Bitnova1 - to kwintesencja myślenia i jedności wśród Skarbowców.
29 kwi 2018, 11:55
Re: Protest
bitnova1
Ja tylko krótko. Jestem merytoryczny i nie dla pieniędzy pracuję jeno służyć Krajowi. Nie protesty mi w głowie jak reszcie. Przykro że dostaliście więcej niż my merytoryczni i domagacie się wciąż i wciąż.
Ty tak na poważnie? Wiedziałem, że "różne oryginały" u nas pracują, ale ty... Bez urazy, to tylko (przepraszam, "jeno") drobna złośliwość
30 kwi 2018, 08:26
Jak się napiję to zrozumiem. Ja, niestety, tylko i wyłącznie dla kasy tutaj pracuję. A szczytne cele i frazesy przekazywane z góry mam w głębokim poważaniu.
30 kwi 2018, 10:06
Ja też pracuję tu tylko i wyłącznie dla pieniędzy. Niestety z roku na roku zarabiam ich mniej. Czekam na te obiecane podwyżki. Nadzieja bowiem umiera ostatnia. A w moim przypadku zostało jej już niewiele życia.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
30 kwi 2018, 10:39
Nowa - jak mam to rozumieć? Pracujesz od stycznia? Bo w zeszłym roku jakieś pieniądze dostaliśmy. I to mi daje nadzieję na przyszłość. Nie do końca identyfikuję się z narzekaniami - wiele lat było dno. Teraz nieco lepiej. I to są powody do protestów i narzekań? Czy to, że w przeciwieństwie do poprzedników teraz jest z kim rozmawiać?
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
30 kwi 2018, 11:48
harakiri - pisz za siebie! Kto dostał ten dostał... Więc "dostałem", a nie "dostaliśmy"...
30 kwi 2018, 11:56
@harakiri - jeżeli Ciebie podwyżka ok. 200 zł brutto po prawie 10 latach zamrożenia zadowala no to nie mamy o czym mówić. Ja będąc głównym ekspertem pracując w kontoli po prawie 20 latach pracy miałem mnożnik 1,6 z okładem a potem dostałem mnożnik 1,8 z niewielkim hakiem. Dziś już w kontroli nie pracuję a moje wynagrodzenie to ok. 2.800 zł na rękę. Czy ja mam być zadowolony? Jak będą podwyżki to pewnie DIAS wraz z ZZ znów wpadną na jakiś "genialny" sposób podziału środków i dostanę w porywach ze stówkę brutto. Każdy z nas pracujących w US powinien zarabiać MINIMUM 5.000 zł na rękę i to byłoby w miarę godne wynagrodzenie. Ale tego nawet nasze wnuki nie doczekają tym bardziej jak widzę jak się dla nas walczy o cokolwiek
30 kwi 2018, 12:57
@harakiri pracuję ponad 20 lat i to co dostałam to w przeliczeniu na 10 lat bez podwyżki to 20 zł brutto za każdy rok. I mam się cieszyć. Nie cieszę się.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
30 kwi 2018, 15:08
Jesteście niezadowoleni. Bo po 10 latach bez podwyżek przyszła nowa ekipa, która dała Wam podwyżki... ale nie takie jak chcecie. Bo nie wyrównali tego co powinni dać poprzednicy. Walczcie zatem i protestujcie aby wrócili poprzednicy - na pewno znowu będzie dobrze.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
03 maja 2018, 12:05
Harakiri
Jesteście niezadowoleni. Bo po 10 latach bez podwyżek przyszła nowa ekipa, która dała Wam podwyżki... ale nie takie jak chcecie. Bo nie wyrównali tego co powinni dać poprzednicy. Walczcie zatem i protestujcie aby wrócili poprzednicy - na pewno znowu będzie dobrze.
@harakiri - podwyżki? Ochłap w kwocie 200 zł brutto Ty nazywasz podwyżką? I to po 10-ciu latach zamrożenia płac?
03 maja 2018, 12:36
wing
@harakiri - podwyżki? Ochłap w kwocie 200 zł brutto Ty nazywasz podwyżką? I to po 10-ciu latach zamrożenia płac?
Po pierwsze 200 zł to 200 zł. Po drugie przez 10 lat nawet tego nie widziałeś. Po trzecie - w różnych izbach były rózne kwoty. Po czwarte przez te 10 lat wielokrotnie manifestowałem i protestowałem. Brawo jeśli nagle skarbowcy nabrali werwy, ochoty i odwagi. Do tej pory za większość nieobecną się wstydziłem. Teraz ochłapy w portfel parzą... Wcześniej bez nich dzieci nie płakały? Ale każdy z nas ma swoje zdanie - chcecie manifestować - manifestujcie. Jeśli będzie to miało ręce i nogi to może się przyłączę?
03 maja 2018, 17:40
A mnie zamiast podwyżki jako staremu i k s zabrano dość dużo z mojego wynagrodzenia. I co z tego że komisja przy MF stwierdziła naruszenie przy nawiązaniu stosunku pracy, jak mój dias stwierdził, że jest to tylko rekomendacja.
03 maja 2018, 19:55
murzyn
A mnie zamiast podwyżki jako staremu i k s zabrano dość dużo z mojego wynagrodzenia. I co z tego że komisja przy MF stwierdziła naruszenie przy nawiązaniu stosunku pracy, jak mój dias stwierdził, że jest to tylko rekomendacja.
Niestety, mam podobne doświadczenia. Szkoda gadać...
04 maja 2018, 18:23
Podwyżki z pozoru. Podwyżka 200 zł miesięcznie daje w ciągu roku 2400 zł. Patrząc na ubiegłe lata niestety przed podwyżką miałem więcej niż teraz ponieważ premiami nadrabiałem. Co z tego, że dostaje te 2400 zł brutto rocznie więcej jak tyle samo albo nawet o wiele więcej w na premiach dostaliśmy.
Reasumując na jedno wychodzi albo jest gorzej.
Ostatnio edytowano 07 maja 2018, 07:19 przez Kris86kris, łącznie edytowano 1 raz