Idą zwolnienia, brak podwyżek w budżetówce Okręt tonie Kapitanie...pora się ewaukować!
#dobrazmiana w natarciu!
09 cze 2016, 09:25
Re: Znowu bez podwyżek...
Levy181
anonymous82
Bierzemy przykład z celników! Ile jeszcze będą nam pluli w mordę a my będziemy udawać że deszczyk pada!? Czemu się wszyscy ciągle dziwią że MF i poszczególne rządy mają nas głęboko w D skoro jesteśmy tak anemiczni, nie potrafimy im w końcu pokazać środkowego palca! [...]
Podpisuje się pod tym. To jest jedna wielka żenada [...] To dzięki pracy wszystkim US do Budżetu Państwa wpływa najwięcej kasy [...] Jak ktoś pyta gdzie pracuje to mówi ooo ale Ty musisz dobry hajs zarabiać a ja się wstydzę odpowiedzieć! [...]
Zgadzam się i również jestem za braniem przykładu z celników. To dobry czas!
Revenge
"Ludziom od wprowadzania" się nie należy? [...] Po co to dzielenie?
Należy się, nikomu nie chce zabierać. Wszyscy z nas zarabiają śmieszne pieniądze. Porównałem "Ludzi od wprowadzania" tylko dlatego bo jest to nierzadko pierwszy szczebel w "karierze". Nikogo nie dzielę.
Mikusia
He dajcie spokój z tymi podziałami wszyscy jesteśmy w złej sytuacji - zarabiamy za mało, aby utrzymać nasze rodziny ...
Otóż to
orestessa
Mając takie podejście - na pewno niczego nie ugramy. Tylko pogratulować. Znajomych królika jest znacznie mniej, niż Nas.
I to też jest słuszna uwaga. Nie możemy kończyć tylko na krzyczeniu na forum i zakładać, że to i tak się nie uda! Wystarczy kilka dni naszego protestu, aby rząd odczuł skutki...
Pokażmy w końcu, że czas dymania się skończył i my też jesteśmy ludźmi, którzy muszą utrzymywać rodziny! Dziś czytałem, że "tak duże podwyżki już nie przyjdą szybko". Jeśli to są duże podwyżki... i perspektywa, że lepiej nie będzie przez kolejne lata to ja jestem zdecydowany na wszystkie możliwe kroki.
09 cze 2016, 10:43
Wiadomo coś o Warszawie? Jest dziś to spotkanie DIS ze ZZ? Ludzie, nie wierzę osobiście w to że Nasi koledzy o koleżanki z pracy w większości przypadków będą mieli odwagę pokazać ze im się nie podoba co się dzieje i jak nas traktują. Myślę że w większości przypadków nawet urlopu czy zwolnienia nie będą chcieli wziąć. Ale jak najbardziej można ustalić przykładowy termin i zobaczymy ile osób faktycznie marnie zarabia i weźmie w takim przedsięwzięciu udział...
09 cze 2016, 10:48
kluskizmlekiem
Ale jak najbardziej można ustalić przykładowy termin i zobaczymy ile osób faktycznie marnie zarabia i weźmie w takim przedsięwzięciu udział...
Proszę o wskazanie terminu, zróbmy w końcu coś z tym żeby nas zauważyli
09 cze 2016, 10:55
Dla mnie osobiście każdy termin jest dobry, dostosuję się i porozsyłam info po moim US.
09 cze 2016, 11:08
peron
kluskizmlekiem
Ale jak najbardziej można ustalić przykładowy termin i zobaczymy ile osób faktycznie marnie zarabia i weźmie w takim przedsięwzięciu udział...
Proszę o wskazanie terminu, zróbmy w końcu coś z tym żeby nas zauważyli
Jak wcześniej się wypowiadałam, proponuje neutralną datę: 18 bądź 25 czerwca, aby nikt nie miał wymówki, że w obawie o swoje stanowisko się bał, albo, że ktoś kogoś zastrasza zwolnieniem. Miejsce Warszawa, choć zdaję sobie sprawę, że niektórzy z Nas będą mieć spory kawałek do przejechania - można jednak zrobić sobie wycieczkę. Potrzeba tylko powiadomić resztę skarbowców, bo nie każdy tu zagląda. Mam nadzieje, że zarówno IS, US, i UKS potrafi się zjednoczyć, pomimo słabego ZZ, a może i oni wezmą się w końcu w garść i coś konkretnego zrobią. A co dalej? - zobaczymy ilu z Nas faktycznie przyjdzie walczyć o swoje, ilu tylko narzekać potrafi. Jeśli będzie nas wielu i zdeterminowanych, a to nie pomoże 9nie łudźmy się, za 1 razem na pewno nie zadziała, ale od czegoś trzeba zacząć), można będzie rozważyć bardziej radykalne środki.
09 cze 2016, 11:11
zgłaszam gotowość!
09 cze 2016, 11:12
Może ktoś założy w tym temacie nowy post na formu - niestety ja nie potrafię
W IS Olsztyn wypłacono podwyżki. I jak sobie pomyślę, ile w tym temacie, dla tych kilku groszy, zostało powiedzianych gorzkich słów oraz przedstawionych wzajemnych pretensji i oskarżeń, to jest mi po prostu nas wszystkich żal.
Ps. IS Warszawa, nie emocjonujcie się, naprawdę nie ma czym.
art. 78 ust. 3 usc - 3. Członkowi korpusu służby cywilnej nie wolno uczestniczyć w strajku lub akcji protestacyjnej zakłócającej normalne funkcjonowanie urzędu.
SMIERTELNIK - jest różnica miedzy strajkiem i akcja protestacyjną, a pokojowa demonstracją, manifestacja swoich poglądów. Poza tym, od kiedy to sobotnia manifestacja - zakłóca normalne funkcjonowanie urzędu?
Tak właśnie wygląda Nasza SKARBOWCOWA solidarność - narzekać, narzekać, szukać wymówek - oby z siebie tylko nic nie dać.
09 cze 2016, 12:12
orestessa
Smiertelnik
Art.78 ust.3 ustawy o służbie cywilnej
art. 78 ust. 3 usc - 3. Członkowi korpusu służby cywilnej nie wolno uczestniczyć w strajku lub akcji protestacyjnej zakłócającej normalne funkcjonowanie urzędu.
SMIERTELNIK - jest różnica miedzy strajkiem i akcja protestacyjną, a pokojowa demonstracją, manifestacja swoich poglądów. Poza tym, od kiedy to sobotnia manifestacja - zakłóca normalne funkcjonowanie urzędu?
Tak właśnie wygląda Nasza SKARBOWCOWA solidarność - narzekać, narzekać, szukać wymówek - oby z siebie tylko nic nie dać.
Post wyżej: Do szumnie podnoszonych w dwóch zakładkach teraz, hasłach do protestu. Przy czym 18 czerwca - nie przeszkadza w funkcjonowaniu aparatu
A swoją drogą najbardziej rozchodziło mi się o termin w tym przypadku niż to jak będzie to przebiegało i wyglądało. Wiadomo można również w trakcie manifestacji tej - tłumaczyć ludziom jak w sposób legalny można zastosować pewne kruczki w przepisach prawa. W tym przypadku będziemy my mieli swoje i swoje głosili i przy okazji tego będziemy mieli sojuszników - zwykłych podatników