Pozostaje mi tylko zazdrościć i składać gratulacje
11 paź 2015, 19:09
Re: Znowu bez podwyżek...
Nova
bombel
Rozumiemy się wszyscy. Ja też odwalam robotę za trzech, a mam płacone za pół. Do 2500 mi daleko, a inni dostają za mniejszą robotę o niebo więcej. O kolesiach, o innych :dupa: wlazach nie wspomnę. Tyle lat zmarnowanych w tym łagrze, że aż sam jestem na siebie zły. Czasem.
Pytanie, po co odwalasz robotę za trzech ? Może gdyby pracodawca musiał przyjąć na twoje miejsce trzech to zrozumiałby, że taniej wyjdzie dać ci 50% podwyżki .
Odwalamy robotę za trzech dlatego, że nam dział zmniejszają o kolejne osoby, a spraw nie ubywa, ale także dlatego, że kierownicy źle rozdzielają sprawy... a niby na jakiej podstawie mam odmówić kierownikowi, skoro polecenie jest zgodne z prawem? Skutkiem odmowy będzie jedynie brak nagrody i nasz pracodawca nigdy nie zrozumie, że taniej i lepiej dać podwyżkę
12 paź 2015, 05:49
ja trochę z innej beczki... jak to jest u Was w US: czy osoby na zastępstwo zawsze zatrudniane są za najniższą krajową, niezależnie od stanowiska? czy w Izbach, które już dokonały wyrównania, osoby te zostały pominięte?
12 paź 2015, 07:09
W niektórych izbach np. u nas, od góry jest narzucone, że każdy zatrudniony teraz pracownik, bez różnicy czy na zastępstwo czy nie, ma proponowany mnożnik 1,1 i stanowisko starszego referenta. Nie wolno zatrudniać na wyższe stanowiska i niewskazane jest zatrudniać dobrze wykształconych z kwalifikacjami, bo wtedy chcą zarabiać więcej i są roszczeniowi. Aż trudno w to uwierzyć, ale tak jest...
12 paź 2015, 08:50
U nas też nowozatrudnieni na zastępstwo otrzymują 1,1. Dodatkowo preferowane są osoby ze stopniem niepełnosprawności nawet jeśli osoba pełnosprawna ma lepsze kwalifikacje.
12 paź 2015, 09:06
Cindy prosiła o kwotę dla st. inspektora mnożnik 1,35 = 2529,68 zł. A skąd mnożnik 1,1 o którym piszecie? Najmniejszy to 1,2 dla referenta.
12 paź 2015, 09:27
ok czyli mnożnik 1,1 i tak daje więcej niż minimalna krajowa, a ja mam wynagrodzenie zasadnicze wg mnożnika 0,934 co daje 1750,17 brutto i jeszcze wyrównania podobno nie będzie
Ostatnio edytowano 12 paź 2015, 09:37 przez Olimpiaa, łącznie edytowano 2 razy
12 paź 2015, 09:35
U nas też wyrównać się ma do mnożników: - referet -1,2 - st. referent - 1,25 - inspektor - 1,3 - st.inspektor - 1,35 Tylko wychodzi na to, że ja po prawie 8 latach pracy mam mnożnik 1,3, a dziewczyny przyjęte teraz do pracy na stanowisko st. referenta mają 1,25, czyli 100 zł mniej niz ja. Coś tu nie gra.
12 paź 2015, 10:42
"U nas" czyli która IS? W moim US st. ins. ma minimum 1.4 więc wyrównanie młodszych pracowników do 1.35 to i tak lekkie nierówne traktowanie.
12 paź 2015, 11:00
Ponowę pytanie, czy ktoś wie jak to będzie się kształtowało w IS Szczecin?
12 paź 2015, 11:20
bombel
"U nas" czyli która IS? W moim US st. ins. ma minimum 1.4 więc wyrównanie młodszych pracowników do 1.35 to i tak lekkie nierówne traktowanie.
IS Łódź.
12 paź 2015, 11:36
bombel
A w Katowicach podwyżka o np. 9 zł bo tak zdecydowała dyrektor najgorszej izby w kraju, która bierze po 10 kafli premii na kwartał. :zygi:
Bardzo "medialna" wypowiedź. Minęło trochę dni - coś więcej wiesz Bombel?
12 paź 2015, 13:04
To nawet mnożniki dla tych samych stanowiskach w kraju są różne?! W moim (dolnośląskie) st. inspektor ma 1,35 a u Bombla 1,4, referenci też mają różnie, jak się kształtują st. komisarze?, u mnie 1.5 i to jest najwyższy mnożnik wśród pracowników.
12 paź 2015, 13:12
ladyfox
Cindy prosiła o kwotę dla st. inspektora mnożnik 1,35 = 2529,68 zł. A skąd mnożnik 1,1 o którym piszecie? Najmniejszy to 1,2 dla referenta.
Dzięki za odp. Obecnie jestem st. inspektor z mnożnikiem 1.2 (lubuskie).