Teraz jest 08 wrz 2025, 11:54

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA04 cze 2016, 10:29

POSTY        5
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Patatajka                    

Przyłączam się  do pytania... ktoś  coś  wie? Tylko IS Szczecin robi z tego taką  wielką  tajemnice? Ehhhh...

jakie ustalenia w IS Szczecin?

No właśnie. Porozumienie jest, wypłaty się szykują ale mega tajemnica co do ustaleń pozostała:/

Przecieki są mało optymistyczne. Poza tymi co mają mnożnik poniżej 1,5 i kadrą kierowniczą reszta nie ma co liczyć na zbyt wiele.  Podobno w przeciwieństwie do większości innych izb nie zapewniono wszystkim pracownikom jakiejś gwarantowanej zmiany mnożnika i duża grupa ludzi może nic nie dostać, a inni jakieś symboliczne kwoty.

13 cze 2016, 17:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2013, 13:03

POSTY        20
Teraz wiadomo dlaczego taka tajemnica jest w IS Szczecin :zly1: Wielkie g... pewnie będzie i ani ZZ nie chce się tym chwalić ani Dyr.  :zly1:

13 cze 2016, 18:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2015, 18:13

POSTY        17
Pawel007                    

Teraz wiadomo dlaczego taka tajemnica jest w IS Szczecin :zly1: Wielkie g... pewnie będzie i ani ZZ nie chce się tym chwalić ani Dyr.  :zly1:

To nie jest tajemnica, mają obowiązek przedstawić wszystkim pracownikom jakie były ustalenia, to jest chore żeby po tylu dniach nie było żadnej informacji

13 cze 2016, 19:59
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
Czy wiadomo może coś o wypłaceniu wyrównań w Warszawie ? Czy te posty wyżej z informacją o wypłatach w lipcu dotyczą Warszawy ?

I takie pytanie informacyjne mam ? Ponieważ na dzień 1 stycznia byłem zatrudniony na umowę zastępstwo dopiero w kwietniu podpisałem normalną umowę nie mam jeszcze służby przygotowawczej ale normalnie łapie się na tą podwyżkę ponieważ pozostawałem w stosunku pracy na 1 stycznia

13 cze 2016, 20:30
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Marta25                    

justice                    

nie ma to jak przed konsolidacja jedna osoba w kadrach obsługiwała 130 osób i musiała się wyrobić a teraz 50   obsługuje 1500 osób i bidulki nie nadążają.

Z tej 50 odejmij kierowników, pracowników zajmujących się szkoleniami, ZFŚS - to zostanie   32-34 pracowników oraz ok. 7000 osób, a nie 1500 osób, statystycznie 1 pracownik kadr obsługuje średnio po  220 osób, a faktycznie uwzględniając urlopy i inne nieobecności, to nawet więcej.

W urzędach po uwzględnieniu urlopów i innych nieobecności to okazuje się, że nie ma komu pracować. Taka uroda stanowisk jednoosobowych. Ale co tam... marudzę. :mur:

13 cze 2016, 22:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2011, 10:19

POSTY        8
nie wiem czym? - zachwyceni są podwyżkami z Warszawy ,pojechali po bandzie! :zly1:

14 cze 2016, 09:04
Zaawansowany

REJESTRACJA08 gru 2015, 10:00

POSTY        87
Levy181                    

Czy wiadomo może coś o wypłaceniu wyrównań w Warszawie ? Czy te posty wyżej z informacją o wypłatach w lipcu dotyczą Warszawy ?

I takie pytanie informacyjne mam ? Ponieważ na dzień 1 stycznia byłem zatrudniony na umowę zastępstwo dopiero w kwietniu podpisałem normalną umowę nie mam jeszcze służby przygotowawczej ale normalnie łapie się na tą podwyżkę ponieważ pozostawałem w stosunku pracy na 1 stycznia

Niewiem na ile są pewne to informacje. Słyszałam, że termin wypłat wyrównań w Warszawie, to najwcześniej lipiec.

14 cze 2016, 09:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:55

POSTY        91
Fiufiureczka                    

Levy181                    

Niewiem na ile są pewne to informacje. Słyszałam, że termin wypłat wyrównań w Warszawie, to najwcześniej lipiec.

Ja dzisiaj słyszałam że większe wypłaty i wyrównania będą w lipcu

14 cze 2016, 10:04
Znawca

POSTY        187
Bo nic właśnie nie mówią a co mnie bardzo irytuje! i dalej twierdzę że powinniśmy coś z tym zrobić a nie krzyczeć tutaj że jest źle

14 cze 2016, 10:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2010, 12:28

POSTY        140
Czy mógłbym prosić jakąś dobrą duszyczę o udostępnienie pisma z MF (zarządzenie ministra finansów) że podwyżki będą z wyrównaniem od stycznia? Z góry serdecznie dziękuję.

14 cze 2016, 10:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2011, 10:19

POSTY        8
-mamy wyrównania 1,5 ,a kiedy wyrównania na tych samych stanowiskach np. starszy specjalista ...itp... bo teraz takie stanowisko zrównane jest z referentem? /takie wynagrodzenia zgotowano nam w ostatnich ośmiu latach/ teraz może ... będzie lepiej? ale pewnie jeszcze poczekamy -na razie nie jest dobrze!

14 cze 2016, 10:53
Znawca

POSTY        187
Właśnie dostałem informację nie wiem na ile prawdziwą, że podwyżki są naniesione i będą w Warszawie za ten miesiąc już w wymiarze uwzględniającym podwyżkę

14 cze 2016, 11:48
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
anonymous82                    

Czy mógłbym prosić jakąś dobrą duszyczę o udostępnienie pisma z MF (zarządzenie ministra finansów) że podwyżki będą z wyrównaniem od stycznia? Z góry serdecznie dziękuję.

To nie zarządzenie, ale wprost ustawa budżetowa. Jeżeli ktoś przekazuje Ci inne informacje, to kłamie albo to tradycyjny model zarządzania przez strach i mobbing. Takie osoby powinny już dawno dżdżownice pasać!

14 cze 2016, 15:29
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Jak tak dalej pójdzie, to w administracji podatkowej zostaną kierownictwo i pracownicy egzekucji.
Reszta będzie szukała szczęścia w sferze prywatnej, która oferuje coraz lepsze warunki płacowe, w jakimś stopniu wymuszane również corocznym wzrostem minimalnego wynagrodzenia. A u nas ciągle 1873,84 zł.

Jeśli to propozycja rządu przejdzie, to minimalne wynagrodzenie w 2017 r. ma wynieść 2000 zł brutto.

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-mi ... 44461.html

14 cze 2016, 17:29
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 173  Następna strona