS wyglądało to bez sensu bo przyporządkowano mnożniki do stanowisk, bez względu na urząd, dział, osobiste cechy danego pracownika ( w dodatku nie dokonując przy okazji weryfikacji tych stanowisk ) a po obecnej "urawniłowce" to wyszedł po prostu Bareja. Byłoby to zwyczajnie niesamowicie komiczne gdyby jednak nie było tragiczne. Jak pisze mój ulubieniec Ziemkiewicz - socjalizm upadł bo zbankrutował i nie trzeba tego po raz kolejny udowadniać. Ale widocznie ktoś jednak postanowił wziąć się za przeprowadzenie tego dowodu.

09 maja 2017, 17:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2016, 11:00

POSTY        74
Wychodzi na to że podwyżki w skarbówce dostają wyłącznie najkrócej pracujacy. Reszta "gorszy sort". :brawa:

09 maja 2017, 18:00
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
strzelec33                    

adus                    

Dzięki a jak jest różnica między kontrolerem skarbowym  a ekspertem, kwestia komórki?
Może nie tak komórki jak IS

To są jakieś różnice między Izbami? Nie wierzę. Przecież przepisy są jednakowe w całej Polsce. Czyli w każdej Izbie.
Z tego co zauważyłem to zależy od komórki, np. komisarz w kontroli teraz jest ekspertem, a w SWS specjalistą.

Piotrek99                    

W moim średnim US (IAS Katowice)- nic się nie zmieniło po reformie.
Czyli kierownicy działów- mnożnik 2,5; kierownicy referatów- mnożnik 2,4.

180 zł brutto różnicy między kierownikiem działu, a kierownikiem referatu?! Szok.

julita165                    

To jest naprawdę mistrzostwo świata tak skonstruować siatkę płac że niezadowoleni są wszyscy. (...)
Pracuję prawie 18 lat, a jeszcze czegoś tak idiotycznego nie widziałam.
Już po zeszłorocznych podwyżkach w mojej IAS wyglądało to bez sensu bo przyporządkowano mnożniki do stanowisk, bez względu na urząd, dział, osobiste cechy danego pracownika ( w dodatku nie dokonując przy okazji weryfikacji tych stanowisk ) a po obecnej "urawniłowce" to wyszedł po prostu Bareja. (...)
Jak pisze mój ulubieniec Ziemkiewicz - socjalizm upadł bo zbankrutował i nie trzeba tego po raz kolejny udowadniać.
Ale widocznie ktoś jednak postanowił wziąć się za przeprowadzenie tego dowodu.

Z kolei Stefan Kisielewski mówił, że „socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko rozwiązuje się problemy nieznane w żadnym innym ustroju”.
Ta "urawniłowka" rzeczywiście przypomina socjalizm.

09 maja 2017, 18:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
To chyba nawet brzmiało "bohatersko rozwiązuje problemy, które sam stworzył". Ktoś wyraźnie podąża tą drogą.

09 maja 2017, 18:27
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Porozumienie pomiędzy Banasiem a NSZZ Solidarność a dokładniej § 1 wskazuje, że "Strony przyjmują, że wynagrodzenie zasadnicze członków korpusu służby cywilnej, zwanych dalej „pracownikami" i uposażenie funkcjonariuszy w izbach administracji skarbowej, urzędach skarbowych, urzędach celno-skarbowych i Krajowej Informacji Skarbowej, zwanych dalej „jednostkami organizacyjnymi KAS", w roku 2017 nie będzie niższe niż 3000 złotych brutto (słownie: trzy tysiące)".
Czy tylko ja ten pogrubiony fragment zrozumiałam, że "w roku 2017" oznacza okres od stycznia 2017 na grudniu 2017 skończywszy? Tymczasem jedni dostają propozycje, których postanowienia wchodzą w życie w maju, inni w czerwcu.

09 maja 2017, 18:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 99  Następna strona