Teraz jest 05 wrz 2025, 23:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Czas pracy w KAS 
Autor Treść postu
Własny awatar
Post Re: Czas pracy w KAS
W izbie łódzkiej skrócony czas obowiązuje tylko na sali obsługi, przed 8:00 i po 15:00 podatnicy są odsyłani do pokoi. Zarządzenie traci sens.

22 sty 2020, 15:00
Zaawansowany

REJESTRACJA30 maja 2017, 07:41

POSTY        65

LOKALIZACJAPowązki
Baltazar                    

Czy są urzędy gdzie pracownicy nie mogą korzystać z elastycznego czasu pracy tylko muszą pracować tak jak wcześniej do 15.30 mimo przyjscia o 7 ?

Oczywiście. Może nie wszędzie, nie w każdym, ale są, wiem o tym z przeprowadzonych wywiadów. Pozdrawiam.

23 sty 2020, 05:44
Zobacz profil ICQ
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA28 cze 2019, 09:51

POSTY        2
martin1978                    

Baltazar                    

Czy są urzędy gdzie pracownicy nie mogą korzystać z elastycznego czasu pracy tylko muszą pracować tak jak wcześniej do 15.30 mimo przyjscia o 7 ?

Oczywiście. Może nie wszędzie, nie w każdym, ale są, wiem o tym z przeprowadzonych wywiadów. Pozdrawiam.
Moim zdaniem problem wynika z braku kompetencji i umiejętności zarządzania personelem przez kierowników działów. Nie wiedzą co robią ich pracownicy - o ile nie stoją nad ich ramieniem i nie obserwują wykonywania pracy. Nie potrafią i nie chcą posługiwać się narzędziami elektronicznymi jak rejestratory czasu pracy - w związku z czym nie wiedzą czy i w jakich godzinach ich pracownicy są w pracy. Dlatego też niektórzy wymagają aby po przepracowaniu wymaganego czasu pracy - przychodzić do nich i ich informować o planowanym wyjściu z pracy. Poza tym kierownicy niechętnie zgadzają się na wyjście nawet po tych 8 godzinach pracy - bo może przyjśc polecenie wykonania NATYCHMIAST sprawozdania do IAS i nie będą mieli niewolnika, który po godzinach tę pracę wykona. Oczywiście na zlecenie pracy po godzinach nie można liczyć.
Sprawa jest prosta do załatwienia przez NUSów... ale obawiam się,  że nie do końca leży to w ich interesie.

23 sty 2020, 09:08
Początkujący

REJESTRACJA21 sty 2020, 14:08

POSTY        5
A miało być tak pięknie.

23 sty 2020, 09:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2007, 14:28

POSTY        10
W stolicy izba wydała komunikat dotyczący sali obsługi, że obsługa jest w godzinach 8-15 od wtorku do piątku, a co z podatnikiem krążącym po reszcie urzędu. Chyba miało być tak że urząd jest czynny dla podatnika w tych godzinach czyli w tym czasie prowadzi jego obsługę. Po 15 us powinien być  zamknięty dla klientów, chyba że ja czegoś nie rozumiem.

23 sty 2020, 19:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2009, 19:17

POSTY        44
Ja mam nadzieję, że jednak w ministerstwie ktoś pójdzie po rozum do głowy i nakażą dyrektorom zmianę tej dziwnej sytuacji (jak widać powszechnej). Dziwne tylko, że dyrektorzy nie widzą, że to może być kolejne źródło nieprzyjemnych scysji z podatnikami.

24 sty 2020, 11:16
Początkujący

REJESTRACJA21 sty 2020, 14:08

POSTY        5
Tehanu                    

Ja mam nadzieję, że jednak w ministerstwie ktoś pójdzie po rozum do głowy i nakażą dyrektorom zmianę tej dziwnej sytuacji (jak widać powszechnej). Dziwne tylko, że dyrektorzy nie widzą, że to może być kolejne źródło nieprzyjemnych scysji z podatnikami.

Wątpię żeby ktokolwiek się tym zainteresował skoro nakazano nie dopytywać nawet w izbie. Na papierze zarządzenie wygląda ładnie, w rejestrze czasu pracy również. Szkoda, że w rzeczywistości każdy się boi wyjść przed 15 30 albo przyjść po 7.30 bo przecież przełożony tak kazał i koniec. Lekka manipulacja czy już mobbing?

24 sty 2020, 17:55
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Olsztyn to samo, sala otwarta od 8, a ludzie do US są wpuszczani od 7:15, błąkają się po korytarzach i próbują załatwiać sprawy po pokojach oczywiście komentując złośliwie ta sytuację. Co za idiota wymyślił takie rozwiązanie to ja nie wiem. Trzeba wreszcie nazwać sprawy po imieniu.

28 sty 2020, 09:28
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Dziwię się NUSom, że zgadzają się na takie bezsensowne rozwiązania - wystarczy napisać na drzwiach, że obsługa od 8 do 15 i nie ma problemów. No chyba, że ktoś boi się, że wyżej oczekują od niego bezmyślnego wykonywania rozkazów. Ale od IIWŚ takie tłumaczenie się już nie wystarczy.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

28 sty 2020, 15:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 37 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3