Teraz jest 09 wrz 2025, 13:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2017, 09:19

POSTY        229
Post Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
Świetnie, że DIAS we Wrocławiu super podzielił kasę, ale nadal nie wiemy, o czym mowa?

05 paź 2017, 17:51
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
makaroniasz                    

mojaBajka                    

Najlepiej zarządził Dyrektor Izby we Wrocławiu - przejrzyste - bardzo czytelne wyrównania - w innych Izbach  przy wyrównaniach   w grupie w tych samych stanowisk - tworzone są jeszcze większe kominy... przecież założenie było wyrównać i nie rozkraczyć...

Jak zarządził? Można więcej szczegółów?

Dokonał regulacji według stanowisk i stopni służbowych. Tak?

05 paź 2017, 17:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2016, 11:00

POSTY        74
Kotkot                    

Dziubas                    

Może coś napiszecie o tych sensownych podziałach, bo link nie otwiera się. Dziękuję.

W skrócie mówiąc to propozycja mnożników według stanowiska

może z tego linku się otworzy (Intranet)
http://portal-ds.mf.gov.pl/ias/index.ph ... y-cywilnej

Tu jest wszystko opisane. Link otwiera się na intranecie

05 paź 2017, 17:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 paź 2009, 11:56

POSTY        4
Dziubas                    

Świetnie, że DIAS we Wrocławiu super podzielił kasę, ale nadal nie wiemy, o czym mowa?

Tak czytam te posty od Pan/Pani "Dziubas" z których wynika duże doświadczenie pracy w skarbowości, ogromna wiedza, zaangażowanie, cukiereczki, kwiatuszki o swojej osobie itp. i itd. i zastanawia mnie fakt braku umiejętności wyszukania informacji zamieszczonej na intranecie IAS Wrocław. A wystarczy na intranecie wejść w zakładkę inne intranety, wybrać IAS Wrocław i gotowe!!!

05 paź 2017, 18:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2017, 09:19

POSTY        229
Krzysia73 - łatwo oceniać ludzi. Potrafię korzystać z intranetu, tylko że pracuję w kontroli w wyspecjalizowanym US i w Urzędzie jestem  2-3 RAZY W MIESIĄCU. Jestem 50 km od Urzędu. Właściwość miejscowa dla mojego Urzędu, jak wiesz teren całego województwa. Przy swoim biurku będę po 15-tym. Tobie KotKot bardzo serdecznie dziękuję. Wiem, o czym mowa. Pozdrawiam.

05 paź 2017, 18:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 paź 2009, 11:56

POSTY        4
Dziubas                    

Krzysia73 - łatwo oceniać ludzi. Potrafię korzystać z intranetu, tylko że pracuję w kontroli w wyspecjalizowanym US i w Urzędzie jestem  2-3 RAZY W MISIĄCU. Jestem 50 km od Urzędu. Właściwość miejscowa dla mojego Urzędu, jak wiesz teren całego województwa. Przy swoim biurku będę po 15-tym. Tobie KotKot bardzo serdecznie dziękuję. Wiem, o czym mowa. Pozdrawiam.

Również jestem pracownikiem terenowym. Pozdrawiam

05 paź 2017, 19:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 23:16

POSTY        4
Nareszcie jasne i przejrzyste zasady wyrównania wynagrodzeń wg zajmowanych stanowisk. Szacun dla DIAS Wrocław. Tak powinno być w całym kraju!

05 paź 2017, 19:26
Specjalista

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
kogata                    

Moi drodzy,
Zwracam się szczególnie do młodych pracowników o zabranie głosu w przedstawionej sprawie:
U nas US jest kilku pracowników z dużym doświadczeniem i ponad 25 letnim stażem w samej skarbowości, do przejścia na emeryturę zostało im  5-8 lat. Pracownicy Ci posiadają mnożnik wynagrodzenia 1,61 i są zatrudnieni na stanowiskach kontrolera ze względu na posiadane wykształcenie średnie. Dodam na koniec, że osoby te wychowały nie jednego eksperta, kierownika, a nawet i naczelnika. W związku z powyższym pytam w jakiej wysokości powinni otrzymać podwyżkę?
Zaznaczam jeszcze raz większość pracowników z wyższym wykształceniem i stanowiskiem przy nich wypada bladziutko.
Pozdrawiam

Jak dla mnie godnie by było gdyby zarabiał maksymalnie 0,3 mniej od kierownika.
A taka sytuacja: pracownik postępowań ze stażem 9,5 roku w skarbowości na stanowisku eksperta skarbowego z mnożnikiem 1,61 jaką powinien otrzymać podwyżkę? A Pani przez 11 lat pracująca w sklepie mięsnym i handlująca bielizną na targowisku, a od 10 lat na wprowadzaniu danych z mnożnikiem 1,61 jaką powinna dostać podwyżkę?

05 paź 2017, 19:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2013, 18:25

POSTY        11
A Bydgoszcz nadal nic nie wiadomo. Jak zawsze na szarym końcu!!!
boje--==

05 paź 2017, 19:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
W Bydgoszczy podwyżki objęte taką tajemnicą, że nikt nic nie wie. Żadnych przecieków.

05 paź 2017, 19:54
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2011, 19:54

POSTY        2

Jak dla mnie godnie by było gdyby zarabiał maksymalnie 0,3 mniej od kierownika.

Skomentować by się chciało ale się tylko uśmiechnę do Ciebie:).

05 paź 2017, 19:54
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 lip 2017, 13:04

POSTY        1
kogata                    

Moi drodzy,
Zwracam się szczególnie do młodych pracowników o zabranie głosu w przedstawionej sprawie:
U nas US jest kilku pracowników z dużym doświadczeniem i ponad 25 letnim stażem w samej skarbowości, do przejścia na emeryturę zostało im  5-8 lat. Pracownicy Ci posiadają mnożnik wynagrodzenia 1,61 i są zatrudnieni na stanowiskach kontrolera ze względu na posiadane wykształcenie średnie. Dodam na koniec, że osoby te wychowały nie jednego eksperta, kierownika, a nawet i naczelnika. W związku z powyższym pytam w jakiej wysokości powinni otrzymać podwyżkę?
Zaznaczam jeszcze raz większość pracowników z wyższym wykształceniem i stanowiskiem przy nich wypada bladziutko.
Pozdrawiam

Dodatek stażowy reguluje wysługę lat w pracy a nie mnożnik.

05 paź 2017, 19:59

REJESTRACJA16 wrz 2016, 21:17

POSTY        34
Za staż jest dodatek stażowy i basta ! Nie można awansować pracownika tylko dlatego, że długo pracuje. Niektórzy Naczelnicy tego nie rozumieją i powtarzają, że tylko młodzi i młodzi są wiecznie na pierwszym planie. Ale są u moim US przypadki, że młodzi po kilku latach biją na głowę tych strasznie doświadczonych. Efekt jest taki, że tworzą się obozy starych i młodych. Starzy trzymają się rękami i nogami Z-cy NUSa, który objął patronatem stare wygi, które o wszystko pytają młodych bo ni kaman nic a nic. Ja jako młody gniewny mam tego dość. Po 6 latach pracy wiem więcej niż moje dużooooo starsze koleżanki. Ale mówią ki, że jestem faworyzowany. Po prostu umiem dużo więcej od nich i tyle. Starzy boją się nas młodych bo widzą, że ich doświadczenie mogą sobie schować w... Jestem dużooo bardziej efektywny niż stare wygi,o obsłudze komputera nie wypomnę. To oni pytają się mnie o wszystko a nie ja ich. Od nich mogę się nauczyć jak plotkować po korytarzach i pić kawę.  Apeluje za lata pracy jest dodatek stażowy i basta.

05 paź 2017, 20:14

REJESTRACJA18 cze 2009, 21:05

POSTY        6
U nas eksperci wprowadzają deklaracje, bo do niczego innego się nie nadają. Kontrolerzy o których pisałam pracują na postępowaniach i ciekawi mnie jak będą się czuli jak otrzymają mniejszą podwyżkę od wklepywaczy i pracowników wspomagających. Gratuluję pomysłodawcom podwyżek tylko od stanowiska. A do kilku osób wymądrzających się na tym forum mam przesłanie – więcej pokory!
Ps. do BARF, JANNOWAK 2016 i innych – czytajcie zamieszczone na forum posty ze zrozumieniem, a później je ewentualnie komentujcie.

05 paź 2017, 22:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 105  Następna strona