Po aktywności widać, że pracownikom skarbówki chyba nie zależy na podwyżkach i akceptują fakt, że 100 zł podwyżki w tym roku to wszystko co dostaną. Czyli jednak w USach jest dobrze i kasa dobra :piwo:
Na to wygląda...
04 lut 2022, 11:47
Re: Podwyżki 2022
@herbatnick nie ma dobrej kasy, ale jest strach i marazm. Sama coraz rzadziej tu piszę.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
04 lut 2022, 12:04
Dla mnie zalamka. Za sama hipoteke i wzrosty gazu i pradu mam co miesiac 450 zl w plecy. Jak zyc?
04 lut 2022, 12:42
efendi
Dla mnie zalamka. Za sama hipoteke i wzrosty gazu i pradu mam co miesiac 450 zl w plecy. Jak zyc?
04 lut 2022, 15:31
@efendi na miskę ryżu masz, a niedługo będzie szczaw, a zaraz po nim mirabelki. Pracujesz przecież nie dla pieniędzy a dla dobra Państwa.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
05 lut 2022, 09:24
nowa
@efendi na miskę ryżu masz, a niedługo będzie szczaw, a zaraz po nim mirabelki. Pracujesz przecież nie dla pieniędzy a dla dobra Państwa.
chyba Ty
05 lut 2022, 19:48
W Urzędach Skarbowych są bardzo niskie płace bo 71% zatrudnionych to kobiety , a tym zawsze płaci się co najmniej o 20% mniej niż wykazuje średnia krajowa na danym stanowisku. Smutne ale prawdziwe. Rozpoczyna się okres rozliczania podatków PIT - najlepszy okres na pokazanie obecnej ekipie, że wprowadzony chaos nam się nie podoba. Będziemy nasze czynności wykonywać w zwolnionym tempie z przerwami na kwarantannę, opiekę nad dzieckiem, urlop. Nie możemy strajkować ale ze względu na niskie płace możemy zwolnić tempo i tak podatnicy nas nie lubią, a kierownicy tak często się zmieniają, że co nam zależy na ich opinii.
06 lut 2022, 17:08
Gdzie nasze podwyżki ? Chociażby te 4.4% ? Co tu się wogole dzieje. Dramat jest
06 lut 2022, 19:56
Należy pamiętać o braku podwyżek wynagrodzeń w zeszłym roku. Inflację porównuje się do poprzedniego roku, więc można powiedzieć, że ceny wzrosły o powiedzmy 8 procent, ale w ciągu roku, a nasze wynagrodzenia są na poziomie sprzed dwóch lat. To nawet jakby dali "podwyżkę" 8 procent to nie można tu mówić ani o podwyżce ani nawet o utrzymaniu siły nabywczej wynagrodzeń. Fakt, ci co dostali w grudniu dodatki motywacyjne itd. jakoś po części mogli złagodzić skutki inflacji w domowym budżecie, ale to były jednorazowe środki, czyli w tym roku dalej jesteśmy na poziomie wynagrodzeń sprzed dwóch lat. Ceny żywności, gazu, prądu, raty kredytów hipotecznych itd. Nie róbmy sobie żartów - w sektorze przedsiębiorstw presja płacowa osiągnęła rekordowy poziom i pracodawcy będą musieli znowu dać podwyżki. Po ostatnich dwóch latach i wszystkich podwyżkach towarów, nasze wynagrodzenia powinny wzrosnąć o co najmniej 20%, a tu dają 4,4% i to nie dla wszystkich i z tego jeszcze wezmą kasę na nowe etaty. Niedługo nasze zarobki zrównają się z płacą minimalną, a powinny raczej iść w kierunku średniej krajowej. Może protest powinien iść w kierunku uzależnienia naszych wynagrodzeń od średniej krajowej, a nie śmiesznej kwoty bazowej, której nie ms obowiązku waloryzować nawet o wskaźnik inflacji.
06 lut 2022, 22:08
->weksel. To prawda Administracja Podatkowa KAS jest silnie sfeminizowana, ale to nie tłumaczy dlaczego ta grupa zawodowa uległa w ciągu ostatnich 20 lat takiej paperyzacji. Pielęgiarki, nauczyciele, to grupy zawodowe jeszcze mocniej sfeminizowane a potrafią walczyć o swoje płace. Jesteśmy grupą całkowicie bierną, zastraszoną. Popatrzcie sobie na Pity nauczycieli i pielęgniarek, w jakim miejscu jesteśmy. Słabość, niemoc ogromna. Przykro na to patrzeć. Jesteśmy w sytuacji Syndromu Sztokholmskiego. Po ośmiu latach pałowania przez PO jesteśmy od 6 lat pałowani przez PiS, a to co się dzieje od dwóch lat to już apogeum. Jesteśmy ofiarami w pełnym tego słowa znaczenia i ściśle współpracujemy z oprawcą. Dotyczy to również ZZ. Nie potrafię zrozumieć dlaczego na Spartakiadę może przyjechać 5000 ludzi a na proteście nie ma nawet połowy.
06 lut 2022, 22:26
Piękny przykład ze spartakiadą. Ciemny lud potrzebuje chleba i igrzysk, dla niewolników z KAS ryż i spartakiada.
07 lut 2022, 07:40
Herbatnick
Piękny przykład ze spartakiadą. Ciemny lud potrzebuje chleba i igrzysk, dla niewolników z KAS ryż i spartakiada.
Hamuj się trochę z tym "ciemny lud". Jak mam ochotę pojechać z koleżankami z pracy na zorganizowany wyjazd i dobrze spędzić czas, to czemu mam tego nie robić. I nikt mi za darmo tego nie daje.
07 lut 2022, 09:02
01karolina
Herbatnick
Hamuj się trochę z tym "ciemny lud". Jak mam ochotę pojechać z koleżankami z pracy na zorganizowany wyjazd i dobrze spędzić czas, to czemu mam tego nie robić. I nikt mi za darmo tego nie daje.
Co racja to racja " I nikt mi za darmo tego nie daje", tylko jedno małe ALE -zorganizowany wyjazd ??? dla 2 osób to u niektórych 20% pensji, jak żyć
07 lut 2022, 09:56
I kolejna podwyżka stóp procentowych. Dobrze, że skarbowcy nie mają kredytów hipotecznych i im nie są potrzebne podwyżki wynagrodzeń.