Teraz jest 07 wrz 2025, 23:58

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Vataszka                    

Wniosek?
W administracji podatkowej opłaca się być tylko na kierowniczym stołku, a jeśli nie to w egzekucji (prowizja) i ewentualnie w kontroli podatkowej (dodatki kontrolerskie).
Cała reszta to szajs, który może liczyć na wynagrodzenie znacznie poniżej średniej krajowej.

Teraz po "podwyżkach" spłaszczono mnożniki i jakiś młokos bez doświadczenia weźmie 2800 brutto, a człowiek z wieloletnim doświadczeniem i pięć stanowisk służbowych wyżej 3100 brutto...

Oj to to! A najlepiej być i w egzekucji i mieć mianowanie.
Ja w egzekucji nie pracowałem, do kontroli się nie dostałem, mianowania nie uzyskałem, więc to olałem  palka--==

20 cze 2016, 18:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 cze 2016, 09:33

POSTY        8
kasienka123                    

pewnie tak... :unsure: a z umową na czas określony oprócz Poznania gdzieś dostali?

W Krakowie osoby z umowami na czas określony, ale ze stażem pracy co najmniej 1 rok, dostali wyrównanie do 1,5. Osoby z krótszym stażem - do 1,42.

21 cze 2016, 06:18
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 12:13

POSTY        5
W śląskim osoby na zastępstwo 1,4, na czas określony 1,5.

21 cze 2016, 07:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 12:22

POSTY        9
A ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z przeniesieniem do urzędu skarbowego z Izby Skarbowej? Bo mój kierownik oczywiście marudzi i nie chce mnie puścić, ale z tego co słyszałam, to muszę wystąpić z pismem o przeniesienie i kierownik nie musi się wcale zgadzać bo to nie on podejmuje decyzję w tym zakresie, czy ktoś miał podobną sytuację? Będę bardzo wdzięczna za informację :)

21 cze 2016, 11:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2015, 11:28

POSTY        57
valerie01                    

A ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z przeniesieniem do urzędu skarbowego z Izby Skarbowej? Bo mój kierownik oczywiście marudzi i nie chce mnie puścić, ale z tego co słyszałam, to muszę wystąpić z pismem o przeniesienie i kierownik nie musi się wcale zgadzać bo to nie on podejmuje decyzję w tym zakresie, czy ktoś miał podobną sytuację? Będę bardzo wdzięczna za informację :)

A chcesz się przenieść z IS do US, przecież w IS mają zostać odwołania od decyzji US więc część osób zostanie w IS.
Taką decyzję podejmuje dyrektor IS a nie kierownik, musisz sama iść do Dyrektora o przeniesienie.

21 cze 2016, 12:44
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
Tak, najpierw pracowałam w US, teraz w IS i się zwolniło miejsce tam gdzie pracowałam w US i mam zielone światło na powrót i chcę się tam przenieść z powrotem :)

21 cze 2016, 13:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2015, 11:28

POSTY        57
To do Dyrektora czym prędzej śmigaj, jak on się zgodzi twój kierownik nie będzie miał nic do gadania  :rolleyes:

21 cze 2016, 13:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
Tak czytam wszyscy są zawiedzeni. Ale pamiętajcie przez 8 lat PO nas miało w czterech literach. Nie da się nadrobić tylu lat jedną podwyżką, bo by musieli każdemu po kilkaset zł dodać, a to niemożliwe, bo pieniędzy nie ma. Mnie cieszy że w przyszłym roku tez coś skapnie. Mało bo mało, ale te sk...syny z PO przez 8 lat nie dali nic, bo mówili że nie ma kasy, a teraz jak ruszy program 500 plus mówią że oni by dali na każde dziecko. Przecież to się nóż w kieszeni otwiera. Oby już nigdy nie wrócili do władzy i żeby kapice przed sądem postawili.

21 cze 2016, 13:33
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
ufff :)

21 cze 2016, 13:44

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
nie wiem jak w innych US na śląsku ale u mnie w portalu pracownika pokazały się nowe mnożniki...
za 8 lat zamrożenia takie coś  :mur:  że też wstydu nie mają...  <_<

21 cze 2016, 14:39
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
uran                    

...Ale pamiętajcie przez 8 lat PO nas miało w czterech literach. Nie da się nadrobić tylu lat jedną podwyżką, bo by musieli każdemu po kilkaset zł dodać, a to niemożliwe, bo pieniędzy nie ma. Mnie cieszy że w przyszłym roku tez coś skapnie. Mało bo mało, ale te sk...syny z PO przez 8 lat nie dali nic, bo mówili że nie ma kasy, a teraz jak ruszy program 500 plus mówią że oni by dali na każde dziecko. Przecież to się nóż w kieszeni otwiera. Oby już nigdy nie wrócili do władzy i żeby kapice przed sądem postawili.

Himalaje hiPOkryzji.  :stop:

Co można do tego jeszcze dodać?
Tylko  :brawa:

21 cze 2016, 16:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2014, 10:55

POSTY        6
Sunsllica                    

W śląskim osoby na zastępstwo 1,4, na czas określony 1,5.

A w jakim US pracujesz? Ja mam umowę na czas określony i dostałam mnożnik 1,4 :/

21 cze 2016, 19:17
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2016, 09:00

POSTY        1
Czy w którymś jeszcze urzędzie pracownik kontroli skarbowej US z dwudziestoletnim stażem w kontroli, w stopniu starszego komisarza skarbowego albo inspektora kontroli podatkowej dostał mnożnik 1,5? Czy tylko na Śląsku takie rzeczy mogą się zdarzyć?

21 cze 2016, 21:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 21:14

POSTY        10
To co jest po podwyżkach w Sląskim to chyba nikomu się nie śniło. Starszy komisarz skarbowy  w tym samym dziale dostaje podwyżki prawie o połowę mniej niż komisarz skarbowy i teraz różnica między nimi jest niemal 100 zł brutto na samej podstawie na korzyść komisarza. Jak ZZ mogły do tego dopuścić.

21 cze 2016, 23:29
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 173  Następna strona