Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
31 sie 2017, 21:13
Re: Znowu bez podwyżek...
Buba61
Witam serdecznie wszystkich skarbowców uczestniczących w tej wymianie poglądów. Jestem kierownikiem w dużym urzędzie. Przeszłam całą ścieżkę kariery zawodowej od młodszego referenta do kierownika działu. Nie jestem kierownikiem z nadania. Oświadczam wszystkim, że od 10 lat nie dostałam żadnej podwyżki. Bardzo chciałabym się dowiedzieć w którym to urzędzie dali kierownikom po 500 zł podwyżki. No chyba, że autor miał na mysli pracowników ministerstwa. Myślę, że jeżeli ktoś wchodzi do grona dyskutujacych i ma coś do powiedzenia dobrze byłoby aby podawał uczciwe informacje. No chyba, że chodzi jedynie o podkręcenie atmosfery i dowalenie tym okropnym kierownikom. Pozdrawiam wszystkich życząc wytrwałości w oczekiwaniu na podwyzki.
Potwierdzam. Ja też ostatnią podwyżkę dostałam w 2008r. W IAS w Łodzi w zeszłym roku związki zawodowe wywalczyły brak podwyżek dla kierowników. W tym roku oczywiście też zero no bo mam więcej niż 1.61. Odbieram to tak że zdaniem mojego pracodawcy jestem gorszym pracownikiem od największych urzędowych durniów ( których też nie brak ) którym pensję podniesiono nawet o ok 1000 zł w ciągu roku ( tyle wynosi skok z 1.2 do 1.6 plus dodatek stażowy). Ciekawe tylko jak to możliwe skoro jak przyszło do tego kto mógłby mnie zastąpić to na ponad 200 osób nawet 5 nie udało się znaleźć. Tylko kultura osobista nie pozwala mi przelać na forum co sądzę o takiej polityce płacowej i kadrowej.
31 sie 2017, 21:41
Mimo przeciwności duch w narodzie nie ginie, humor dopisuje - Budżet MAN jest super :)
04 wrz 2017, 17:47
Niestety rząd ma nas głęboko w Podwyżki dla wszystkich tylko my jak zwykle BRAWO ZWIĄZKI !!! Żal pomyśleć co będzie dalej Nie mam już siły chodzić do tej pracy! depresja mnie dopadła, od miesiąca jestem na L4 i z tego co słyszę w moim dziale z 8 osób zostało 3 na boju plus kierownik Jak jest u was w urzędach ?
04 wrz 2017, 18:04
"Podwyżka" kosztem nagród, brak obiecanych podwyżek we wrześniu 2017 i brak takich perspektyw co najmniej do 2019 r., brak zmian w ścieżkach awansu (brak zróżnicowania zarobków ze wzgl. na stopnie służbowe czy możliwości awansu poziomego na stanowiska, na których realizowane są bardziej złożone zadania, o większej odpowiedzialności, w zamian za lepsze zarobki), ale za to nieadekwatny podział na nieosiągalne dla skarbowców zarobki celników, wykonujących identyczne lub podobne działania...
Nie pamiętam takich czasów, żeby tak wiele osób, większość, czuło się tak niewiarygodnie oszukanych i przychodziło do tej pracy tylko dlatego, że nie ma innego wyjścia. Przynajmniej na razie, dopóki ostatni nie zgasi światła, bo wbrew temu co mówią, dla wielu z Nas jest praca poza KAS (piękny rym?): https://nabory.kprm.gov.pl/ https://www.pracuj.pl/
Jeśli macie cokolwiek do załatwienia w urzędzie skarbowym czy celnym nie liczcie na dobry nastrój urzędników, na podarowanie kary za spóźnioną deklarację podatkową czy za popełnienie drobnego błędu w rozliczeniach itp. Właśnie wybuchł tam bunt niezadowolenia z powodu powszechnych obniżek pensji. To efekt reformy jaką wdrożył wiceminister finansów Marian Banaś - szef utworzonej w tym roku Krajowej Administracji Skarbowej. (...)
Naprawdę jest jakiś bunt?
05 wrz 2017, 17:02
Oczywiście, że jest. Nieświadomy - wynikający z motywacji do pracy. Ludzie idą na L4 z byle powodu, chodzą od pokoju do pokoju rzucając k***mi zamiast pracować, zamiast skupić się na pracy myślą jakby tu stąd zwiać. Szczególnie widać to w US, ale i w IAS gdzie nowy kolega zza biurka robiący to samo, albo co gorsza dopiero uczący się Twojego zakresu obowiązków ma wynagrodzenie zasadnicze o 1000 zł netto większe.
05 wrz 2017, 18:51
Oby coś zaczęło się dla nas dobrze dziać, bo olewam pracę na maxa za takie psie pieniądze
05 wrz 2017, 18:56
Witam czy ktoś może wie z IS warszawa o awansach które teraz sa czy w związku z tym będą jakieś podwyżki
19 wrz 2017, 14:11
Warszafka dzieli awansami? A na prowincji tylko obniżki stanowisk służbowych. Jak to pięknie widać kto jest najważniejszy. Forsę też zapewne dostaną. Brawo oni.
19 wrz 2017, 14:27
bombel
Warszafka dzieli awansami? A na prowincji tylko obniżki stanowisk służbowych. Jak to pięknie widać kto jest najważniejszy. Forsę też zapewne dostaną. Brawo oni.
A są jakieś awanse w Wawie? W całej izbie? A co to za awanse? Dla kogo?
19 wrz 2017, 18:26
Podobno było jakieś zarządzenie DIAS i niektórzy podkreślam niektórzy pracownicy będą mieli zmienione stanowiska o ile NUS o to wystąpił a czy idzie za tym kasa nie wiem.
20 wrz 2017, 10:54
Levy181
Podobno było jakieś zarządzenie DIAS i niektórzy podkreślam niektórzy pracownicy będą mieli zmienione stanowiska o ile NUS o to wystąpił a czy idzie za tym kasa nie wiem.
W tym roku w czerwcu, DIAS W-wa wydał zarządzenia dot. awansowania a teraz przyszło pismo przypominające o możliwości wystąpienia o awans. Występuje Kierownik, akceptuje NUS, wypowiada się komórka kadr, akceptuje DIAS.
Z tego co wiem to są awanse stanowiskowe bez zwiększenie uposażenia ;-)
Lata nie było awansów a teraz jest niby jakiś limit, także niektórzy jeszcze poczekają rok, może dwa albo i dłużyj.