Teraz jest 08 wrz 2025, 10:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

A mnie śmieszy jak jaden kandydat chce być naczelnikiem na kilku fotelach

Mnie już nic nie śmieszy. I nic nie doprowadza do łez. Przywykłam.

To kandydowanie w kilku (kilkunastu) miejscach to pęd do skórzanego fotela. Wszystko jedno gdzie, aby tylko mieć władzę, pochlebców i kasę.
Na stanowisko referenta zgłasza się po 2-3 osoby, a czasami nikt. A tu proszę!

Dzięki wysiłkowi Inspektora poznaliśmy prawdę. Teraz wiem dlaczego była tak skrzętnie ukrywana.

31 sty 2009, 17:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA31 sty 2009, 09:13

POSTY        4
.... prawie jak z rekrutacją na studia...
[/quote]

Porównanie jak najbardziej trafne, jeżeli ktoś zdawał na kilka kierunków na jednej uczelni tak, że na jednych była wymagana większa liczba punktów to pewnie analogicznie w tym konkursie. O czym to świadczy? może o trudności egzaminu? może o uczciwości kandydatów? Moim zdaniem ktoś kto zna wynik nie zakłada, że mu zabraknie punktów......

Porównanie do wyborów zupełnie nie trafne ....tam nie ma egzaminów  :D. ...Naczelnicy nie reprezentują swoich "wyborców"...choć niektórzy by chcieli....

Czy każdy Urząd w Polsce zajmuje się czymś innym? Myślałem, że mamy jedno prawo podatkowe, ale może się mylę., może każdy sobie rzepkę skrobie......
Czyli Naczelnik w US w Krakowie to zupełnie co innego niż w Szczecinie czy Warszawie.....?

Może powszechność wyborów naczelników? Niech głosują pracownicy, albo podatnicy to dopiero będzie...efekt.

Co do mianowanych sc racja - to są trudne egzaminy, ale wiedza i egzaminy nigdy nie była w cenie u przełożonych, ...niektórym na tym forum najlepiej wychodzi opluwanie innych jak widzę....

31 sty 2009, 17:59

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...niektórym na tym forum najlepiej wychodzi opluwanie innych jak widzę....

Tą uwagą na koniec, też "nieźle" zaczynasz swoją "postową" obecność.  :(

31 sty 2009, 18:04
Początkujący
Własny awatar

POSTY        4

Witam. A mnie śmieszy jak jaden kandydat chce być naczelnikiem na kilku fotelach-jak sobie poradzi :( .
Taki SUPRNACZELNIK.

Nie ma możliwości bycia naczelnikiem w kilku Urzędach. Pozostaje tylko jeden ale tylko i wyłącznie po zdaniu egzaminu.

wjawor                    

<!--quoteo(post=41582:date=31. 01. 2009 g. 17:59:name=Zbyszek1955)--><div class='quotetop'>(Zbyszek1955 @ 31. 01. 2009 g. 17:59) [snapback]41582[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...niektórym na tym forum najlepiej wychodzi opluwanie innych jak widzę....

Tą uwagą na koniec, też "nieźle" zaczynasz swoją "postową" obecność.  :(
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

No cóż od czegoś trzeba zacząć...szanuję tych co mają odwagę próbować i tych co nie również...ja żałuję ...zabrakło mi odwagi...a miałbym okazję się przekonać jak to jest......, niestety przyznaję niektórym rację ...wiedza nie jest w cenie w urzędowym systemie....

31 sty 2009, 18:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2009, 21:21

POSTY        24
Ale co z poczuciem przyzwoitości- oto "służba cywilna RP". Dobrze że ogłosili listy kandydatów, zobaczymy teraz kto z kim dla kogo i za co coś uczyni.Może ogłoszą wyniki z punktacją i kogo powoła minister na wniosek "starego" Pełn.Obow. Dyr. Izby Skarbowej. Moim zdaniem logicznie było by najpierw ogłosić konkursy na dyrektorów izb skarb. ale to przecież "państwowa firma" albo ja myślę inaczej.

31 sty 2009, 18:44
Początkujący
Własny awatar

POSTY        4

Ale co z poczuciem przyzwoitości- oto "służba cywilna RP". Dobrze że ogłosili listy kandydatów, zobaczymy teraz kto z kim dla kogo i za co coś uczyni.Może ogłoszą wyniki z punktacją i kogo powoła minister na wniosek "starego" Pełn.Obow. Dyr. Izby Skarbowej. Moim zdaniem logicznie było by najpierw ogłosić konkursy na dyrektorów izb skarb. ale to przecież "państwowa firma" albo ja myślę inaczej.

Czyli Twoim zdaniem np. jeden "ustawiony" kandydat na jeden Urząd z maksymalną ogłoszoną liczbą punktów bardziej "przyzwoicie " załatwia sprawę konkursu i "służby cywilnej RP"......

A kiedy konkursy na Dyrektorów?

Lepiej wyglądają konkursy niż np wyznaczanie - ale to już inna historia....

31 sty 2009, 20:47
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

Niemożliwe stało się faktem. (...) Nie mogę uwierzyć.  :piwo:

To jedyny cud jaki się pojawił podczas sprawowania rządów przez obecnych rządzących, ale zapowiadali ich znacznie więcej i chyba innego rodzaju :(, ach ci POpaprańcy  :piwo:

31 sty 2009, 21:33

REJESTRACJA15 kwi 2008, 12:57

POSTY        90

Witam. A mnie śmieszy jak jaden kandydat chce być naczelnikiem na kilku fotelach-jak sobie poradzi :( .
Taki SUPRNACZELNIK.

To nie jest śmieszne. Rekordzistom, którzy zgłosili akces do nawet kilkunastu urzędów chodzi również o to aby konkursy w urzedach gdzie jest tylko jeden kandydat, w ogóle sie odbyły. Po raz pierwszy od wielu, wielu lat jest okazja, żeby wybrać najlepszego po rzetelnie przeprowadzonym konkursie.

31 sty 2009, 21:53

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=41576:date=31. 01. 2009 g. 17:07:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 31. 01. 2009 g. 17:07) [snapback]41576[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->Niemożliwe stało się faktem. (...) Nie mogę uwierzyć.  :piwo:

To jedyny cud jaki się pojawił podczas sprawowania rządów przez obecnych rządzących, ale zapowiadali ich znacznie więcej i chyba innego rodzaju :(, ach ci POpaprańcy  :piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No jeśli tym popaprańcom jak mówisz udało się nawrócić Kominiarza, to chyba będę musiał uwierzyć w pozostałe cuda, które zapowiadali  :D
Może nawet konkursy będą jednak rzetelne ?

Ostatnio edytowano 01 lut 2009, 03:27 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

01 lut 2009, 03:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2009, 21:21

POSTY        24
Minister powołuje na wniosek po dyrektora izby skarbowej naczelnika us-u (wybranego w drodze konkursu). PO dyrektor izby skarb. nie jest powołany w drodze konkursu tylko z ...... no właśnie?.

01 lut 2009, 11:08
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

będę musiał uwierzyć w pozostałe cuda, które zapowiadali  :D

i właśnie na takich wyborcach premierowi Tuskowi najbardziej zależy  :sex:

01 lut 2009, 12:06
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

No jeśli tym popaprańcom jak mówisz udało się nawrócić Kominiarza, to chyba będę musiał uwierzyć w pozostałe cuda, które zapowiadali  :D

Kominiarza nie trzeba nawracać.
Kominiarz od urodzenia wierzący.
W cuda też.
Ale nie Tuskowe  :zeby:

01 lut 2009, 12:35
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Minister powołuje na wniosek po dyrektora izby skarbowej naczelnika us-u (wybranego w drodze konkursu). PO dyrektor izby skarb. nie jest powołany w drodze konkursu tylko z ...... no właśnie?.

Co za różnica? Ministrem Wojny jest psychiatra, Ministrem Finansów mgr ekonomii...
Czego oczekujecie po Naczelnikach urzędów?

01 lut 2009, 14:14
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Co za różnica? Ministrem Wojny jest psychiatra, Ministrem Finansów mgr ekonomii...
Czego oczekujecie po Naczelnikach urzędów?

Żeby byli raczej mgr ekonomii niż psychiatrami... :lol:
A już w każdym razie nie psycholami! :zeby:

Ostatnio edytowano 01 lut 2009, 14:33 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

01 lut 2009, 14:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 155  Następna strona