Teraz jest 06 wrz 2025, 09:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 93  Następna strona
Podwyżki 2020 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2020, 19:37

POSTY        61
Post Re: Podwyżki 2020
nowa                    

Prezydent podpisał ustawę budżetową.

Czyli znamy już deadline wypłaty podwyżek: 30 czerwca.

30 mar 2020, 18:27
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
kurkarol                    

nowa                    

Prezydent podpisał ustawę budżetową.

Czyli znamy już deadline wypłaty podwyżek: 30 czerwca.

Tych z uchwały modernizacyjnej. Te wynikające z podwyższenia kwoty bazowej powinny być wypłacone natychmiast. Czas na przygotowanie się do ich wypłaty był.

31 mar 2020, 06:14
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA31 mar 2020, 09:02

POSTY        6
To jest pierwszy i ostatni komentarz, jaki dodaję na tym forum.

Przeczytałem Wasze wywody i postulaty dotyczące podwyżek. Część z nich jest pisana kiedy nasz kraj zmaga się z ogromnymi problemami, a jutro jest niepewne. Gospodarka podupadnie, nawet nasze stanowiska pracy to nic pewnego. A Wy jeden z drugim stawiacie tu żądania, podwyżki mają być wypłacone natychmiast!!! Powiem tak, pracuję kilkanaście lat w skarbowości, mi też parę złotych więcej by się przydało. Ale za to co tu teraz czytam i za Was jest mi najzwyczajniej w świecie wstyd i aż nie mogę się nadziwić, że z takimi osobami mijam się prawdopodobnie codziennie na korytarzu w biurze. Wstyd i dno. Więcej pokory życzę, może się za chwilę okazać się, że połowa z Was (w tym ja) jest niepotrzebna.
Życzę Wam dużo zdrowia i bez odbioru.

01 kwi 2020, 09:14
Znawca

REJESTRACJA26 kwi 2019, 11:21

POSTY        140
Czy związek "podpisze się" pod wnioskiem do szefa KAS udostępnionym dziś przez związek celników?

Osobiście uważam, że przyjęli dobrą inicjatywę i każdy związek powinien dążyć do tego samego.
Nie ma czasu na kombinowanie już.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

02 kwi 2020, 12:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2020, 19:37

POSTY        61
Storczyk13                    

Przeczytałem Wasze wywody i postulaty dotyczące podwyżek. Część z nich jest pisana kiedy nasz kraj zmaga się z ogromnymi problemami, a jutro jest niepewne. Gospodarka podupadnie, nawet nasze stanowiska pracy to nic pewnego. A Wy jeden z drugim stawiacie tu żądania, podwyżki mają być wypłacone natychmiast!!! Powiem tak, pracuję kilkanaście lat w skarbowości, mi też parę złotych więcej by się przydało. Ale za to co tu teraz czytam i za Was jest mi najzwyczajniej w świecie wstyd i aż nie mogę się nadziwić, że z takimi osobami mijam się prawdopodobnie codziennie na korytarzu w biurze. Wstyd i dno. Więcej pokory życzę, może się za chwilę okazać się, że połowa z Was (w tym ja) jest niepotrzebna.

W czasach kryzysu, ciężkiej pracy z narażeniem zdrowia i nadchodzących podwyżek kosztów życia tym bardziej powinno się wypłacić te podwyżki, do tego możliwie szybko.

02 kwi 2020, 14:09
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
Storczyk13                    

Ja już nie pracuję dla idei tylko dla kasy jak każdy normalny. Ideami żołądka nie napełnię o czym po wielu latach pracy w US się dobitnie przekonałem.

02 kwi 2020, 14:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2017, 16:28

POSTY        7
Storczyk13                    

Co Ty wgl p********z? Wszystkie służby dostają podwyżki, a ja mam pracować dla idei?

02 kwi 2020, 14:51
Zaawansowany

REJESTRACJA04 gru 2017, 20:12

POSTY        36
Czytam i czytam to co piszecie, te postawy roszczeniowe , te ,,fachowe” opinie jak to ciężko jest w tym dziale a luzik w innym, te rozdziały podwyżek tylko dla asów z orzecznictwa itp działów, o ich wybitnej samodzielności o specjalnych dodatkach i tytułach, swoisty rodzaj wywyższania się aż boli. Czas pokazał kto jest w naszych urzędach najważniejszy. Nie o dziwo kontrola ani nawet orzecznictwo ani nawet egzekucja. Okazało się że jedynie niezbędni są ludzie z działów księgowości oraz z działów obsługujących deklaracje. To na nich opiera się  w czasach zarazy cała praca urzędów. Szacun właśnie dla nich. Ciężko i z oddaniem pracujecie. Reszta to nikt.

03 kwi 2020, 09:09
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
katarakta                    

Czas pokazał kto jest w naszych urzędach najważniejszy. Nie o dziwo kontrola ani nawet orzecznictwo ani nawet egzekucja. Okazało się że jedynie niezbędni są ludzie z działów księgowości oraz z działów obsługujących deklaracje. To na nich opiera się  w czasach zarazy cała praca urzędów. Szacun właśnie dla nich. Ciężko i z oddaniem pracujecie. Reszta to nikt.

@ katarakta przeszesadziłaś/eś. Oczywiście reszta leży i odpoczywa.

03 kwi 2020, 09:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 18:19

POSTY        17
https://www.infosecurity24.pl/czekaja-n ... o-podwyzki

03 kwi 2020, 10:57
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
blacksheep                    

Ja już nie pracuję dla idei tylko dla kasy jak każdy normalny. Ideami żołądka nie napełnię o czym po wielu latach pracy w US się dobitnie przekonałem.

Nikt nie pracuje dla idei, ani dla przyjemności, ani z nudów - wszyscy pracujemy dla kasy, ale jest czas wyjątkowy. Gdyby wybuchła wojna, to schowałbyś się w piwnicy? Bo przecież za darmo, dla idei nie walczyłbyś, prawda?

03 kwi 2020, 18:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2016, 09:44

POSTY        8
BeataRoszkowska                    

blacksheep                    

Nikt nie pracuje dla idei, ani dla przyjemności, ani z nudów - wszyscy pracujemy dla kasy, ale jest czas wyjątkowy. Gdyby wybuchła wojna, to schowałbyś się w piwnicy? Bo przecież za darmo, dla idei nie walczyłbyś, prawda?

Myślę, że część sowicie wynagradzanych żołnierzy też by nie walczyła...  Każdy wie, że to ciężki czas ale każdy zdaje sobie sprawę z tego co będzie po pandemii i każdy będzie chciał za coś żyć, utrzymywać rodziny i spłacać kredyty więc tak podwyżki są bardzo ważne ;)

03 kwi 2020, 18:33
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
BeataRoszkowska                    

blacksheep                    

Pracujemy dla kasy ale dlaczego od najbiedniejszych zaczynają ją zabierać? Może niech od Glapińskiego, posłów, ministrów i reszty ekipy na wysokich stanowiskach zaczną...
A w wypadku wojny to tu nie ma o co walczyć - PiS z PO zaorało ten kraj całkowicie.

03 kwi 2020, 18:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 20:22

POSTY        74
katarakta                    

Czytam i czytam to co piszecie, te postawy roszczeniowe , te ,,fachowe” opinie jak to ciężko jest w tym dziale a luzik w innym, te rozdziały podwyżek tylko dla asów z orzecznictwa itp działów, o ich wybitnej samodzielności o specjalnych dodatkach i tytułach, swoisty rodzaj wywyższania się aż boli. Czas pokazał kto jest w naszych urzędach najważniejszy. Nie o dziwo kontrola ani nawet orzecznictwo ani nawet egzekucja. Okazało się że jedynie niezbędni są ludzie z działów księgowości oraz z działów obsługujących deklaracje. To na nich opiera się  w czasach zarazy cała praca urzędów. Szacun właśnie dla nich. Ciężko i z oddaniem pracujecie. Reszta to nikt.

Przepraszam nie wiem jak u Ciebie w urzędzie ale w niektórych urzędach np.egzekucja wprowadza zajęcia komornicze, zeznania podatkowe. Kontrola odpowiada na pisma komorników lub pisze decyzje ratalne. Więc nie pisz że tylko na tych dwóch działach opiera się praca w urzędzie bo inne działy również są angażowane do pomocy.

03 kwi 2020, 20:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1302 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 93  Następna strona