Teraz jest 10 wrz 2025, 16:00

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Jakoś się Twoim wstydem nie przejmuję.
Oczywiście w drugą stronę też to działa. Z PP do OB też nie ma chętnych. Nikt przy zdrowych zmysłach nie chce się denerwować na sali obsługi.
Co do PP to nie przesadzajmy, że tyle tych postępowań jest. Zresztą PP zajmuje się też innymi rzeczami.

12 kwi 2016, 12:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 wrz 2010, 13:29

POSTY        4
losos2010                    

kotek13                    

U nas już po wszystkim. Wszyscy, którzy mieli wcześniej mnożnik do 1,5, np. 1,405 lub 1,01, teraz mają 1,5. Czyli komuna . PP zarabia tyle , co osoba wprowadzająca do bazy deklaracje - pracująca od 0,5 roku. Cudownie.

A co w PP to same święte krowy? Zawsze najlepsi, którzy najwięcej robią i powinni najlepiej zarabiać? Bzdura!
A jeśli już piszesz "u nas" i nie piszesz nawet o którą Izbę chodzi to równie dobrze mógłbyś nie pisać w ogóle.

Jaka bzdura? Porównujesz odpowiedzialność wprowadzenia deklaracji do odpowiedzialności wydania decyzji wymiarowej? Skoro, Twoim zdaniem tak świetnie w PP i powinniśmy zarabiać tyle co "wprowadzanie danych", to zapraszamy... mamy wolne etaty... (US warszawski).

12 kwi 2016, 12:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 wrz 2010, 13:29

POSTY        4
Herbatnick                    

biedronki15                    

Oho i własnie ktoś z OB się odezwał  :P  wieczna wojna
Jestem w PP i nie będę się wypowiadac kto powinien mieć ile a kto nie. Przytoczę tylko historyjkę.
Wolne miejsce w PP, konkurs wewnętrzny w US, konkurs wewnętrzny między urzędami i na koniec siłą osoba przeniesiona na stanowisko. Tyyyle osób było chętnych do PP   :zeby:

No to poszukaj chętną osobę z PP czy innej komórki do OB? Ktoś Ci zejdzie z pokoju i usiądzie na sali obsługi klienta? Nie sądzę.
Każdy ma ciężko więc po co te komentarze.
Dopóki nie miałem tutaj konta nie wiedziałem, że tyle jadowitych węży pracuje obok mnie.
Wstyd mi za Was.

Pracowałam w OB i niejednokrotnie "siedziałam" na sali obsługi... teraz jestem w PP  :(  i tylko marzę o starych dobrych czasach... (czytaj OB)...

12 kwi 2016, 13:00
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
losos2010                    

Jakoś się Twoim wstydem nie przejmuję.
Oczywiście w drugą stronę też to działa. Z PP do OB też nie ma chętnych. Nikt przy zdrowych zmysłach nie chce się denerwować na sali obsługi.
Co do PP to nie przesadzajmy, że tyle tych postępowań jest. Zresztą PP zajmuje się też innymi rzeczami.

Pewnie, że się nie przejmujesz, bo tutaj każdy dba tylko o swoje 4 litery. Ale nikt nie myśli, że ktoś może czytać nasze forum i jak widzi taki burdel to sobie tylko zdanie wyrabia na nasz temat. Zero wsparcia, zero zrouzmienia tylko JA naważnieszy, JA najmądrzejszy.

12 kwi 2016, 13:25
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547

Pracowałam w OB i niejednokrotnie "siedziałam" na sali obsługi... teraz jestem w PP  :(  i tylko marzę o starych dobrych czasach... (czytaj OB)...

Możesz napisać wniosek o przeniesienie do OB. Spełniaj swoje marzenia...Po to one są.

12 kwi 2016, 13:27
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
A kto do tego burdelu doprowadził? Nie mów, że Cię to szokuje że każdy chce o siebie zadbać.

12 kwi 2016, 13:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:12

POSTY        118
I o to chodzi, o to chodzi... sami się zagryziemy i rzucimy sobie do gardeł w walce o ochłapy.
Panisko ministrzysko rzuci nam po 20 zł do podziału na urząd a my jeden drugiemu z zębami do aorty się rzucimy.
Żałosne to i uwłaczające, ze godzimy się na takie traktowanie.
Żałosne jest to że tak nisko upadliśmy, że żadne poniżenie nie jest w stanie wzbudzić w nas należnej wściekłości.
Jesteśmy wszyscy wykastrowani, bezwolni i zasługujemy na takie traktowanie.

12 kwi 2016, 13:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2009, 07:02

POSTY        24
"Jesteśmy wszyscy wykastrowani, bezwolni i zasługujemy na takie traktowanie"

100% racji. Piszę to bez żadnej satysfakcji.

13 kwi 2016, 07:08
Zaawansowany

REJESTRACJA03 lis 2009, 12:49

POSTY        47
Oficjalna Informacja ze strony intranetowej IS w Poznaniu

Ministerstwo Finansów zaplanowało w roku 2016 podwyżki dla pracowników izb i urzędów skarbowych. Zgodnie z założeniami Ministerstwa, mnożnik najniższych wynagrodzeń zasadniczych pracowników korpusu służby cywilnej ma wzrosnąć do poziomu 1,5 kwoty bazowej (tj. do 2810,76 zł). Zaplanowane jest również wyrównanie dysproporcji płacowych pomiędzy jednostkami administracji podatkowej w odniesieniu do pracowników korpusu służby cywilnej na tych samych stanowiskach, mających mnożniki wynagrodzenia zasadniczego wyższe niż 1,5, poprzez podwyższenie mnożnika do średniego mnożnika w skali kraju na tym samym stanowisku. Podwyżka wynagrodzeń dla pozostałych pracowników korpusu służby cywilnej, a także dla pracowników na stanowiskach pomocniczych i obsługowych nastąpi po uwzględnieniu ww. podwyżek.

W związku z powyższym informuję, że wypłata podwyżek wynagrodzeń (z wyrównaniem od 1 stycznia 2016 r.) planowana jest do 31 maja br., po uprzednim skonsultowaniu sposobu ich podziału z organizacjami związkowymi działającymi przy Izbie Skarbowej w Poznaniu.

pożyjemy, zobaczymy. Dali sobie czas na .....

13 kwi 2016, 07:19
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 20:13

POSTY        7
W IS w Poznaniu wypłata podwyżek wynagrodzeń (z wyrównaniem od 1 stycznia 2016 r.) planowana jest do 31 maja 2016 r.

13 kwi 2016, 07:43
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2016, 18:49

POSTY        6
i co tam jest napisane?Niestety nie mogę teraz otworzyć tej strony

14 kwi 2016, 10:38

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
anka176                    

i co tam jest napisane?Niestety nie mogę teraz otworzyć tej strony

w zależności jaki masz wskaźnik teraz podane są kwoty podwyżek

14 kwi 2016, 10:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2016, 18:49

POSTY        6
a możesz wkleić plik? mam mnozik 1,3 i jestem ciekawa ile dostanę

14 kwi 2016, 10:52

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
anka176                    

a możesz wkleić plik? mam mnozik 1,3 i jestem ciekawa ile dostanę

proszę bardzo

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

14 kwi 2016, 10:55
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 173  Następna strona