Teraz jest 05 wrz 2025, 21:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 598 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43  Następna strona
Podwyżki w KAS w 2019 roku 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2019, 08:09

POSTY        44
Post Re: Podwyżki w KAS w 2019 roku
koksa3                    

A gdzie system motywacyjny?

Premia jest do motywacji a wynagrodzenie dostaje się za wykonywaną pracę.

18 maja 2019, 07:34
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
niesmialy22                    

Premia jest do motywacji a wynagrodzenie dostaje się za wykonywaną pracę.

Jest jeszcze satysfakcja z dobrze wykonanej pracy ;)

18 maja 2019, 09:10
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Odpowiadam. Zakładam, że zatrudniamy wykształconych ludzi, czyli przed wszystkim prawników, ewentualnie ekonomistów, administratywistów. Zatrudniamy na roczną służbę przygotowawczą, kiedy to pensja jest niższa i wtedy pracownik się uczy. Wykształcony z dobrym przygotowaniem teoretycznym uczy się krócej. W urzędzie jest ścieżka kariery, zatrudniamy na mniej odpowiedzialne stanowiska. Po roku, jeżeli zatrudniamy, to zwiększamy pensję, zakres odpowiedzialności. Potem zajmujemy lepiej płatne stanowiska, ale wiążące się z większą odpowiedzialnością i wyższą pracą. Ja nie mam problemu, żeby młody pracownik, pracujący razem ze mną na równorzędnym stanowisku zarabiał tyle co ja. A jeżeli będzie po aplikacji prokuratorskiej to mogę zarabiać nawet mniej. Ale nie potrafię się pogodzić z sytuacją, kiedy w urzędzie wszyscy pracownicy zarabiają tyle samo, bo mają taki sam staż, niezależnie od wykształcenia i rodzaju pracy. I nie piszcie, że młody pracownik się uczy, więc przez 15 lat ma zarabiać mniej, bo nikt nie pisze, że mniej ma zarabiać pracownik, który po 20 latach zmienia dział i niestety teraz uczy go młodziak z 4 letnim stażem. A że nie wszyscy pracują z równym zaangażowaniem, no cóż, na ten problem niestety nie ma rozwiązania.

19 maja 2019, 21:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2016, 06:38

POSTY        37
Barbarka                    

Odpowiadam. Zakładam, że zatrudniamy wykształconych ludzi, czyli przed wszystkim prawników, ewentualnie ekonomistów, administratywistów. Zatrudniamy na roczną służbę przygotowawczą, kiedy to pensja jest niższa i wtedy pracownik się uczy. Wykształcony z dobrym przygotowaniem teoretycznym uczy się krócej. W urzędzie jest ścieżka kariery, zatrudniamy na mniej odpowiedzialne stanowiska. Po roku, jeżeli zatrudniamy, to zwiększamy pensję, zakres odpowiedzialności. Potem zajmujemy lepiej płatne stanowiska, ale wiążące się z większą odpowiedzialnością i wyższą pracą. Ja nie mam problemu, żeby młody pracownik, pracujący razem ze mną na równorzędnym stanowisku zarabiał tyle co ja. A jeżeli będzie po aplikacji prokuratorskiej to mogę zarabiać nawet mniej. Ale nie potrafię się pogodzić z sytuacją, kiedy w urzędzie wszyscy pracownicy zarabiają tyle samo, bo mają taki sam staż, niezależnie od wykształcenia i rodzaju pracy. I nie piszcie, że młody pracownik się uczy, więc przez 15 lat ma zarabiać mniej, bo nikt nie pisze, że mniej ma zarabiać pracownik, który po 20 latach zmienia dział i niestety teraz uczy go młodziak z 4 letnim stażem. A że nie wszyscy pracują z równym zaangażowaniem, no cóż, na ten problem niestety nie ma rozwiązania.

:brawa:

Rzeczywiście tak byłoby najlepiej. Nawet moja przełożona zawsze powtarza, że tak powinno być - zaczynasz pracę z najłatwiejszymi zadaniami za niską płacę. Jak jesteś ambitny to chcesz się czegoś nauczyć i idziesz na bardziej wymagające stanowisko, oczywiście lepiej opłacane. Itd...
Tylko tak nie jest. Jak to mówi moja szefowa - zostałaś rzucona od razu na głęboką wodę (postępowania podatkowe), ale niestety nie dostajesz adekwatnego wynagrodzenia i nic z tym nie możemy zrobić.
:zly1:

22 maja 2019, 19:57
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
aiwlys                    

Barbarka                    

Odpowiadam. Zakładam, że...

:brawa:

Rzeczywiście tak byłoby najlepiej. Nawet moja przełożona zawsze powtarza, że tak powinno być...
:zly1:

Paroles et paroles et paroles et paroles
Paroles et encore des paroles que tu sèmes au vent...

Słowa, słowa, słowa, słowa
Słowa i znów słowa, które rzucasz na wiatr.

27 maja 2019, 06:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 cze 2014, 18:35

POSTY        11
Moi mili, drodzy Państwo. Nie wiem, gdzie umieścić ten wątek, więc umieszczam go tu. Chcę zapytać, ile wynosi na start wynagrodzenie w warszawskiej Izbie w ogłoszeniach naborowo-konkursowych? Widziałem różnie w różnych ogłoszeniach. Ale chyba zaczyna się od 1,7 kwoty bazowej? To ile wychodzi brutto? Ok. 3200? Czy jest to już kwota po naszej sławetnej podwyżce 650? Czy jej tu nie wliczają? Bo aż dziwi że w Wa-wie mniej dostają świeżaki niż np w biednym Lublinie, gdzie etat zaczyna się od 3500 (1,8 przelicznika)? :o

26 lip 2019, 13:05
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
Faktycznie zazwyczaj zaczyna się od 1,7. Niemniej widziałam już zaczynające się od 1,8. Wszystko zapewne zależy od stanowiska.

26 lip 2019, 20:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 sty 2019, 18:12

POSTY        16
Kilka województw nie objęło pełnym wymiarem podwyżek nowych zatrudnianych pracowników (właśnie m.in. Mazowieckie, gdzie w większości nowych naborów wprowadzono mnożnik na poziomie zaledwie 1,7 czy Podkarpackie, gdzie mnożniki bywają jeszcze niższe). Większość objęła. Efekt jest taki, że gdzieś na prowincji innych województw - np. Zachodniopomorskiego czy Podlaskiego - "na starcie" zarabia się więcej niż w KAS w Warszawie. Być może uznano, że w stolicy zarobki są tak słabe, o pracę trudno, a praca - lekka, więc nie ma potrzeby wprowadzania konkurencyjnych płac.

27 lip 2019, 06:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 sty 2019, 20:56

POSTY        232
Czy od 2020 szykuje się kolejna podwyżka 500 brutto ?

01 sie 2019, 18:07
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 gru 2018, 12:09

POSTY        10
Ragazzaka                    

Czy od 2020 szykuje się kolejna podwyżka 500 brutto ?

http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=26593

Po wejściu w link -> poniżej w uzasadnieniu -> Plan wieloletni 2020-2022 -> 2. Cele Programu i wskaźniki monitorowania realizacji celów -> Głównymi miernikami realizacji Programu będą:
1) wzrost przeciętnego poziomu wynagrodzenia/uposażenia -> lit. b)

01 sie 2019, 19:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 cze 2019, 15:58

POSTY        22
Czy ktoś wie co z pracownikami zatrudnionymi po 15 stycznia 2019 r., których nie objęła podwyżka? :(

04 sie 2019, 12:23
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
Wiele wskazuje na to, że inflacja będzie w tym roku istotna i skonsumuje banasiówkę. ZZ w SC powinny walczyć przede wszystkim o waloryzację kwoty bazowej.
Pewnie ew. waloryzacja KB będzie wliczona do jakichkolwiek systemowych podwyżek w KAS w 2020 r.  :mellow:

07 sie 2019, 18:59
Zaawansowany

REJESTRACJA29 wrz 2018, 15:40

POSTY        52
Funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej mogą liczyć na podwyżki w wysokości 655 zł brutto z wyrównaniem od stycznia 2019 roku.
https://podatki.gazetaprawna.pl/artykul ... bowej.html

14 sie 2019, 19:22
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
anagram69                    

Wiele wskazuje na to, że inflacja będzie w tym roku istotna i skonsumuje banasiówkę.
ZZ w SC powinny walczyć przede wszystkim o waloryzację kwoty bazowej.

Waloryzacja kwoty bazowej.
I to jest bardzo słuszny postulat!

14 sie 2019, 20:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 598 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43  Następna strona