Wynagrodzenie zasadnicze około 3200,00 zł; Dodatek za wieloletnią pracę w służbie cywilnej w wysokości wynoszącej po pięciu latach pracy 5% miesięcznego wynagrodzenia zasadniczego; dodatek ten wzrasta o 1% za każdy następny rok pracy aż do osiągnięcia 20% miesięcznego wynagrodzenia zasadniczego.
,,W przypadku pensji załogi magazynów, po podwyżkach wyniesie ona od 4350 zł brutto do 4750 zł brutto na początku zatrudnienia. Już po roku pracy wzrośnie do poziomu – 4550 zł brutto do 5000 zł brutto. Po dwóch latach zatrudnienia wyniesie od 4800 zł brutto do 5250 zł brutto, a po trzech latach pracy od 5100 zł brutto do 5500 zł brutto. "
O czym my rozmawiamy? To jest konkurencyjna praca na rynku pracy w wielkim i wspaniałym KAS? 3200 brutto w komórce spraw wierzycielskich... Mati zmiłuj się.
09 lut 2022, 07:31
Re: Podwyżki 2022
Wykorzystując okazję nasmarował bym pismo z żądaniem natychmiastowych wypłat podwyżek (w kwotach po równo dla kaźdego). W przypadku nie spełnienia żądań z uwagi na panujące niezadowolenie ogłosiłbym protest. To jest najlepszy moment chyba. Sama szefowa potwierdza, że może dojść do strajków. Zbliża się akcja PIT w usach. Mają w gaciach z uwagi na p. nieład a teraz jeszcze w okresie zeznań groźba strajku.
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
09 lut 2022, 13:27
Lepszego momentu nie będzie. Choć 490 brutto w dobie szalejących cen, podwyżek, stóp procentowych uważam za marną podwyżkę. Powinniśmy walczyć o więcej. To my budujemy budżet, a dostajemy okruszki ze stołu. Przeciwnik jest ranny, lud jest zły za polski ład, nie mamy ,,oficjalnego" szefa, Mati siał wiatr, teraz może zebrać burzę.
09 lut 2022, 14:55
skarbnik17
I kolejna podwyżka stóp procentowych. Dobrze, że skarbowcy nie mają kredytów hipotecznych i im nie są potrzebne podwyżki wynagrodzeń.
jak ja się cieszę, że nie mam z mężem żadnych kredytów, uff...i że do pracy nie musimy dojeżdżać (ceny gazu/benzyny przerażają) , tylko mamy 5-10 minut piechotą.
09 lut 2022, 15:06
slonkoiwonko
skarbnik17
I kolejna podwyżka stóp procentowych. Dobrze, że skarbowcy nie mają kredytów hipotecznych i im nie są potrzebne podwyżki wynagrodzeń.
jak ja się cieszę, że nie mam z mężem żadnych kredytów, uff...i że do pracy nie musimy dojeżdżać (ceny gazu/benzyny przerażają) , tylko mamy 5-10 minut piechotą.
No ale masz 250 kosztów ( na szpilki wystarczy "zmotoryzowani" mają 3 stówy (starczy na wymianę wycieraczek)
09 lut 2022, 16:17
Za tydzień spotkanie w sprawie podwyżek. Trzeba liczyć, że będzie kompromis, bo przy takiej inflacji muszą jak najszybciej wypłacić podwyżki.
09 lut 2022, 19:23
skarbnik17
Za tydzień spotkanie w sprawie podwyżek. Trzeba liczyć, że będzie kompromis, bo przy takiej inflacji muszą jak najszybciej wypłacić podwyżki.
Po co spotkanie...Przecież USTALONO 4,4...tylko jak to liczyć w NŁ ? Tego nie wie nikt. Może najpierw wypłacić to należne od 2020
09 lut 2022, 22:15
skarbnik17
Jakie spotkanie? Gdzie? Z kim? Z Matim?
10 lut 2022, 07:26
Proste jak drut - 4,4% dla każdego. Już mam dosyć podwyżek typu ta sama kwota dla każdego. Wszyscy doskonale wiemy, że nie każdy wykonuje taką samą pracę. Ostatnie lata to całkowita porażka systemu wynagradzania w KAS - równanie i spłaszczanie wynagrodzeń.
10 lut 2022, 08:26
Znalezione na skarbowcy.pl
W dniu 16 lutego br. w Sali Kolegialnej Ministerstwa Finansów w godz. od 12:30 do 14:30 odbędzie się spotkanie z SKAS. Przedmiotem prowadzonych rozmów będzie podział środków na podwyżki w roku 2022.
10 lut 2022, 14:17
gunia13
Znalezione na skarbowcy.pl
W dniu 16 lutego br. w Sali Kolegialnej Ministerstwa Finansów w godz. od 12:30 do 14:30 odbędzie się spotkanie z SKAS. Przedmiotem prowadzonych rozmów będzie podział środków na podwyżki w roku 2022.
Znaczy się ...podział między uczestnikami spotkania ???
10 lut 2022, 16:26
Emeryci dostali podwyżkę w wysokości 7%. W ciągu ostatnich dwóch lat - ponad 10%. Skarbowcy ... nie są elektoratem tego rządu, więc im nie potrzebne podwyżki wynagrodzeń.
11 lut 2022, 18:57
skarbnik17
Emeryci dostali podwyżkę w wysokości 7%. W ciągu ostatnich dwóch lat - ponad 10%. Skarbowcy ... nie są elektoratem tego rządu, więc im nie potrzebne podwyżki wynagrodzeń.
Może i nie są elektoratem, ale...pomogą przyrumienić lica najtrwalszym filarom (okularom) jak np. nie pójdą zwroty PIT, VAT...