Witam mam pytanie : jestem pracownikiem urzędu od połowy 2016 roku tylko że cały czas byłem pracownikiem na zastępstwo. W lutym tego roku dostałem umowę na czas określony na rok. W porozumieniu między dyr. IAS a związkowcami jest zapis "że podwyżki dotyczą osób zatrudnionych do 15 stycznia 2019 (w tym osób przebywających na urlopach wychowawczych i bezpłatnych oraz osób zatrudnionych w wyniku naboru do 15 stycznia 2019. Osoby zatrudnione na zastępstwie otrzymają wynagrodzenia w ramach środków przeznaczonych na wynagrodzenie osoby zastępowanej"
Czy wobec powyższego zapisu przysługuje mi podwyżka czy nie ?
20 mar 2019, 16:22
Re: Podwyżki w KAS w 2019 roku
Nadir
Martyn2306
Wiadomo o ile podniosło się wynagrodzenie w IAS Gdańsk, niektóre urzędy dostały informacje z podwyżkami?
Okaże się w poniedziałek. W poniedziałek ma być wypłacane wyrównanie za styczeń i luty, a marcowa wypłata już z uwzględnieniem podwyżki.
O dzięki za informacje, a jak stoi sprawa z wypłatą w IAS Warszawa (Mazowieckie)? Dziękuję z góry za odpowiedź.
____________________________________ //S.A.K
21 mar 2019, 11:17
IAS Bydgoszcz : Dział Płac informuje, że wypłata wynagrodzenia za marzec 2018, uwzględniająca podwyżkę nastąpi 27.03.2019 r. Wypłata wyrównania wynagrodzeń za styczeń i luty bieżącego roku nastąpi 28.03.2019 r.
Bo w IAS Łódź ktoś chyba jest z bakier z rozumem i postanowił walczyć do końca świata, a nawet 1 dzień dłużej o coś ok. 15 zł.
21 mar 2019, 21:26
Alexis, a jaka kwota brutto na pracownika/funkcjonariusza w IAS Bydgoszcz?
21 mar 2019, 21:41
Może w Łodzi też walczą o to, o co walczyli w Katowicach i Wrocławiu.
21 mar 2019, 22:25
Może w Łodzi też walczą o to, o co walczyli w Katowicach i Wrocławiu. Tak w Łodzi walczą o zasadę a nie o śmieszne 15 zł, i jak najbardziej uważam iż mają rację.
21 mar 2019, 23:01
Tylko szkoda, że w Wielkopolsce wypłata pensji+ plus podwyżka 28 zamiast 25 marca. Dla jednych to bez znaczenia, a dla innych to bardzo duże znaczenie.