A może pismo Kapicy swoją drogą, a te podwyżki swoją? Bombel jeżeli pomnożysz kwotę przez 12 miesięcy a nie przez 4 to wynik daje... 3 960 000 więc może to było liczone w ujęciu rocznym, co znów z kolei każe zastanowić się nad pismem pana Kapicy. A może każdy ch.. na swój strój i każda izba dzieli wg własnego widzi mi się?
14 paź 2015, 19:15
Re: Znowu bez podwyżek...
To wszystko gdybanie. Zobaczą koleżanki i koledzy na papierze to wtedy będzie pewne.
14 paź 2015, 19:36
Otóż to. Na razie mamy propozycję szokującą do której ZZ mają się odnieść. Czy to jest cała pula czy będzie coś ponadto? Sam jestem ciekaw jak to się potoczy. Jakie ruchy nastąpią po 25.10, jakie po 01.01 i dalej. Czas pokaże. Sumienia włodarzy na pewno zostaną uspokojone - przecież dali, a nam pozostanie krew, pot i łzy albo zmiana pracodawcy. Jeżeli będzie tak dalej to lawina może ruszyć ku zdziwieniu wierchuszki prędzej niż się tego spodziewają.
14 paź 2015, 19:42
„Nie jesteśmy podmiotem, a przedmiotem” „Polscy nauczyciele zarabiają najmniej w Europie” Około 15 tys. nauczycieli przyjechało na protest przed Kancelarię Premiera
Bez komentarza.
____________________________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
14 paź 2015, 21:19
poborca05
Około 15 tys. nauczycieli przyjechało na protest przed Kancelarię Premiera
Bez komentarza.
A jednak pokuszę się o komentarz. Liczba nauczycieli w Polsce to ponad 600 tys. Powiedzmy, że jedna dziesiąta liczby skarbowców. Więc przy tej samej frekwencji procentowej protest skarbowców musiałby liczyć 1.500 osób.
Na spartakiady jeździ więcej. Na ostatni protest - 50 razy mniej...
Komentarz: niech mi związki zawodowe "załatwią". Ja pojadę sobie na spartakiadę. A potem napiszę na "skarbowcach" pretensje, dlaczego mi jeszcze nie załatwiły.
____________________________________ Nie rusz GWna, nie będzie śmierdzieć.
14 paź 2015, 21:31
A to prawda, zdecydowanie jest więcej urzędników na spartakiadzie niż przed Kancelarią Prezydenta. Może to wina nagłośnienia tego przez związki w urzędach, może strach przed utratą pracy? O spartakiadzie (igrzyskach) jest głośno więc nie dziwne, że są chętni do udziału, a o manifestacji w sprawie zawalczenia o wynagrodzenia dla urzędników? cisza. U nas związki są martwe. A jak jest w innych Urzędach?
15 paź 2015, 07:21
Czy ma ktoś inf. na temat podwyżek w IS Szczecin?
15 paź 2015, 07:51
Na tzw. prowincji nie ma co liczyć na podwyżki. Z tego co słychać na 100% Szczecin podzieli pieniądze między IS i swoje Urzędy. Przecież życie w Szczecinie jest bardzo drogie, a za tak marne wynagrodzenie nikt w stolicy województwa nie będzie pracował.
15 paź 2015, 15:47
zse2
Na tzw. prowincji nie ma co liczyć na podwyżki. Z tego co słychać na 100% Szczecin podzieli pieniądze między IS i swoje Urzędy. Przecież życie w Szczecinie jest bardzo drogie, a za tak marne wynagrodzenie nikt w stolicy województwa nie będzie pracował.
Proponuję nie słuchać plotek.
15 paź 2015, 15:49
bajkopisarz
A to prawda, zdecydowanie jest więcej urzędników na spartakiadzie niż przed Kancelarią Prezydenta. Może to wina nagłośnienia tego przez związki w urzędach, może strach przed utratą pracy? O spartakiadzie (igrzyskach) jest głośno więc nie dziwne, że są chętni do udziału, a o manifestacji w sprawie zawalczenia o wynagrodzenia dla urzędników? cisza. U nas związki są martwe. A jak jest w innych Urzędach?
To są dwie różne sprawy ! Na spartakiady ludzie jeżdżą żeby się spotkać, pobawić i odstresować od codziennych kłopotów - a na manifestacje nie ma chętnych bo nikt nie wierzy w ich skuteczność.
15 paź 2015, 16:06
ajed
Proponuje nie słuchać plotek.
Pożyjemy zobaczymy obyś się nie mylił.
15 paź 2015, 16:16
Trzy cnoty...moje
1. Wierzę święcie w podwyżkę 2. Nadzieję przy tym mam wielką 3. Miłować będę tego kto mi ją da
...ot, tak po prostu ...
Polecam wszystkim
15 paź 2015, 17:23
cindy1
Trzy cnoty...moje
1. Wierzę święcie w podwyżkę 2. Nadzieję przy tym mam wielką 3. Miłować będę tego kto mi ją da
...ot, tak po prostu ...
Polecam wszystkim
ad 1 - lepiej wierzyć w UFO - podobno niektórzy je widzieli, a podwyżki .... nikt ad 2 - nadzieja matką ...... "sorry, takie mamy" przysłowie ad 3 - ja mogę być chętny do miłowania. Polecam się z całego serca.
15 paź 2015, 18:30
bombel
ad 3 - ja mogę być chętny do miłowania. Polecam się z całego serca. :D
.Gdy będę w głębokiej depresji i frustracji może takie pocieszenie będzie dobre ale póki co wiara czyni cuda,a nadzieja umiera ostatnia :).I tak do 01.01.16 :)