Wniosek? W administracji podatkowej opłaca się być tylko na kierowniczym stołku, a jeśli nie to w egzekucji (prowizja) i ewentualnie w kontroli podatkowej (dodatki kontrolerskie). Cała reszta to szajs, który może liczyć na wynagrodzenie znacznie poniżej średniej krajowej.
Teraz po "podwyżkach" spłaszczono mnożniki i jakiś młokos bez doświadczenia weźmie 2800 brutto, a człowiek z wieloletnim doświadczeniem i pięć stanowisk służbowych wyżej 3100 brutto...
Oj to to! A najlepiej być i w egzekucji i mieć mianowanie. Ja w egzekucji nie pracowałem, do kontroli się nie dostałem, mianowania nie uzyskałem, więc to olałem
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
20 cze 2016, 18:48
Re: Znowu bez podwyżek...
kasienka123
pewnie tak... a z umową na czas określony oprócz Poznania gdzieś dostali?
W Krakowie osoby z umowami na czas określony, ale ze stażem pracy co najmniej 1 rok, dostali wyrównanie do 1,5. Osoby z krótszym stażem - do 1,42.
21 cze 2016, 06:18
W śląskim osoby na zastępstwo 1,4, na czas określony 1,5.
21 cze 2016, 07:46
A ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z przeniesieniem do urzędu skarbowego z Izby Skarbowej? Bo mój kierownik oczywiście marudzi i nie chce mnie puścić, ale z tego co słyszałam, to muszę wystąpić z pismem o przeniesienie i kierownik nie musi się wcale zgadzać bo to nie on podejmuje decyzję w tym zakresie, czy ktoś miał podobną sytuację? Będę bardzo wdzięczna za informację
21 cze 2016, 11:45
valerie01
A ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z przeniesieniem do urzędu skarbowego z Izby Skarbowej? Bo mój kierownik oczywiście marudzi i nie chce mnie puścić, ale z tego co słyszałam, to muszę wystąpić z pismem o przeniesienie i kierownik nie musi się wcale zgadzać bo to nie on podejmuje decyzję w tym zakresie, czy ktoś miał podobną sytuację? Będę bardzo wdzięczna za informację
A chcesz się przenieść z IS do US, przecież w IS mają zostać odwołania od decyzji US więc część osób zostanie w IS. Taką decyzję podejmuje dyrektor IS a nie kierownik, musisz sama iść do Dyrektora o przeniesienie.
21 cze 2016, 12:44
Tak, najpierw pracowałam w US, teraz w IS i się zwolniło miejsce tam gdzie pracowałam w US i mam zielone światło na powrót i chcę się tam przenieść z powrotem
21 cze 2016, 13:01
To do Dyrektora czym prędzej śmigaj, jak on się zgodzi twój kierownik nie będzie miał nic do gadania
21 cze 2016, 13:08
Tak czytam wszyscy są zawiedzeni. Ale pamiętajcie przez 8 lat PO nas miało w czterech literach. Nie da się nadrobić tylu lat jedną podwyżką, bo by musieli każdemu po kilkaset zł dodać, a to niemożliwe, bo pieniędzy nie ma. Mnie cieszy że w przyszłym roku tez coś skapnie. Mało bo mało, ale te sk...syny z PO przez 8 lat nie dali nic, bo mówili że nie ma kasy, a teraz jak ruszy program 500 plus mówią że oni by dali na każde dziecko. Przecież to się nóż w kieszeni otwiera. Oby już nigdy nie wrócili do władzy i żeby kapice przed sądem postawili.
21 cze 2016, 13:33
ufff
21 cze 2016, 13:44
nie wiem jak w innych US na śląsku ale u mnie w portalu pracownika pokazały się nowe mnożniki... za 8 lat zamrożenia takie coś że też wstydu nie mają...
21 cze 2016, 14:39
uran
...Ale pamiętajcie przez 8 lat PO nas miało w czterech literach. Nie da się nadrobić tylu lat jedną podwyżką, bo by musieli każdemu po kilkaset zł dodać, a to niemożliwe, bo pieniędzy nie ma. Mnie cieszy że w przyszłym roku tez coś skapnie. Mało bo mało, ale te sk...syny z PO przez 8 lat nie dali nic, bo mówili że nie ma kasy, a teraz jak ruszy program 500 plus mówią że oni by dali na każde dziecko. Przecież to się nóż w kieszeni otwiera. Oby już nigdy nie wrócili do władzy i żeby kapice przed sądem postawili.
Himalaje hiPOkryzji.
Co można do tego jeszcze dodać? Tylko
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
21 cze 2016, 16:17
Sunsllica
W śląskim osoby na zastępstwo 1,4, na czas określony 1,5.
A w jakim US pracujesz? Ja mam umowę na czas określony i dostałam mnożnik 1,4 :/
21 cze 2016, 19:17
Czy w którymś jeszcze urzędzie pracownik kontroli skarbowej US z dwudziestoletnim stażem w kontroli, w stopniu starszego komisarza skarbowego albo inspektora kontroli podatkowej dostał mnożnik 1,5? Czy tylko na Śląsku takie rzeczy mogą się zdarzyć?
21 cze 2016, 21:02
To co jest po podwyżkach w Sląskim to chyba nikomu się nie śniło. Starszy komisarz skarbowy w tym samym dziale dostaje podwyżki prawie o połowę mniej niż komisarz skarbowy i teraz różnica między nimi jest niemal 100 zł brutto na samej podstawie na korzyść komisarza. Jak ZZ mogły do tego dopuścić.