płaca minimalna 2.000,00 zł w 2017 r. Kwota bazowa będzie niższa niż płaca minimalna
14 cze 2016, 18:52
Re: Znowu bez podwyżek...
miroslav1908
Jak tak dalej pójdzie, to w administracji podatkowej zostaną kierownictwo i pracownicy egzekucji. Reszta będzie szukała szczęścia w sferze prywatnej, która oferuje coraz lepsze warunki płacowe, w jakimś stopniu wymuszane również corocznym wzrostem minimalnego wynagrodzenia. A u nas ciągle 1873,84 zł.
Jeśli to propozycja rządu przejdzie, to minimalne wynagrodzenie w 2017 r. ma wynieść 2000 zł brutto.
Czy w związku ze wzrostem średniej krajowej do kwoty 2000 brutto która przekroczy kwotę bazową w służbie cywilnej o 126 zł. czy nie powinna zostać podniesiona także kwota bazowa w sc.
14 cze 2016, 19:37
Żaden przepis prawa powszechnie obowiązującego do tego RM nie obliguje, ale przyzwoitość i troska o zatrzymanie najlepszych pracowników - jak najbardziej.
Ustawa o SC w art. 87 ust. 1 mówi tylko: Wynagrodzenie zasadnicze przewidziane dla zajmowanego stanowiska pracy, dodatek służby cywilnej z tytułu posiadanego stopnia służbowego oraz dodatek funkcyjny ustala się z zastosowaniem mnożników kwoty bazowej, której wysokość ustaloną według odrębnych zasad określa ustawa budżetowa.
____________________________________ Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie.
14 cze 2016, 20:02
Levy181
Właśnie dostałem informację nie wiem na ile prawdziwą, że podwyżki są naniesione i będą w Warszawie za ten miesiąc już w wymiarze uwzględniającym podwyżkę
Czy to jest możliwe że każdy us w Warszawie miałby mieć wypłatę inaczej?
14 cze 2016, 20:45
Kejti
Levy181
Właśnie dostałem informację nie wiem na ile prawdziwą, że podwyżki są naniesione i będą w Warszawie za ten miesiąc już w wymiarze uwzględniającym podwyżkę
Czy to jest możliwe że każdy us w Warszawie miałby mieć wypłatę inaczej?
tzn. jak inaczej?, że jedni z podwyżkami a inni nie, czy że nie tego samego dnia, czy jeszcze o co innego ci chodzi? Jaśniej
14 cze 2016, 21:02
Przepraszam za nieścisłość. Chodzi mi o inne miesiące tj.że jeden US dostanie wypłatę z podwyżką w Czerwcu a inny w lipcu. Czy jest to możliwe?
15 cze 2016, 05:25
Komunikat Rządu RP
Średnioroczny wskaźnik wzrostu wynagrodzeń w państwowej sferze budżetowej ma wynieść 0 proc., co oznacza, że nie będzie systemowych podwyżek w budżetówce.
Achlarwa i podobnie myślący - czekam na wasz komentarz jaka to dobra zmiana nastąpiła.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
15 cze 2016, 07:16
nie wypowiadam się w 100% po prostu wczoraj dostałem takie info ale czy to jest pewne to nie wiem ale mam nadzieję że tak już się stanie
15 cze 2016, 10:16
supersaper
Achlarwa i podobnie myślący - czekam na wasz komentarz jaka to dobra zmiana nastąpiła.
Spoko - nie od razu i nie dla wszystkich. Wszystko w swoim czasie. I po kolei. Na razie SBecy się załapali na dobrą zmianę - na program 1000 minus. viewtopic.php?p=146647#p146647
Zdjęli program Młynarskiej, zwolnili Tadlę czy Kraśkę to był wielki krzyk. Sama była premier Kopacz lała krokodyle łzy. Jak kogoś boli dobra zmiana czy KAS, to niech zwróci się do doktor Ewy. Ona na pewno uleczy
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 15 cze 2016, 10:23 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
15 cze 2016, 10:22
kominiarz
Zdjęli program Młynarskiej, zwolnili Tadlę czy Kraśkę to był wielki krzyk. Sama była premier Kopacz lała krokodyle łzy. Jak kogoś boli dobra zmiana czy KAS, to niech zwróci się do doktor Ewy. Ona na pewno uleczy :dokuczacz:
jaki to ma wpływ na płace w skarbowości?
15 cze 2016, 10:49
potwierdziło się- wypłacili u nas wyrównanie z podwyżek za 5 miesięcy. niestety- z "wielkiego huku" o wyrównaniu do wskaźnika 1,5 zostało tylko słowo "wielkie". "szalona podwyżka" wyniosła ponad 100zł a więc dalej do wskaźnika pensji podstawowej wynoszącego 1,5 dużo brakuje - nawet z wysługą lat i dodatkami. co prawda przekroczyłem magiczną kwotę brutto - 3000zł ale... o parę zł -z wysługą lat i dodatkiem kontrolerskim.
15 cze 2016, 15:03
Zed77
potwierdziło się- wypłacili u nas wyrównanie z podwyżek za 5 miesięcy. niestety- z "wielkiego huku" o wyrównaniu do wskaźnika 1,5 zostało tylko słowo "wielkie". "szalona podwyżka" wyniosła ponad 100zł a więc dalej do wskaźnika pensji podstawowej wynoszącego 1,5 dużo brakuje - nawet z wysługą lat i dodatkami. co prawda przekroczyłem magiczną kwotę brutto - 3000zł ale... o parę zł -z wysługą lat i dodatkiem kontrolerskim.
Czy to ponury żart? W innych is dzieci po liceum dostaną 1.5 a koledze z dodatkami ledwo 3000 brutto?
15 cze 2016, 15:21
kominiarz
supersaper
Spoko - nie od razu i nie dla wszystkich. Wszystko w swoim czasie. I po kolei. Na razie SBecy się załapali na dobrą zmianę - na program 1000 minus. :wysmiewacz: viewtopic.php?p=146647#p146647
Zdjęli program Młynarskiej, zwolnili Tadlę czy Kraśkę to był wielki krzyk. Sama była premier Kopacz lała krokodyle łzy. Jak kogoś boli dobra zmiana czy KAS, to niech zwróci się do doktor Ewy. Ona na pewno uleczy :dokuczacz:
Kominiarz, a przyjmiesz się do pracy w urzędzie skarbowym do pomocy podatnikom?
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.