Teraz jest 09 wrz 2025, 17:53

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu

REJESTRACJA13 maja 2016, 21:37

POSTY        4
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Herbatnick                    

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/rzad-ma-w-planie-odchudzanie-budzetowki-beda,48,0,2102064.html

Idą zwolnienia, brak podwyżek w budżetówce :D Okręt tonie Kapitanie...pora się ewaukować!

#dobrazmiana w natarciu!

09 cze 2016, 09:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2013, 13:20

POSTY        12
Levy181                    

anonymous82                    

Bierzemy przykład z celników! Ile jeszcze będą nam pluli w mordę a my będziemy udawać że deszczyk pada!? Czemu się wszyscy ciągle dziwią że MF i poszczególne rządy mają nas głęboko w D skoro jesteśmy tak anemiczni, nie potrafimy im w końcu pokazać środkowego palca! [...]

Podpisuje się pod tym. To jest jedna wielka żenada [...] To dzięki pracy wszystkim US do Budżetu Państwa wpływa najwięcej kasy [...] Jak ktoś pyta gdzie pracuje to mówi ooo ale Ty musisz dobry hajs zarabiać a ja się wstydzę odpowiedzieć! [...]

Zgadzam się i również jestem za braniem przykładu z celników. To dobry czas!

Revenge                    

"Ludziom od wprowadzania" się nie należy? [...] Po co to dzielenie?

Należy się, nikomu nie chce zabierać. Wszyscy z nas zarabiają śmieszne pieniądze. Porównałem "Ludzi od wprowadzania" tylko dlatego bo jest to nierzadko pierwszy szczebel w "karierze". Nikogo nie dzielę.

Mikusia                    

He dajcie spokój z tymi podziałami wszyscy jesteśmy w złej sytuacji - zarabiamy za mało, aby utrzymać nasze rodziny ...

Otóż to

orestessa                    

Mając takie podejście - na pewno niczego nie ugramy. Tylko pogratulować. Znajomych królika jest znacznie mniej, niż Nas.

I to też jest słuszna uwaga. Nie możemy kończyć tylko na krzyczeniu na forum i zakładać, że to i tak się nie uda! Wystarczy kilka dni naszego protestu, aby rząd odczuł skutki...

Pokażmy w końcu, że czas dymania się skończył i my też jesteśmy ludźmi, którzy muszą utrzymywać rodziny! Dziś czytałem, że "tak duże podwyżki już nie przyjdą szybko". Jeśli to są duże podwyżki... i perspektywa, że lepiej nie będzie przez kolejne lata to ja jestem zdecydowany na wszystkie możliwe kroki.

09 cze 2016, 10:43
Zaawansowany

REJESTRACJA27 maja 2016, 13:57

POSTY        70
Wiadomo coś o Warszawie? Jest dziś to spotkanie DIS ze ZZ?
Ludzie, nie wierzę osobiście w to że Nasi koledzy o koleżanki z pracy w większości przypadków  będą mieli odwagę pokazać ze im się nie podoba co się dzieje i jak nas traktują.  Myślę że  w większości przypadków nawet urlopu czy zwolnienia nie będą chcieli wziąć.  Ale jak najbardziej można ustalić przykładowy termin i zobaczymy ile osób faktycznie marnie zarabia i weźmie w takim przedsięwzięciu udział...

09 cze 2016, 10:48
Amator
Własny awatar

POSTY        12
kluskizmlekiem                    

Ale jak najbardziej można ustalić przykładowy termin i zobaczymy ile osób faktycznie marnie zarabia i weźmie w takim przedsięwzięciu udział...

Proszę o wskazanie terminu, zróbmy w końcu coś z tym żeby nas zauważyli

09 cze 2016, 10:55
Zaawansowany

REJESTRACJA27 maja 2016, 13:57

POSTY        70
Dla mnie osobiście każdy termin jest dobry, dostosuję się i porozsyłam info po moim US.

09 cze 2016, 11:08
Amator

REJESTRACJA04 mar 2016, 18:03

POSTY        20
peron                    

kluskizmlekiem                    

Ale jak najbardziej można ustalić przykładowy termin i zobaczymy ile osób faktycznie marnie zarabia i weźmie w takim przedsięwzięciu udział...

Proszę o wskazanie terminu, zróbmy w końcu coś z tym żeby nas zauważyli

Jak wcześniej się wypowiadałam, proponuje neutralną datę: 18 bądź 25 czerwca, aby nikt nie miał wymówki, że w obawie o swoje stanowisko się bał, albo, że ktoś kogoś zastrasza zwolnieniem. Miejsce Warszawa, choć zdaję sobie sprawę, że niektórzy z Nas będą mieć spory kawałek do przejechania - można jednak zrobić sobie wycieczkę. Potrzeba tylko powiadomić resztę skarbowców, bo nie każdy tu zagląda. Mam nadzieje, że zarówno IS, US, i UKS potrafi się zjednoczyć, pomimo słabego ZZ, a może i oni wezmą się w końcu w garść i coś konkretnego zrobią. A co dalej? - zobaczymy ilu z Nas faktycznie przyjdzie walczyć o swoje, ilu tylko narzekać potrafi. Jeśli będzie nas wielu i zdeterminowanych, a to nie pomoże 9nie łudźmy się, za 1 razem na pewno nie zadziała, ale od czegoś trzeba zacząć), można będzie rozważyć bardziej radykalne środki.

09 cze 2016, 11:11
Amator

REJESTRACJA12 paź 2015, 11:01

POSTY        12
zgłaszam gotowość!

09 cze 2016, 11:12
Amator

POSTY        20
Może ktoś założy w tym temacie nowy post na formu - niestety ja nie potrafię :(

09 cze 2016, 11:16
Amator
Własny awatar

POSTY        12
viewtopic.php?f=6&t=3744

09 cze 2016, 11:25
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 maja 2016, 13:10

POSTY        2
W IS Olsztyn wypłacono podwyżki. I jak sobie pomyślę, ile w tym temacie, dla tych kilku groszy, zostało powiedzianych gorzkich słów oraz przedstawionych wzajemnych pretensji i oskarżeń, to jest mi po prostu nas wszystkich żal.

Ps. IS Warszawa, nie emocjonujcie się, naprawdę nie ma czym.

09 cze 2016, 11:28
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 21:36

POSTY        58
Art.78 ust.3 ustawy o służbie cywilnej

09 cze 2016, 11:49
Zaawansowany

POSTY        58
Do szumnie podnoszonych w dwóch zakładkach teraz, hasłach do protestu. Przy czym 18 czerwca - nie przeszkadza w funkcjonowaniu aparatu ;)

09 cze 2016, 12:07
Amator

POSTY        20
Smiertelnik                    

art. 78 ust. 3 usc - 3. Członkowi korpusu służby cywilnej nie wolno uczestniczyć w strajku lub akcji protestacyjnej zakłócającej normalne funkcjonowanie urzędu.

SMIERTELNIK - jest różnica miedzy strajkiem i akcja protestacyjną, a pokojowa demonstracją, manifestacja swoich poglądów. Poza tym, od kiedy to sobotnia manifestacja - zakłóca normalne funkcjonowanie urzędu?

Tak właśnie wygląda Nasza SKARBOWCOWA solidarność - narzekać, narzekać, szukać wymówek - oby  z siebie tylko nic nie dać.

09 cze 2016, 12:12
Zaawansowany

POSTY        58
orestessa                    

Smiertelnik                    

art. 78 ust. 3 usc - 3. Członkowi korpusu służby cywilnej nie wolno uczestniczyć w strajku lub akcji protestacyjnej zakłócającej normalne funkcjonowanie urzędu.

SMIERTELNIK - jest różnica miedzy strajkiem i akcja protestacyjną, a pokojowa demonstracją, manifestacja swoich poglądów. Poza tym, od kiedy to sobotnia manifestacja - zakłóca normalne funkcjonowanie urzędu?

Tak właśnie wygląda Nasza SKARBOWCOWA solidarność - narzekać, narzekać, szukać wymówek - oby  z siebie tylko nic nie dać.

Post wyżej:
Do szumnie podnoszonych w dwóch zakładkach teraz, hasłach do protestu. Przy czym 18 czerwca - nie przeszkadza w funkcjonowaniu aparatu ;)

A swoją drogą najbardziej rozchodziło mi się o termin w tym przypadku niż to jak będzie to przebiegało i wyglądało. Wiadomo można również w trakcie manifestacji tej - tłumaczyć ludziom jak w sposób legalny można zastosować pewne kruczki w przepisach prawa. W tym przypadku będziemy my mieli swoje i swoje głosili i przy okazji tego będziemy mieli sojuszników - zwykłych podatników ;)

09 cze 2016, 12:13
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 173  Następna strona