Pieniędzy nie ma dla nas bo nie potrafimy o nie walczyć. Górnicy, kolejarze, nauczyciele, pielęgniarki, celnicy... jakoś potrafią upominać się o swoje i dobrze na tym wychodzą. Dotarło do mnie kilka dni temu, że nam nigdy się to nie uda. Możemy pokrzyczeć na forum, a później zwiesić głowę. Praca w tej instytucji jest doceniana chyba tylko przez nas samych i nikogo więcej. To próżnia, w której lata naszego życia przelatują przez palce.
W pełni się podpisuję! Dla Nas nigdy nie będzie kasy, bo nie umiemy walczyć o swoje. Skoro tego nie robimy, to znaczy, że jest nam tak dobrze. Każdy tutaj potrafi tylko narzekać, a gdy przychodzi moment, że trzeba zacząć działać, umywa ręce i czeka niech inny wszystko za niego załatwią.
13 cze 2016, 08:06
Re: Znowu bez podwyżek...
Proximus
Ktoś coś wie kiedy wyrównania IS Warszawa?
Podpisuję się pod tym pytaniem
13 cze 2016, 10:19
Przyłączam się do pytania... ktoś coś wie? Tylko IS Szczecin robi z tego taką wielką tajemnice? Ehhhh...
jakie ustalenia w IS Szczecin?
No właśnie. Porozumienie jest, wypłaty się szykują ale mega tajemnica co do ustaleń pozostała:/
13 cze 2016, 11:19
Wyrównanie ma być wypłacone w lipcu ponieważ kadry nie zdążą ale wypłata czerwcowa ma być już z podwyżką.
13 cze 2016, 11:21
Flame123
Wyrównanie ma być wypłacone w lipcu ponieważ kadry nie zdążą ale wypłata czerwcowa ma być już z podwyżką.
Czy to sprawdzona informacja?
13 cze 2016, 11:54
dora12345
Tak mi w kadrach powiedzieli jak dzwoniłem
13 cze 2016, 12:06
Flame123
dora12345
Tak mi w kadrach powiedzieli jak dzwoniłem
A podali chociaż czy to będzie na początku lipca?
13 cze 2016, 12:12
Nic więcej nie powiedzieli
13 cze 2016, 12:13
Czyli znowu każą nam czekać!
13 cze 2016, 12:20
Anti
Budżet ma wypłacać deputaty węglowe górniczym emerytom i rencistom – proponuje rząd. Koszt: 400 mln zł rocznie. więcej: http://www.rp.pl/biznes/surowce/wegiel
To po ok. 1 mln na urząd! Proszę mi nie mówić, że nie ma pieniędzy!
A dług publiczny po POprzednikach to ok. 1 000 000 000 000 (tysiąc miliardów czyli bilion - gdyby ktoś nie potrafił odczytać) PLN.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
13 cze 2016, 12:27
Flame123
W sumie racja za mało jest komórek ,,kadrowych" IS i mają zbyt dużo pracy.
____________________________________ Wielka Polska !
13 cze 2016, 12:41
nie ma to jak przed konsolidacja jedna osoba w kadrach obsługiwała 130 osób i musiała się wyrobić a teraz 50 obsługuje 1500 osób i bidulki nie nadążają.
13 cze 2016, 12:53
justice
nie ma to jak przed konsolidacja jedna osoba w kadrach obsługiwała 130 osób i musiała się wyrobić a teraz 50 obsługuje 1500 osób i bidulki nie nadążają.
Teraz jest tak, że jedna pani jest krzeseł, druga od pieczątek, a kolejna od biurek... Tak się zastanawiam, po co i komu była potrzebna ta cała konsolidacja... Kiedyś wiedziałam, gdzie pójść konkretną sprawę załatwić, teraz nikt nic nie wie, ludzie się znali, a teraz hulaj dusza, piekła nie ma...
13 cze 2016, 13:19
justice
Z tej 50 odejmij kierowników, pracowników zajmujących się szkoleniami, ZFŚS - to zostanie 32-34 pracowników oraz ok. 7000 osób, a nie 1500 osób, statystycznie 1 pracownik kadr obsługuje średnio po 220 osób, a faktycznie uwzględniając urlopy i inne nieobecności, to nawet więcej.