Dziś nieoficjalnie dowiedziałem się o swojej podwyżce - czuję się... co najmniej niezręcznie. Tyle było mówione że podwyżka będzie do mnożnika 1,5 czyli kwoty 2810zł (brutto) a (w moim przypadku) powyższa kwota zawiera także wysługę lat. Myślałem że kwota 2810zł (płaca zasadnicza) + 562 (20% stażowego) da razem 3372zł a więc dość dużą podwyżkę, a tu... guzik. Poczekam więc na oficjalne dokumenty i będzie trzeba coś pomyśleć.
Może byłeś na zwolnieniu lekarskim?
A co zwolnienie lekarskie ma do podwyżki -po tylu latach kuźwa to chorować nie można bo inaczej nici z kasy która jak psu buda się nam należy
08 cze 2016, 18:59
Re: Znowu bez podwyżek...
fakt- byłem na zwolnieniu 3 dni w marcu 2009r.- myślisz że to dlatego? na razie jednak nie ma co panikować- nie mam nic na rękach wiec na razie to przypuszczenia. do 10 czerwca dyrektor ma zdać papiery do mf z ustaleniami podwyżek i wypłacić wyrównianie (na razie brak na koncie)
08 cze 2016, 19:08
Is Rzeszów 42 zł netto komisarz skarbowy PP - 20 letni staż w US teraz mam najniższą 2810 i mnożnik 1,5. Czuję się po tych 8 latach
08 cze 2016, 19:45
Paszka- te 2810 to ze stażowym? czy też bez?
08 cze 2016, 19:56
2810 to bez stażowego, co nie zmienia faktu Teraz nawet ktoś nowy tyle dostanie i ci co tylko wprowadzają deklaracje, więc nie wiem o co z tymi podwyżkami chodziło?
08 cze 2016, 20:01
miało nie być zwolnień przy KAS, a tu się zapowiada że ludzie sami odejdą, szkoda naszych nerwów. Te podwyżki od razu były tylko propagandą !
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
09 cze 2016, 06:10
Ja po podwyżkach w UKS zarabiam nadal 2100 brutto mam umowę na czas określony więc nic mi się nie należy
09 cze 2016, 06:27
Po 8 latach dostaję 100zł podwyżki, to jest kpina. To są te duże podwyżki? Nie mówię już o tym, że zarabiam tak jak ludzie z wprowadzania... (1,5) a robię w tym bagnie naprawdę dużo! Naprawdę trzeba otworzyć oczy. Zwłaszcza z perspektywą, że "tak dużych podwyżek już nie będzie". Wstyd mi, że tu pracuję. Jeszcze.
09 cze 2016, 06:38
Zaje.iście! Znowu kupili wszystkich za kilkadziesiąt złotych po 8 latach bez podwyżek. Wiem, wiem - zamiast się cieszyć, że cos drgnęło to tylko narzekam ... ***, ale jestem niewdzięczny!
09 cze 2016, 06:44
Bierzemy przykład z celników! Ile jeszcze będą nam pluli w mordę a my będziemy udawać że deszczyk pada!? Czemu się wszyscy ciągle dziwią że MF i poszczególne rządy mają nas głęboko w D skoro jesteśmy tak anemiczni, nie potrafimy im w końcu pokazać środkowego palca! Czekajmy dalej...
09 cze 2016, 06:55
anonymous82
Bierzemy przykład z celników! Ile jeszcze będą nam pluli w mordę a my będziemy udawać że deszczyk pada!? Czemu się wszyscy ciągle dziwią że MF i poszczególne rządy mają nas głęboko w D skoro jesteśmy tak anemiczni, nie potrafimy im w końcu pokazać środkowego palca! Czekajmy dalej...
Podpisuje się pod tym. To jest jedna wielka żenada dlaczego nie można się zebrać i pokazać co o tym myślimy. To dzięki pracy wszystkim US do Budżetu Państwa wpływa najwięcej kasy. Jak ktoś pyta gdzie pracuje to mówi ooo ale Ty musisz dobry hajs zarabiać a ja się wstydzę odpowiedzieć! Trzeba szukać pracy