Teraz jest 09 wrz 2025, 14:08

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2010, 18:22

POSTY        3
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Chyba jedyna dobra rada dla młodych pracowników Administracji Podatkowej, to zabrać się za produkcję potomstwa, tak jak "bohaterowie" przedstawieni tutaj: http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/czy-praca-jeszcze-sie-oplaca/qn7e38

29 sty 2016, 11:11
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
A ja słyszałem, że był projekt mówiący o tym, że Urzędy Celne, Skarbowe, Izby i mundurowi mają dostać podwyżki w tym roku. Ale weszła poprawka i wiecie co? Wykreślono Urzędy Skarbowe i po takiej poprawce ustawa ma być głosowana.
Rząd wprost mówiąc sra na nas.
Nowy podatek od banków, sklepów - kredyty wzrosną, ceny podskoczą, a my dalej na pensjach głodowych.
Związki zawodowe nie spać kur** mać.

01 lut 2016, 15:03

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
podwyżek pewnie nie będzie bo każdy rząd bez znaczenia czy prawicowy czy lewicowy ma nas centralnie w  :dupa:
żaden z baranów zasiadających na Wiejskiej nie zastanawia się kto pracuje na to żeby do budżetu wpływały środki... wg nich dzieje się to samo bez niczyjej pomocy  :wysmiewacz:
jedyna szansa żeby z nami zaczęli się liczyć to podjąć drastyczne kroki jak np. strajki okupacyjne i wyłączenie serwerów właśnie teraz w okresie składania zeznań  palka--==  
każdy inny termin spowoduje to że nikt o nas nie wspomni  :zygi:

01 lut 2016, 16:23
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Wynagrodzenie jest ekwiwalentem pracy. Zatem jeśli zarabiamy mniej, musimy wykonywać mniej pracy ! W przeciwnym razie będziemy mieli dyskryminację. Niestety dyskryminacja w sferze budżetowej to jest stan powszechny. Za taką samą pracę dostaje się różne wynagrodzenia - po konsolidacji to wychodzi jak na dłoni ! Ponadto różnicowanie wynagrodzenia łamie art. 78 § 1 KP: "Wynagrodzenie za pracę powinno być tak ustalone, aby odpowiadało w szczególności rodzajowi wykonywanej pracy i kwalifikacjom wymaganym przy jej wykonywaniu, a także uwzględniało ilość i jakość świadczonej pracy." Jeśli ktoś dostaje mniej, to oznacza, że albo wynagrodzenie nie odpowiada ilości i jakości świadczonej pracy, albo że ci co dostają więcej, dostają za swoją pracę więcej niż jest warta - a zatem mielibyśmy do czynienia z marnotrawstwem środków publicznych. Co więcej artykuł ten, łamany jest też przez brak rewaloryzacji wynagrodzenia - od 8 lat! Poprzez inflację doprowadzono do tego, że wartość wynagrodzenia (ilość papierów z nadrukowanym nominałem) nie odpowiada wartości wykonywanej pracy. To tak, jak w średniowieczu z psuciem pieniądza. Książę pan lub król jegomość, który bił monetę, dodawał do złota bezwartościowe metale a płacąc taką samą nominalnie ilość monet udawał, że nie zauważa, że za te monety coraz mniej można kupić.

01 lut 2016, 17:16

REJESTRACJA11 gru 2015, 19:45

POSTY        11
dobrze,że sie wypisałem z związków zawodowych bo i tak  :dupa:   z tego... tylko na koniec roku mini paczka ze słodyczami  :glare: porażka! :excl: coraz gorzej! :mur:

01 lut 2016, 18:10

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Herbatnick                    

A ja słyszałem, że był projekt mówiący o tym, że Urzędy Celne, Skarbowe, Izby i mundurowi mają dostać podwyżki w tym roku. Ale weszła poprawka i wiecie co? Wykreślono Urzędy Skarbowe i po takiej poprawce ustawa ma być głosowana.
Rząd wprost mówiąc sra na nas.
Nowy podatek od banków, sklepów - kredyty wzrosną, ceny podskoczą, a my dalej na pensjach głodowych.
Związki zawodowe nie spać kur** mać.

Czy ktoś potwierdzi nasze "wykreślenie"?

02 lut 2016, 07:50
Zaawansowany

REJESTRACJA14 lip 2009, 15:46

POSTY        79
Coś mi tu nie gra. Nie można wykreślić pracowników Urzędów, bo od kwietnia takowych nie ma :) Wszyscy jesteśmy pracownkami Izb Skarbowych. To co, nikt z Izb nie dostanie?

02 lut 2016, 08:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 sty 2016, 13:20

POSTY        8
A wiadomo od kiedy mają być podwyżki? 2016 rok jest jeszcze długi

03 lut 2016, 12:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 07:06

POSTY        13
Podwyżek nie będzie !!! Więc nie pytajcie już kiedy i kiedy bo robi się to nudne...Kto miał dostać w 2016 to już dostał ! Kto nie dostał niech zapomni...

03 lut 2016, 12:46
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Malizna                    

Podwyżek nie będzie ! Więc nie pytajcie już kiedy i kiedy bo robi się to nudne...Kto miał dostać w 2016 to już dostał ! Kto nie dostał niech zapomni...

I tym oto akcentem można zamknąć temat  pije-===[
A ja dostałem podwyżkę, ale czynszu  czytaj=--===

03 lut 2016, 15:06

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
u nas jak zwykle będzie  :dupa:  zamiast podwyżek ale inni jakoś mogą je dostać:
http://praca.interia.pl/news-wieksze-po ... Id,2139378

03 lut 2016, 15:45
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
Do poczytania

https://dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci/now ... wo-placowe

03 lut 2016, 16:14

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
cindy1                    

Wg tego rozporządzenia - jeśli ktoś ma co najmniej 1 873,84 zł brutto to raczej na podwyżkę nie ma co liczyć...
Podwyżki za to obejmą osoby zajmujące wyższe stanowiska w służbie cywilnej bo dostaną dodatki funkcyjne...
Czyli jak zwykle CHDKK że zacytuję...

03 lut 2016, 17:12
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Ostatnio namnożyło się artykułów w gazetach na temat podwyżek dla pracowników marketów. Wstyd panie ministrze finansów.

03 lut 2016, 23:03
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 173  Następna strona