Teraz jest 09 wrz 2025, 00:30

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2015, 06:18

POSTY        7
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Czyli dla szaraczków bez zmian  <_<  1500-1600 netto kolejny rok. Prawda jest taka, że nikogo nie obchodzimy, nikt nawet nasze Związki mają nas w 4literach. Ktoś kiedyś widział jakaś informacje, wzmiankę w telewizji - mediach nie internety - o kolejnym roku z zamrożonymi pensjami dla urzędników? O placach minimalnych w Urzędach?
Wszyscy strajkują i płaczą jak im źle - nauczyciele, mundurowi, pielęgniarki itp itd i DOSTAJĄ a MY nadal czekamy na cud, że zostanie wszystko wyrównane :brawa:  :blink:
Teraz jest najlepszy okres - wstrzymać pracę  w okresie PIT, CIT, VAT może ktoś wreszcie jak odczuję to zauważy, innej możliwości nie widzę. Odwaga :mellow:

26 sty 2016, 19:35
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Sawyer                    

Czyli dla szaraczków bez zmian  <_<  1500-1600 netto kolejny rok. Prawda jest taka, że nikogo nie obchodzimy, nikt nawet nasze Związki mają nas w 4literach. Ktoś kiedyś widział jakaś informacje, wzmiankę w telewizji - mediach nie internety - o kolejnym roku z zamrożonymi pensjami dla urzędników? O placach minimalnych w Urzędach?
Wszyscy strajkują i płaczą jak im źle - nauczyciele, mundurowi, pielęgniarki itp itd i DOSTAJĄ a MY nadal czekamy na cud, że zostanie wszystko wyrównane :brawa:  :blink:
Teraz jest najlepszy okres - wstrzymać pracę  w okresie PIT, CIT, VAT może ktoś wreszcie jak odczuję to zauważy, innej możliwości nie widzę. Odwaga :mellow:

No, ale przecież zgodnie z tym artykułem (http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i- ... ilnej.html) podwyżki będą:
"Kancelaria premiera zdecydowała się na podwyższenie mnożników kwoty bazowej dla osób z najniższymi zarobkami. Dotyczy to stanowisk specjalistycznych i wspomagających w służbie cywilnej. W tym pierwszym przypadku najniższy mnożnik w urzędach centralnych wynosił 0,9 kwoty bazowej, czyli 1686 zł, a po zmianach wzrośnie do 1,0 kwoty bazowej, czyli 1874 zł. Taką samą wysokość osiągnie wskaźnik dla osób na stanowiskach wspomagających (z 0,8 do 1,0) oraz zatrudnionych z instytucjach podległych (z 0,7 do 1,0). Kancelaria premiera szacuje, że na zwiększeniu kwoty bazowej zyska pond 4,4 tys. urzędników zatrudnionych na najniższych szczeblach urzędniczej drabiny.

– Ta zmiana wypełnia nasze postulaty, o które wnioskowaliśmy przez ostatnie lata. Przez dotychczasowe regulacje dochodziło do takich absurdów, że młode osoby, które przychodziły na podstawowe stanowiska, otrzymywały wynagrodzenie na poziomie płacy minimalnej, natomiast doświadczeni pracownicy zarabiali podobnie, przy czym ich pensje były niższe, bo na ich wynagrodzenie wpływał dodatek stażowy – mówi Robert Barabasz, szef Sekcji Krajowej Pracowników Administracji Rządowej i Samorządowej NSZZ „Solidarność”."

26 sty 2016, 19:46
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
A dlaczego dostaną nowi/młodzi bo to znajomi królika, a jak się królik zmieni to znowu nowi/młodzi dostaną

26 sty 2016, 19:51
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
bris                    

A dlaczego dostaną nowi/młodzi bo to znajomi królika, a jak się królik zmieni to znowu nowi/młodzi dostaną

No chyba nie zazdrościsz, że ktoś kto miał zasadniczą pensje 1686 zł, a po zmianach będzie miał 1874 zł.

26 sty 2016, 19:55
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
markk                    

bris                    

No chyba nie zazdrościsz, że ktoś kto miał zasadniczą pensje 1686 zł, a po zmianach będzie miał 1874 zł.

Jak byłem młodym pracownikiem to przy podwyżce naczelnik mówił - jesteś młody jeszcze zdążysz dostać - teraz jestem za stary żeby dostać podwyżkę :za2:

26 sty 2016, 20:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Nic nie rozumiem :( o co tu chodzi? O dochodzenie się za najniższe wynagrodzenie brutto ?, które obecnie wynosi chyba 1.850 zł. To chyba jakieś nieporozumienie :( Do tej pory uważałem, że najniższe wynagrodzenie jest ustalana dla stanowisk, które jak najbardziej są potrzebne i niezbędne, jednakże nie wymagają żadnych kwalifikacji, wykształcenia i odpowiedzialności. I uważałem, z całym szacunkiem do pracy tych osób, że takie stanowiska to m.in. sprzątaczka, pomocnik na budowie, itp. i właśnie dla tych stanowisk ustalono najniższe wynagrodzenie, żeby chronić ich pracę, niezbędną choć nie wymagającą specjalnej wiedzy, wykształcenia, predyspozycji przed wyzyskiem przez pracodawców. Uważam, że każda praca, która jest niezbędna i ktoś ją wykonuje, powinna zapewnić osobie pracujące/wykonującej pracę na podstawowe własne utrzymanie, tj. opłaty, "wikt i opierunek", na życie z poszanowaniem jej godności. Skoro nasza praca wymaga odpowiedniej wiedzy, wykształcenia i wiąże się z odpowiedzialnością, to dlaczego rozmawiamy o najniższej krajowej i się cieszymy jak ktoś ją ma? To jakieś nieporozumienie :( Chyba, ze rację miał, ten palant, którego nazwiska nie pamiętam, co powiedział, że nas może zastąpić każdy z ulicy, bo nie wymaga (wg niego) to żadnej wiedzy itp.

26 sty 2016, 21:03
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
Sawyer                    

...

Zgadzam się z Tobą, w tym okresie byłoby idealnie.

26 sty 2016, 21:07

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:36

POSTY        43
Czyli podwyżki tylko po to, żeby nie dochodziło do absurdów, że "starzy" pracownicy z wysługą lat mają mniejsze mnożniki niż nowi, którym podwyższyć wynagrodzenie trzeba z kodeksu pracy bo pensja minimalna ich przegoniła.

26 sty 2016, 21:51
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
W służbach MSWiA i MON coś dostaną:
http://biznes.onet.pl/praca/zarobki/rzad-po-ok-200-zl-podwyzki-dla-sluzb-podleglych-mswia/vsmvhy
http://centrumprasowe.pap.pl/cp/pl/news/info/47458,25,cir-obradowala-rada-ministrow-%28komunikat%29
http://centrumprasowe.pap.pl/cp/pl/news/info/47496,,mon-podwyzki-dla-zolnierzy-%28komunikat%29
a u nas  :dupa:

26 sty 2016, 23:16

REJESTRACJA27 sty 2016, 17:05

POSTY        35
Zapewne większość z Was otrzymała już wypłaty. Mam więc do Was pytanko, czy ktoś zauważył by w życie weszły zmiany zapodawane w komunikacie w sprawie zwiększenia wynagrodzeń w izbach i urzędach skarbowych (http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=23601)? U mnie bez zmian, tak jak przypuszczałem...

28 sty 2016, 19:14
Zaawansowany

REJESTRACJA07 sty 2016, 19:54

POSTY        41
Ataman                    

Zapewne większość z Was otrzymała już wypłaty. Mam więc do Was pytanko, czy ktoś zauważył by w życie weszły zmiany zapodawane w komunikacie w sprawie zwiększenia wynagrodzeń w izbach i urzędach skarbowych (http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=23601)? U mnie bez zmian, tak jak przypuszczałem...

U mnie też bez zmian. Gdyby miała być podwyżka dostalibyśmy na to jakiś papier a tak to  :dupa:  i kamieni ...
Poza tym teraz o inną KASę chodzi.

28 sty 2016, 19:31

REJESTRACJA11 gru 2015, 19:45

POSTY        11
JESTEM ZA!"Teraz jest najlepszy okres - wstrzymać pracę  w okresie PIT, CIT, VAT może ktoś wreszcie jak odczuję to zauważy, innej możliwości nie widzę." Odwaga :mellow: B)))  :P

28 sty 2016, 19:46
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Obiecane podwyżki zjedzą odprawy i dodatki funkcyjne. A dla szkoły o. dyrektora 20 baniek się znalazło ;)
Jedyna kasa jaką zobaczymy to ta przez duże KAS. Pamiętajcie jeszcze o wartościowaniu które chcą przeprowadzić. A potem to już super propozycja pracy w KASie za niższa pensje i się ciesz że zostajesz bo mogłeś się znaleźć w tych 10-15% do "odstrzału".

28 sty 2016, 20:42
Amator

REJESTRACJA12 wrz 2010, 10:37

POSTY        29
melaza                    

JESTEM ZA!"Teraz jest najlepszy okres - wstrzymać pracę  w okresie PIT, CIT, VAT może ktoś wreszcie jak odczuję to zauważy, innej możliwości nie widzę." Odwaga :mellow: B)))  :P

Popieram, też jestem za :zly1: , mi już wszystko jedno :(

28 sty 2016, 21:55
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 173  Następna strona