Czyli jednak likwidacja trzynastki jest w planach - trzeba tylko odbębnić pozorowane konsultacje.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
17 paź 2015, 14:15
Re: Znowu bez podwyżek...
Urzędnicy powinny być dobrze wynagradzani za dobrą pracę - święte słowa. A czy to nastąpi w formie wyższych pensji, premii, nagród czy trzynastek nie ma większego znaczenia. System wynagrodzeń w SC musi sie zmienić, bo z obserwacji widzę, że najwyższe pensje mają ludzie z najdłuższym stażem, a nie najwydajniej pracujący... Stażowe i inne prawa nabyte robią swoje...
napisałem im co o naszych wynagrodzeniach myślę pewnie nawet nie przeczytają mojego maila, a jeśli jednak będzie inaczej to... czeka mnie chyba dyscyplinarka
17 paź 2015, 17:33
fruwaj
napisałem im co o naszych wynagrodzeniach myślę pewnie nawet nie przeczytają mojego maila a jeśli jednak będzie inaczej to... czeka mnie chyba dyscyplinarka
Zastanawiam się czy też tego nie zrobić.
17 paź 2015, 18:35
panią szefową zapraszam do US spróbować prawdziwej pracy... bo w pisaniu bajeczek to już osiągnęła szczyt...
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
17 paź 2015, 19:12
Pani Claudia myśli tak od roku, a my przez ten czas kombinujemy jak za takie wynagrodzenie przeżyć. Znając życie to zabiorą nam trzynastki i będziemy mieć gołą żenującą pensję. A nasza motywacja, jeśli coś takiego jeszcze istnieje, stanie się zjawiskiem niezauważalnym. Ja codziennie jadąc do roboty mam odruch wymiotny. Ale cóż- mam rodzinę i muszę im dać coś jeść. Czasami czuję się jak więzień obozu pracy. Tam też walczą o przetrwanie:(
17 paź 2015, 21:04
Monika422
Pani Claudia myśli tak od roku, a my przez ten czas kombinujemy jak za takie wynagrodzenie przeżyć. Znając życie to zabiorą nam trzynastki i będziemy mieć gołą żenującą pensję. A nasza motywacja, jeśli coś takiego jeszcze istnieje, stanie się zjawiskiem niezauważalnym. Ja codziennie jadąc do roboty mam odruch wymiotny. Ale cóż- mam rodzinę i muszę im dać coś jeść. Czasami czuję się jak więzień obozu pracy. Tam też walczą o przetrwanie:(
musisz zmienić nastawienie, bo Cię wykończą przy Twojej własnej pomocy. Znajdziesz pracę przy odrobinie wysiłku. Spróbuj!
18 paź 2015, 10:10
po 25 latach nie całe 2400, JK radzi się przekwalifikować, bandytyzm
18 paź 2015, 17:05
Dobry Wieczór. W następstwie dzisiejszych podwyżek w US podlegającym pod IS Gdańsk mnożniki przedstawiaj się następująco: Referenci: 1.2, Inspektorzy: 1.2 - 1.3; Komisarze 1.3-1.4 (podobno wyjątkowo 1.5). Pozdrawiam.
19 paź 2015, 20:38
Dzień dobry W Lubuskim mnożniki przedstawiają się następująco: Referenci: 1.2-1.25 Inspektorzy: 1.3 - 1.35; Komisarze 1.4-1.5.
Czyli najwyższe w hierarchii pracowniczej stanowisko starszy komisarz 2810,76 PLN brutto. Z danych GUS wynika, że w styczniu 2015 r. średnia płaca w przedsiębiorstwach zatrudniających ponad 9 osób wyniosła 3942,78 PLN brutto...
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 20 paź 2015, 07:13 przez Ronaldinio, łącznie edytowano 1 raz
20 paź 2015, 07:11
Witam, ja komisarz, 30 lat pracy - mnożnik 1,3, podstawa 2450, zł (wyższe podyplomowe), koleżanka ze stażem 20 lat, stanowisko komisarz, wykształcenie licencjat - mnożnik 1,4, podstawa 2600, zł - najniższe w us na tym stanowisku, no nie wiem czym się sugeruje Pan Dyrektor przy rozdzielaniu podwyżek, bo chyba nie wykształceniem i stażem pracy, może uśmiechem?
20 paź 2015, 11:46
A jest już jakiś pewniak jeśli chodzi o IS Katowice? Ktoś coś wie?