pracując w us z doświadczeniem zarabiam ponad 4 tys netto na miesiąc będąc szeregowym pracownikiem. Więc jak widać i jak pisałem mam inne wymagania na rynku pracy niż młodzi.
Wypada tylko pogratulować mnożnika - zdaje się wynoszącego ok. 2,7. Czy można zapytać o szczegóły tego czym zajmujesz się na tym "szeregowym stanowisku"?
05 cze 2016, 15:33
Re: Znowu bez podwyżek...
Makumba
jeszczepracuje
pracując w us z doświadczeniem zarabiam ponad 4 tys netto na miesiąc będąc szeregowym pracownikiem. Więc jak widać i jak pisałem mam inne wymagania na rynku pracy niż młodzi.
Wypada tylko pogratulować mnożnika - zdaje się wynoszącego ok. 2,7. Czy można zapytać o szczegóły tego czym zajmujesz się na tym "szeregowym stanowisku"?
niekoniecznie kolega ma aż tak wysoki mnożnik - może zdał egzamin i dzięki temu ma wyższe wynagrodzenie i więcej urlopu
05 cze 2016, 15:41
fruwaj
jeszczepracuje
niekoniecznie kolega ma aż tak wysoki mnożnik - może zdał egzamin i dzięki temu ma wyższe wynagrodzenie i więcej urlopu ;)
Może być jeszcze pracownikiem egzekucji - innych opcji nie ma.
05 cze 2016, 16:44
Z wcześniejszych wypowiedzi wynika, że osoba "jeszczepracuje" to pracownik kontroli podatkowej, który ma w miarę solidną zasadniczą i znaczny dodatek kontrolerski. Te ponad 4000 netto na rękę to raczej wg mnie nie jest sama zasadnicza. To zasadnicza + stażowe + dodatek kontrolerski + może dodatek za posiadany stopień usc...
05 cze 2016, 17:39
Piotrek99
Z wcześniejszych wypowiedzi wynika, że osoba "jeszczepracuje" to pracownik kontroli podatkowej, który ma w miarę solidną zasadniczą i znaczny dodatek kontrolerski. Te ponad 4000 netto na rękę to raczej wg mnie nie jest sama zasadnicza. To zasadnicza + stażowe + dodatek kontrolerski + może dodatek za posiadany stopień usc...
dokładnie ja też pracuję w kontroli - mam w miarę wysoki dodatek kontrolerski bo 35% + prawie 20% stażowego, urzędnika nie mam i zarabiam ok. 3.000 zł na rękę...
05 cze 2016, 17:43
Joa72
msbn
Szczecin - podobno się dogadali: 1 gr. wyrównanie do 1,5, 2 gr. po 20 - 50 zł, 3 gr. 0 zł.
Głupot nie opowiadaj :stop:
Wiem, ale nie powiem.
Człowiek dzieli się informacjami, na które czeka wielu, w formie i treści o jakiej sam się dowiedział. W podzięce jest "strolowany" przez osobę, która napisała to tylko po to, żeby zaistnieć. Ja "pierwszego sortu" nie będę się z plebsem dzielić żadnymi informacjami. "Drugi sort" głupoty opowiada, ale nie powiem, gdzie jest błąd czy minięcie się z prawdą, niech się sami domyślą.
05 cze 2016, 18:56
Wskaźnik powyżej 1.7, stażowy i dodatek kontrolerski powyżej 35%. Wynagrodzenie wyliczone wg zasad: przychód z PIT-11 podzielony na 12 i pomnożony przez 0,71
05 cze 2016, 20:03
Sorki, ale dodatek stażowy może wynosić maksymalnie 20% wynagrodzenia zasadniczego.Powyżej 20 lat pracy nie jest już naliczany.Chyba, że coś się zmieniło...
05 cze 2016, 20:37
No cóż powtórka. Wskaźnik powyżej 1.7, do tego stażowy (max 20%) oraz dodatek kontrolerski powyżej 35%. Wynagrodzenie wyliczone wg zasad: przychód z PIT-11 podzielony na 12 i pomnożony przez 0,71. Życzę wszystkim podwyżek, mniej konfliktów, nowelizacji ustawy o związkach zawodowych w zakresie wynagradzania związkowców (tylko ze składek)
05 cze 2016, 20:59
Nie chciałem żeby doszło do tego momentu, ale cóż stało się. Decyzja podjęta, plan - zmiana pracy. Zbyt mało perspektyw (mało to za dużo powiedziane). Szkoda po 10 latach odchodzić, ale cóż takie życie, nikt nie mówił że będzie łatwo. Pozdrawiam wszystkich skarbowców.
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
05 cze 2016, 21:13
jeszczepracuje
Brutto ok. 6 tys? Chyba netto pomyliłeś z brutto. Bujaj las, a nie nas
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
05 cze 2016, 21:15
Doliczając jeszcze trzynastkę, gruszę i maksymalne premie można i dojść do 6k brutto.
05 cze 2016, 22:28
Mam prośbę do ZZ w Mazowieckim ogarnijcie się w końcu i dogadajcie w sprawie podwyżek! Bo to że ciągle nie ma porozumienia nie jest już nawet śmieszne tylko żenujące, bo ile można czekać i to czekać tak naprawdę nie wiadomo na co... Żadnych informacji tylko mnóstwo plotek...
06 cze 2016, 07:38
Kiedy znowu będą debatować ZZ z IS w Katowicach? Chyba wakacji sobie jeszcze nie zrobili?