Teraz jest 07 wrz 2025, 23:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 117  Następna strona
Nowa KAS 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Re: Nowa KAS
anagram69                    

Też tego nie wykluczam. Są dwa posiedzenia Sejmu do końca tego miesiąca. Drugie z nich nakłada się na posiedzenie Senatu.

no to witam w nowej służbie ;-)

05 wrz 2016, 19:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
Pewnie, że uchwalą. Tyle już o tej reformie w mediach naopowiadali, że byłoby się z niej trudno wycofać. Ciekawi mnie tylko, czy na posiedzeniu sejmu zostaną do ustaw wprowadzone poprawki i jak daleko będą one zmienią te ustawy.

06 wrz 2016, 09:44
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Projekty "poselskie" skierowano w dniu 05.09.2016 r. do pierwszego czytania.

http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/druk.xsp?nr=827
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/druk.xsp?nr=826

06 wrz 2016, 12:27
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
Warto przeczytać - brawo celnicy !
http://skarbowcy.pl/content.php/3413-Celn ... rezesa-PiS

06 wrz 2016, 15:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
z forum celników - @Gefreiter "Dziś przełożeni przekazali następujące informacje. Pilotaż KAS w Wielkopolsce jest już od 01.09.2016. Generalnie żadnych informacji na temat jak to będzie wyglądało dziś nie przekazano. Wszelkie prerogatywy w tym zakresie ma mieć dyrektor IS w Poznaniu. Kierownictwo Służby Celnej w Wielkopolsce nie ma nic do gadania, nie wiem jak kierownictwo UKS. Tak na marginesie, obecny dyrektor IS w Poznaniu, mówiąc łagodnie, nie darzy zbytnią sympatią celników i Służby Celnej. Kiedyś był podobno celnikiem, a okoliczności w jakich rozstał się z mundurem... nie wiem ile w tym prawdy a ile plotek, być może rzutują na stosunek do formacji. Przekazy z ust osób trzecich nie pozostawiają złudzeń co do jego stosunku do celników.
Ale wracając do tematu KAS, obecny DIC w Poznaniu, miał rzekomo się wyrazić, ze nie powinniśmy się martwić o ewentualne emerytury tylko o pracę, bo jak nie będzie pracy to nie będzie żadnej emerytury. Pominę inne uwagi jakie miał rzekomo wyrazić DIC, nie słyszałem ich na własne uszy, tylko od innych, więc mogę przeinaczyć, ale i tak ciśnienie mi podniosło. Ponadto podobno padło stwierdzenie, że procedowanie KAS w sejmie ruszy na całego około 15-go (nawet szybka ścieżka). Poza tym żadnych konkretów. Nic, żadnych szczegółów, terminów, instrukcji, procedur, decyzji. NIC.
Ponadto na skarbowcach pojawiło się info, że jutro na 100 % w Poznaniu ma być MinFin. Nie wiem czy w IC. Na pewno ma to związek z pilotażem.
Ps. Ten pilotaż wygląda na "docenienie" za przebieg poprzedniego spotkania w Poznaniu (30.05), Ale to tylko przypuszczenie, bo dyrektor IS to też "ambitny" gość." A u Nas cisssssza ;).

06 wrz 2016, 16:09
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
3android                    

A u Nas cisssssza ;).

Bo nam nie zabierają emerytur mundurowych albo chociaż marzeń o nich ;) Nie trzeba być Grekiem, by zauważyć, że dyskusja u celników toczy się wokół tematu emerytalnego. KAS jest odpryskiem, który w temacie emerytalnym odgrywa pewną rolę.

06 wrz 2016, 16:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2013, 23:56

POSTY        129
Czy ktoś z IS Poznań może potwierdzić info o tym rzekomym pilotażu KAS w Wielkopolsce już od 01.09.2016.
Na czym to w praktyce polega?
I jak to jest robione BEZ PODSTAW PRAWNYCH?

06 wrz 2016, 19:41

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Ja bym proponował aby IS w Poznaniu przeprowadziła postępowanie na słupach, buforach nie mając danych, siedziby, sprawdzeń u kontrahentów, dokumentów i wydała decyzję oraz skutecznie zabezpieczyła uszczuplony podatek, lub nie musi wydać decyzji ale aby podała przyczynę tego faktu, aby podległe US mogły mieć z czego brać wzorzec... NIEREALNE i NIGDY TAK NIE BYŁO OD CZASU POWSTANIA IS. IS jest od wytycznych, kontroli, pouczania, cofania do ponownego rozpatrzenia. Żałosne to wszystko.
Gdyby nie doły, to ta czapa wojewódzka i wyżej nie miała by żadnego uzasadnienia swojego istnienia.

06 wrz 2016, 21:18
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
tommy                    

Czy ktoś z IS Poznań może potwierdzić info o tym rzekomym pilotażu KAS w Wielkopolsce już od 01.09.2016.
Na czym to w praktyce polega?
I jak to jest robione BEZ PODSTAW PRAWNYCH?

Jakich podstaw!
KAS jest tak genialnie skonstruowana, że nawet podstaw prawnych nie potrzebuje.

06 wrz 2016, 21:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2013, 23:56

POSTY        129
To co piszecie to swoją drogą  :P
Ale mi chodziło o podstawy prawne tego rzekomego PILOTAŻU, o którym piszą celnicy?
Na jakiej podstawie to działa, skoro ustawa jest dopiero w sejmie w formie druku sejmowego?

Izba Skarbowa już jest Izbą Administracji Skarbowej  :wysmiewacz:

06 wrz 2016, 22:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 mar 2015, 19:36

POSTY        18
Hmmm Jestem pracownikiem US i w sumie to się cieszę ze będą KAS-y. Z prostego powodu: Celnicy, IS, UKS, wojewódzkie urzędy skarbowe zarabiają dużo większe pieniądze niż ja, więc od nowego roku im nie obniżą, ale nam wyrównają, tak że jak dla mnie - elegancko :P Pozdrawiam pokrzywdzonych :D

07 wrz 2016, 07:02
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
sadd                    

Hmmm Jestem pracownikiem US i w sumie to się cieszę ze będą KAS-y. Z prostego powodu: Celnicy, IS, UKS, wojewódzkie urzędy skarbowe zarabiają dużo większe pieniądze niż ja, więc od nowego roku im nie obniżą, ale nam wyrównają, tak że jak dla mnie - elegancko :P Pozdrawiam pokrzywdzonych :D

Wygrałeś internety tym postem  :piwo:
Byle grabić do siebie  :P

07 wrz 2016, 07:50
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
SADD - "...ale nam wyrównają..."  -  oj naiwny, naiwny, naiwny ... (cytat z piosenki)

07 wrz 2016, 08:10
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
Herbatnick                    

sadd                    

Wygrałeś internety tym postem  :piwo:
Byle grabić do siebie  :P

A ja bym się z tego nie śmiał. Wg wypowiedzi Banasia pracownicy KAS mają zarabiać przynajmniej 3k zł brutto, co oznacza podniesienie minimum z 1,5 do 1,6 mnożnika. Przy oszczędnościach np. na celnikach jest to przede wszystkim realny postulat. Moim zdaniem zarabiający w okolicach 1,5 mnożnika mogą zyskać na KAS.

07 wrz 2016, 08:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 117  Następna strona