Teraz jest 08 wrz 2025, 08:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 cze 2009, 20:42

POSTY        9
Post Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
Powiem tak, daleka droga jeszcze do pracowników byłych uc i uks... W takim przypadku nie można mówić o jakichkolwiek wyrównaniach. To jest tylko marna jałmużna na otarcie łez.

27 wrz 2017, 10:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2011, 19:43

POSTY        41
Już nawet związki nie słuchają głosów pracowników :( Uzgodnienia z Katowic:
http://portal-sl.mf.gov.pl/ias/images/A ... ynagro.pdf

27 wrz 2017, 12:45
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:39

POSTY        8
A w kujawsko-pomorskim ktoś coś wie?

27 wrz 2017, 12:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 maja 2016, 11:35

POSTY        156
wlomar17                    

wlomar17                    

W Łodzi podwyżki z wyrównaniem od września mają objąć ok 2000 osób, poniżej widełki dla stanowisk, każdy ma mieć co najmniej wskaźnik minimalny a wybrani być może większy w ramach widełek. Kadra kierownicza jak to się w Łodzi przyjęło nie będzie objęta podwyżkami.
Samodzielny referent 1,61 – 1,75
Samodzielna księgowa, Starszy poborca, Kontroler skarbowy, Kontroler rozliczeń 1,67 – 1,85
Starszy inspektor, Starszy kontroler skarbowy, Starszy kontroler rozliczeń 1,7 – 1,9
Informatyk, Ekspert skarbowy, Specjalista,  1,8 – 1,95
Oskarżyciel skarbowy 1,9 – 2,1

Starszy informatyk, starszy ekspert skarbowy, starszy specjalista 1,85 - 2,1

Ciekawe na co liczą decydenci trzeci raz z rzędu pomijając kierowników? Ja w kazdym razie wyciągnęłam już sobie wnioski. Nie zrobię nic ponad to co konieczne żeby pod dyscyplinarne nie podpaść. Zero zaangażowania. Tyle mojego ile sobie wysiłku oszczędze

27 wrz 2017, 13:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2016, 12:05

POSTY        47
fred                    

Podwyżki wg stażu pracy - witamy PRL. A czy kiedykolwiek związki słuchały głosów pracowników?

Ostatnio edytowano 27 wrz 2017, 13:54 przez ocotuchodzi, łącznie edytowano 1 raz

27 wrz 2017, 13:28

REJESTRACJA08 cze 2017, 21:27

POSTY        68
Majeranek                    

Powiem tak, daleka droga jeszcze do pracowników byłych uc i uks... W takim przypadku nie można mówić o jakichkolwiek wyrównaniach. To jest tylko marna jałmużna na otarcie łez.

Obecni pracownicy US mają większe pensje, niż byli pracownicy UKS, obecnie UCS, różnica miedzy dodatkami w kontroli jest 50%. W UCS za takie pieniądze nie opłaca się pracować. Lepiej w US, mniejsza odpowiedzialność, większa kasa. A tak na marginesie, myślicie, że ci mądrale z MF zaglądają tu?

27 wrz 2017, 13:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 08:03

POSTY        68

Ciekawe na co liczą decydenci trzeci raz z rzędu pomijając kierowników? Ja w kazdym razie wyciągnęłam już sobie wnioski. Nie zrobię nic ponad to co konieczne żeby pod dyscyplinarne nie podpaść. Zero zaangażowania. Tyle mojego ile sobie wysiłku oszczędze

Jestem przekonany, że to wynik działania związków zawodowych, które w Łodzi działają wybitnie ze szkodą dla organizacji i pracowników (tych naprawdę dobrych) promując i chroniąc nierobów a kierowników traktują jak wrogów. Wystarczy spojrzeć na nowe regulaminy nagród, byle wszystkim po równo. DIAS zarówno poprzedni jak i obecny wszystko łyka bo chce mieć spokój, reszta nikogo nie obchodzi.

27 wrz 2017, 13:58
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2015, 19:14

POSTY        100
ocotuchodzi                    

fred                    

Podwyżki wg stażu pracy - witamy PRL. A czy kiedykolwiek związki słuchały głosów pracowników?

Do tej pory myślałem, że wieści o podwyżkach z uwzględnieniem tylko stażu pracy są nieprawdziwe lub przynajmniej niekompletne. A tu proszę, takie "cóś" rzeczywiście komuś przyszło do głowy i się jeszcze parę osób pod tym nie wstydziło podpisać  :czytaj:  brak słów po prostu !!!  :zygi:

27 wrz 2017, 13:59
Znawca
Własny awatar

POSTY        156
Tak myślałam. U mnie w us o pewnej związkowej działaczce to już dawno wszyscy mówią że ważniejsza od dyrektora. A i ona i pozostali członkowie zz to nie są osoby, których kwalifikacje, delikatnie mówiąc, z nóg zwalają, raczej starsze panie wykonujące dość mechaniczne pracę biurowe. Parcie na urawniłowke miały zawsze, każde wyróżnienie jakiegoś pracownika czy różnicowanie wynagrodzeń/premii ze względu na rodzaj zadań lub wyniki traktowały jako akt dziejowej niesprawiedliwości. Bulwersuje mnie natomiast to, że o mojej pracy takie panie mają decydować nie mając o niej nawet bladego pojęcia. Dyrektor ulegając tego typu naciskom też w moich oczach ciekawie nie wygląda. A naczelników ktoś w ogóle o coś w tej sprawie pytał ?

27 wrz 2017, 14:39
Znawca
Własny awatar

POSTY        156
wlomar17                    

Jestem przekonany, że to wynik działania związków zawodowych, które w Łodzi działają wybitnie ze szkodą dla organizacji i pracowników (tych naprawdę dobrych) promując i chroniąc nierobów a kierowników traktują jak wrogów. Wystarczy spojrzeć na nowe regulaminy nagród, byle wszystkim po równo. DIAS zarówno poprzedni jak i obecny wszystko łyka bo chce mieć spokój, reszta nikogo nie obchodzi.

Ale dobrze wiedzieć że dyrekcji chodzi tylko o święty spokój. To i mnie o nic więcej chodzić nie będzie.

27 wrz 2017, 14:41
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Majeranek                    

Lepiej nie- bo byli pracownicy UKS-ów zarabiali mniej niż w US (nie mylić z Ix-ami). Konkretnie- w zeszłym roku było równanie wynagrodzenia do 3000zł: w US do mnożnika zasadniczego 1,5 (bez stażowego), w UKS do kwoty 3000zł (ale ze stażowym i dodatkiem skarbowym). Niewielka ale duża różnica.

27 wrz 2017, 14:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 08:46

POSTY        51
Czyli jak mam 18 lat stażu to jestem mniej warta niż koleżanka która ma 20. 2 lata różnicy w tym ja 18 lat w skarbowości a koleżanka z 20 lat stażu tylko 10 w urzędzie i zostanie lepiej "uposażona" - rewelacja  pije-===[ zdrowie wszystkich

27 wrz 2017, 15:44
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
A jak ktoś ma 9 lat to zapewne jest gorszy od tego z 10. Trwał przez 9 lat na 1,0-1,1 i w końcu dostał po 9 latach 1,61 w momencie kiedy minimalna płaca dogoniła już jego wynagrodzenie więc teraz może czekać kolejne 9 jak minimalna płaca dogoni jego i wtedy dostanie z łaski pana podwyżkę o 0,1 (żeby mu się w pup.e nie poprzewracało). Patologia na patologii.

27 wrz 2017, 18:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 wrz 2017, 16:16

POSTY        17
Jak widać staż jako jedyne kryterium do regulowania wynagrodzeń nie sprawdza się. Można by było dużo przykładów przytoczyć, gdy ktoś został przez to niesprawiedliwie potraktowany. Teraz w śląskim wszyscy poniżej 10-letniego stażu pracy.
A wiecie jak to wygląda w innych województwach poza śląskim i łódzkim i jakiego rzędu są to kwoty?
Bo dużo szumu jest, a okaże się że chodzi w tych regulacjach wrześniowych o kilkanaście/kilkadziesiąt złotych podwyżki. A mamy równać do mnożników byłych celników...

27 wrz 2017, 18:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 105  Następna strona