Teraz jest 09 wrz 2025, 21:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu

REJESTRACJA14 lut 2009, 17:56

POSTY        49

Ciekawe, jakie byłyby wyniki, gdyby naczelników wybierali pracownicy?

Zapewne mierny...  :lol:

a tak poważnie to nie mogę się zgodzić Tadeo74 z tobą do końca, oczywiście jeden czy dwóch pracowników w złości może tak nazwać każdą osobę... ale prawda jest taka, że jak ktoś jest poważny i ma wiedzę merytoryczną (i nie uprawia mobingu) to cieszy się powszechnym szacunkiem wśród pracowników, np. w moim US jest taka osoba zastępca NUS. Na tle pozostałych członków kierownictwa urzędu wyróżnia się... już tylko tym, że ma pojęcie o tym co robi i jest inteligentna.

ps. rozumiem, że miałeś na myśli coś w rodzaju wyborów powszechnych... a nie wąską grupę (można powiedzieć nawet bardzo wąską ;) ) pracowników Min. Fin. i ew. IS

Ostatnio edytowano 22 lut 2009, 13:27 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

22 lut 2009, 13:17
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Myślałem o demokracji full wypas. 100%. Kandydata wybierają wszyscy pracownicy danego urzędu w głosowaniu powszechnym, równym i tajnym.

22 lut 2009, 13:22

POSTY        49

Myślałem o demokracji full wypas. 100%. Kandydata wybierają wszyscy pracownicy danego urzędu w głosowaniu powszechnym, równym i tajnym.

Fajnie tylko, że skąd przekonanie, że pracownicy często z krótkim stażem (30%) a także ci z małą wiedzą (nie koniecznie krótkim stażem) mają obiektywnie wybrać dobrego szefa  :nonono:
Wystarczy wspomnieć naszych Prezydentów  :(

Obawiam się, że nic lepszego od konkursu jeszcze nie wynaleziono.

Ostatnio edytowano 22 lut 2009, 13:28 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

22 lut 2009, 13:26
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667

<!--quoteo(post=42976:date=22. 02. 2009 g. 13:22:name=Tadeo74)--><div class='quotetop'>(Tadeo74 @ 22. 02. 2009 g. 13:22) [snapback]42976[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Fajnie tylko, że skąd przekonanie, że pracownicy często z krótkim stażem (30%) a także ci z małą wiedzą (nie koniecznie krótkim stażem) mają obiektywnie wybrać dobrego szefa  :nonono:
Wystarczy wspomnieć naszych Prezydentów  :(

Obawiam się, że nic lepszego od konkursu jeszcze nie wynaleziono.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Tak samo jest w wyborach parlamentarnych, prezydenckich i samorządowych. Gdyby wybory naprawdę miały coś zmienić, były zakazane :)
Sam konkurs to dobry pomysł, ale to nie wszystko. Istotną rolę gra komisja i jej ocena. O ile w teście konkursowym kryteria były jasne, to punktacja za zadania podatkowe stanowi furtkę dla ocen subiektywnych. Punkty przyznawane są od 1 do 5. Ok, ale wg. jakich kryteriów? Kod 1156 dostanie 3 pkt, a kod 1333 1 pkt bo tak uważamy. A dlaczego? 1)jesteśmy członkami komisji. 2) w razie wątpliwości - patrz punkt 1 :)

22 lut 2009, 14:07
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

i powtórzą konkurs dla pozostałych.

To takie coś jak: nie zdać matury, ale i tak zdać? Jak u Giertycha? :angry2:
Co to za powtórki? Albo zdaje albo nie. I nabór na od początku na nieobsadzone miejsca. Tak to niektórzy będą zdawać do emerytury, aż się w końcu nauczą.

To konkurs na naczelnika urzędu! Niektórzy zgłosili się w wielu urzędach. Apetyt na władzę mają to i wiedzę mieć powinni. Znowu przejdą miernoty!?

Ostatnio edytowano 22 lut 2009, 16:02 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

22 lut 2009, 16:00

POSTY        49
PINERO a ty brałaś udział w tym historczynym wydarzeniu?  :zeby:

ps. Apetyt na władzę powiadasz...  :blush:  a mi się wydaje że większość motywuje raczej chęć podwojenia w prosty sposób swoich pensji  :rotfl:  Ostatecznie, o tym m.in. świadczy to, że do konkursu zgłosiło się stosunkowo niewielu obecnych p.o. NUSów i ich zastępców... a po co? Oni liczą raczej na to, że po Konkurskie zachowają/otrzymają stanowiska zastępców NUSa ( i pensyjkę zachowają). To jest przykre ale możliwe.

Ostatnio edytowano 22 lut 2009, 17:03 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

22 lut 2009, 16:57
Fachowiec

POSTY        1023

PINERO a ty brałaś udział w tym historczynym wydarzeniu?  :zeby:

Nie. Zajęłam się teraz poszerzaniem wiedzy. Straciłam nadzieję, że coś się w tych służbach na lepsze zmieni. A ten czy inny NUS... co za różnica?
Może powrót na drugą stronę barykady? Zobaczę...

Prawdziwy_Gość                    

do konkursu zgłosiło się stosunkowo niewielu obecnych p.o. NUSów i ich zastępców...

A z tym to tak różnie.
Z moich obserwacji tych kandydatów, których znam wynika, że połowa nie ma nawet minimalnej wiedzy podatkowej. Może kiedyś i coś wiedzieli, ale to było tak dawno...
To nie jest tak, że "po to ma kowal szczypce żeby sobie rąk nie poparzyć". Bo czasami sprawa jest tak trudna, że musi wziąć odpowiedzialność za decyzję. A jak mu ktoś świnię podłoży?

22 lut 2009, 17:26

POSTY        49

Może powrót na drugą stronę barykady? Zobaczę...

Wszyscy tak mówią  :rotfl:

a co do powrotu na jasną stronę MOCY... zamiast tylko o tym "myśleć" JUST DO IT !!!

NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ

ps. znałem jedną osobę co przeszła z na tamtą ;) stronę MOCY... i po paru latach wróciła na naszą stronę MOCY... i wytrzymała tylko kilka miesięcy  :unsure:

Ostatnio edytowano 22 lut 2009, 17:50 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

22 lut 2009, 17:48
Fachowiec

POSTY        1023

Wszyscy tak mówią  :rotfl:

Masz rację!
Znam też takich, którzy latami tylko gadają o odejściu, ale znam i takich którzy "coś" ciuchutko robią żeby się stąd wyrwać.  :czytaj:

22 lut 2009, 17:59

POSTY        49
Ci którzy zatrudniliście się w US PORZUĆCIE WSZELKĄ NADZIEJĘ  :dupa:
taki napis powinien widnieć na każdym USie.

ps. tak sobie myślę, że bycie NUSem to jednak ciężki kawałek chleba, nie tylko będą takowego delikwenta nienawidzić podatnicy ale również pozostali skarbowyc (jego podwładni)...  i to wszystko za marne 100kzł brutto rocznie :nonono:

Ostatnio edytowano 22 lut 2009, 18:57 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

22 lut 2009, 18:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2008, 11:46

POSTY        44
A może ktoś wie coś bardziej konkretnego, np. kiedy ukarze się lista szczęśliwców :D , którzy załapali się do II etapu.

22 lut 2009, 20:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2007, 22:04

POSTY        63

22 lut 2009, 21:56

POSTY        49
Zgodnie z ustną obietnicą W.Sz. Komisji, wyniki części pisemnej Konkursu mają się ukazać nie później niż w pierwszej dekadzie marca.

22 lut 2009, 23:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2008, 11:46

POSTY        44

Z tego co wiem to nie dostałaś się....

Jasne że nie bo nawet nie startowałam

23 lut 2009, 07:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 155  Następna strona