Jaki jest stan negocjacji w Rzeszowie i czy takie rozmowy z dyrekcją są prowadzone. Czy ktoś coś wie na ten temat i podzieliłby się tą wiedzą?
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
19 lut 2019, 12:49
Re: Podwyżki w KAS w 2019 roku
Czy coś słychać o ustaleniach w mazowieckim?
19 lut 2019, 13:33
W mazowieckim podobno porozumienie zostało podpisane przez IAS ze związkami 7 lutego - tak przynajmniej wynika z pisma, które wpłynęło wczoraj do Urzędów. Czy ktoś wie co zostało ustalone? W piśmie Dyrektor powołuje się na to porozumienie, z tym że nie zostało ono dołączone
Jaką treść ma to porozumienie? Niestety osoby spoza opolskiego nie mają dostępu do tej strony.
19 lut 2019, 18:32
Z domu nie jestem w stanie podać linka, ale jestem pewna, że z pracy mamy wszyscy wejścia na co najmniej 19 Intranetów: MF, KSS, KIS i 15 izbowych - oprócz własnej izby. Można zaglądać co tam u sąsiadów słychać
19 lut 2019, 18:38
A jak w Waszych izbach Forumowicze wyglądają kwestie dodatków kontrolerskich? Czy macie jakieś wytyczne, co i ile robić żeby dodatek utrzymać, podnieść, itp? Niestety w naszej organizacji typowe jest to, że odnośnie naszych efektów dopiero po ocenianym okresie dowiadujemy się co moglibyśmy zrobić, żeby mieć wyższy dodatek itp.
IAS Wa-wa wpłynęło wyrównanie wynagrodzenia za styczeń. Podejrzewam, że jest to kwota wynikająca z podniesienia kwoty bazowej.
Chyba niekoniecznie. Póki co IAS W-wa brak wyrównania wynagrodzenia za styczeń na koncie. Komunikat DIAS był, że do końca marca otrzymamy. Może wtedy otrzymamy także podwyżki?
21 lut 2019, 08:29
Czy w Rzeszowie nie ma jednej osoby ze zz na tyle odważnej, aby przedstawiła na jakim etapie są rozmowy z Dyrekcją, i przedstawiła także jakie propozycje podziału pieniędzy dyrektorowi zostały przedstawione.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
Doceniam ciężką pracę kasjerów Lidla należy im się godne wynagrodzenie. To po prostu żałosne, że u nas w KASie płacą tak mało.
Zawodówka 2 lata i praca w Lidlu vs liceum + studia minimum 6 lat i praca w US. Witamy w Polsce.
Mam już łyse zimówki, można je palić ,kiedy jedziemy do Warszawy?
21 lut 2019, 09:37
natalie
cob
IAS Wa-wa wpłynęło wyrównanie wynagrodzenia za styczeń. Podejrzewam, że jest to kwota wynikająca z podniesienia kwoty bazowej.
Chyba niekoniecznie. Póki co IAS W-wa brak wyrównania wynagrodzenia za styczeń na koncie. Komunikat DIAS był, że do końca marca otrzymamy. Może wtedy otrzymamy także podwyżki?
Owszem, na koncie jest już wyrównanie za styczeń 2019 r. Poza tym w intranecie opublikowano treść porozumienia z 7.02 br. dot. podwyżek.