Teraz jest 07 wrz 2025, 07:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 105  Następna strona
Planowane podwyżki 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Post Re: Planowane podwyżki we wrześniu 2017
Dlaczego wszyscy twierdzą,  że jak pracownik ma staż pow. 10 lat, i nie daj Boże jest starszym ekspertem skarbowym, to zaraz ma problem z obsługą kompa. Jestem starszym ... pracuję od 22 lat w kontroli i daję radę.  Tak jak i moi koledzy i koleżanki.

18 wrz 2017, 13:09
Zaawansowany

REJESTRACJA18 kwi 2016, 11:00

POSTY        74
Ja tak samo jak ty uważam i wypraszam sobie twierdzenie że jak ktoś długo pracuje w skarbowości to tłumok  który nie umie obsługiwać programów komputerowych i nie zna przepisów. Te umiejętności nie zależą od stażu ale od poziomu intelektualnego. Skoro referent to taki geniusz niech go kierownictwo szybciej awansuje na starszego eksperta i niech się nie czepia starszych stażem :za2:

18 wrz 2017, 13:21
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
To są niedorzeczne uogólnienia. Takie same jak to, że młody ma problem z czytaniem ze zrozumieniem a napisanie dwóch zdań to szczyt możliwości intelektualnych. Nie rozpoczynajcie wojny między sobą. Skierujcie niechęć w stosunku do MF, ustawodawcy, rządu. Im się należy. Pracownicy młodzi czy starzy nie są niczemu winni.
Ps. Młody nie awansuje bo albo nie ma stażu, który by pozwalał na taki awans, co jest uzależnione od zapisów zarządzenia DIAS, albo za słabo wchodzi w  :dupa: żeby załapać się na łaskę Pana i wcześniejszy awans czyli bez względu na staż.

18 wrz 2017, 13:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2009, 11:57

POSTY        35
Co z tego że człowiek awansował, jakiś czas temu w ciągu 4 lat dostałem dwa awanse raz 20 zł brutto podwyżki, raz bez zmiany wynagrodzenia. Teraz jako ekspert skarbowy zarabiam tyle co referent. Co ma ten stopień do garnka włożyć aby się moja rodzina najadła.

18 wrz 2017, 13:36
Amator

REJESTRACJA27 gru 2016, 19:59

POSTY        20
skarb111                    

Ja tak samo jak ty uważam i wypraszam sobie twierdzenie że jak ktoś długo pracuje w skarbowości to tłumok  który nie umie obsługiwać programów komputerowych i nie zna przepisów. Te umiejętności nie zależą od stażu ale od poziomu intelektualnego. Skoro referent to taki geniusz niech go kierownictwo szybciej awansuje na starszego eksperta i niech się nie czepia starszych stażem :za2:

Zgadzam się i dlatego moim zdaniem należy ludzi dzielić wg tego czy ktoś jest głupi czy mądry, pracowity czy leniwy, kompetentny czy ignorant, a nie według stażu, wieku czy koloru włosów.

Owszem jeśli ktoś ma dłuższy staż, to oprócz stażowego powinien mieć też trochę wyższy mnożnik, niż ktoś młodszy stażem na tym samym stanowisku (np. nie 1.82 lecz 1.84), bo w ten sposób honorowane by były jego kompetencje (stażowe jest jednakowe i zależy tylko od kalendarza).

18 wrz 2017, 19:15
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Skarbek1972                    

Dlaczego wszyscy twierdzą,  że jak pracownik ma staż pow. 10 lat, i nie daj Boże jest starszym ekspertem skarbowym, to zaraz ma problem z obsługą kompa. Jestem starszym ... pracuję od 22 lat w kontroli i daję radę.  Tak jak i moi koledzy i koleżanki.

To forum, a szczególnie tematy dotyczące podwyżek zaanektowali ostatnio ludzie na zastępstwo.

Wszystko im nie pasuje. Stażowe? A dlaczego? Stażowe zacznie się dla nich liczyć gdy dobiją do 5 lat w "firmie".
Podwyżki? Tylko dla nich, bo jak wiadomo należą się  :angry2:
Tym "starym" się nie należą, bo przecież nic nie potrafią... obsługa kompa? Nie potrafią. Przepisy? Nie znają.
Nie wiem jak urzędy działały gdy ich nie było w naszych szeregach? Cud?

Uprzejmie przypominam, że ostatnich latach wiele konkursów zostało anulowanych lub nierozstrzygniętych z uwagi na brak odpowiednich kandydatów. Często mając nóż na gardle kogoś przyjęli... na zasadzie, że coś tam zrobi.
To nie są wymarzeni pracownicy i współpracownicy. Sama mogę wymienić kilka osób ode mnie, które należą do takiej grupy.

18 wrz 2017, 19:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 wrz 2017, 16:16

POSTY        17
Stażowe jako dodatek powinno zostać. Chodzi tylko o to, żeby sam staż (chociaż bardziej byłoby tutaj zasadne doświadczenie) nie decydował kto ma jakie stanowisko i mnożnik. Są również inne czynniki, które powinny na to wpływać. I o tym wcześniej pisaliśmy.

18 wrz 2017, 20:04
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Mentor                    

Stażowe jako dodatek powinno zostać..

Łaskawco ... dziękuję
Nasze "dodatki" w postaci stażowego, "13" to kropelka innych dodatków, w innych zawodach. I nie pisz mi tu przypadkiem, że nie wypracowujemy zysku. To nie fabryka butów!
Mentor                    

Chodzi tylko o to, żeby sam staż (chociaż bardziej byłoby tutaj zasadne doświadczenie) nie decydował kto ma jakie stanowisko i mnożnik. Są również inne czynniki, które powinny na to wpływać. I o tym wcześniej pisaliśmy.

Niezbyt uważnie przeczytałeś mój poprzedni wpis. W ostatnich 2 latach podwyżki dostali ludzie, którzy zostali przyjęci na zastępstwo i "młodzi" stażem. Czyli prawdopodobnie tacy co nie mają tej wiedzy za dużej.
Czas żeby w końcu dostali ci, którzy nic lub niewiele dostali (14zł to chyba nie podwyżka? To jałmużna!) i pracują dłużej. I istnieje duże prawdopodobieństwo, że wiedzę mają większą.

19 wrz 2017, 19:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 cze 2013, 07:40

POSTY        5
Pinero                    

W ostatnich 2 latach podwyżki dostali ludzie, którzy zostali przyjęci na zastępstwo i "młodzi" stażem.

Skąd pewność że tylko tacy pracownicy mieli mnożnik niższy niż 1.61?

19 wrz 2017, 19:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 09:45

POSTY        8
Moi drodzy, 12 stron (słownie: dwanaście) gadania o niczym. Na palcach jednej ręki można policzyć ilość postów, które były na temat i coś do niego wnosiły.

Czy ktoś ma jakieś konkretne informacje skąd się wziął pomysł podziału wg stażu (kadry, ZZ, rozmowa przy papierosie, etc)?

W jakich województwach taka informacja się pojawiła?

20 wrz 2017, 07:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2017, 09:19

POSTY        229
Przydałoby się wyjaśnienie. Myślę, że to blef. Informacja pojawiła się z Katowic, po czym ktoś napisał, że Dyrektor IAS nie ma pojęcia o kwotach. Nie wie, czym dysponuje.

20 wrz 2017, 07:39
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 09:45

POSTY        8
Dziubas                    

Przydałoby się wyjaśnienie. Myślę, że to blef. Informacja pojawiła się z Katowic, po czym ktoś napisał, że Dyrektor IAS nie ma pojęcia o kwotach. Nie wie, czym dysponuje.

I to jest konkretna informacja.

Czy ktoś z innego województwa niż śląskie może się wypowiedzieć czy słyszał o podziale podwyżek wg stażu bądź o podziale wg innego klucza?

20 wrz 2017, 07:50
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Wy poważnie jeszcze się łudzicie, że dostaniecie jakieś podwyżki ?
Siedząc na dupskach nic nie otrzymamy, samo pisanie pisemek nie pomoże.

20 wrz 2017, 08:00
Zaawansowany

REJESTRACJA28 mar 2013, 12:16

POSTY        36
Mały US pomorskie podobno mają być tylko dla pupili i swoich, czyli jak zwykle i po cichu. Tak zwana dobra zmiana, chyba czas uciekać lepiej nie będzie.

20 wrz 2017, 08:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1463 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 105  Następna strona