Dowcipnisie z lekką nutką realizmu uzasadnionym empiryzmem wieloletniej obserwacji.
@BOMBEL dziękuję za docenienie inwencji
04 sie 2017, 15:38
Re: Nowa KAS
b17
cyfer myślę, że na forum zaglądają Ci którzy o tym decydują i widzą niezadowolenie ekspertów którzy mają tyle co referent więc uzależnią mnożniki od stopnia np.: referent 1,61-2,0 kontroler 1,63-2,0 ekspert 1,65-2,0 st. ekspert 1,67-2,0
Mnożniki na pewno będą w podobnych przedziałach choćby z uwagi na fakt, że pracownicy bez studiów dostali tylko starszego kontrolera przy czym ich wiedza i doświadczenie może być większe od st. eksperta. Pomijając sytuacje w której referenci mają większą wiedzę w zakresie wykonywanej pracy od ekspertów z UC.
NIEEE. Zapomnieliście o mnożnikach byłych celników. Proponowane mnożniki muszą kończyć się na 3,9 bodajże, a na 2,8 to już na pewno. Były niedawno podane mnożniki byłych celników w IAS Katowice w temacie propozycje zatrudnienia w KAS na str. 94
04 sie 2017, 18:34
Celników się wyłączy z wartościowania. Tak jak się wyłączyło z obniżek plac, wielkości premii, wymagań co do ilości pracy, wcześniejszych emerytur, mundurów. Nie żebym zazdrościł albo rozpoczynał kolejną wojenkę. @cyfer - proszę!
04 sie 2017, 18:49
Dokładnie nie można uwzględniać celników bo wtedy wyjdą absurdy typu ekspert skarbowy: 1,65-3,90 kierownik referatu hmm 2,0 ? - 2,60? Z kierownikami nie wiem jak jest do końca ale jeśli dobrze wątki czytałem to chyba ktoś pochwalił się, że ma 2,6 będąc kierownikiem działu !
05 sie 2017, 09:38
Terminarz podatkowy
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
05 sie 2017, 09:40
Ktoś tu ostatnio pisał, że we wrześniu jakieś podwyżki dla tych, którzy mają min. 20 lat pracy, w tym 11 w skarbowości. Jeśli ktoś coś więcej wie, może pociągnie temat i powie coś więcej?
05 sie 2017, 14:53
b17
Dokładnie nie można uwzględniać celników bo wtedy wyjdą absurdy typu ekspert skarbowy: 1,65-3,90 kierownik referatu hmm 2,0 ? - 2,60? Z kierownikami nie wiem jak jest do końca ale jeśli dobrze wątki czytałem to chyba ktoś pochwalił się, że ma 2,6 będąc kierownikiem działu !
Dlaczego absurdy?
05 sie 2017, 15:00
Dziubas
Ktoś tu ostatnio pisał, że we wrześniu jakieś podwyżki dla tych, którzy mają min. 20 lat pracy, w tym 11 w skarbowości. Jeśli ktoś coś więcej wie, może pociągnie temat i powie coś więcej?
Tak, słyszałam, że te podwyżki mają być w wysokości 150,00zł brutto. Natomiast pierwsze słyszę, żeby było określone komu będą przyznawane, mam nadzieję, że to jakiś żart powyżej.
05 sie 2017, 16:44
Ktoś tak napisał w czwartek na portalu. U nas w kujawsko - pomorskim nic nie słychać.
05 sie 2017, 17:41
Czy w waszych urzędach funkcjonuje stanowiska radca skarbowy? Kto nim został i jakie ma zadania?
08 sie 2017, 06:26
Radcowie skarbowi tylko w UCS. Zadania zgodnie z ustawą.
08 sie 2017, 07:10
"§ 4. Dodatek przyznaje dyrektor izby administracji skarbowej na wniosek: 1) naczelnika urzędu skarbowego – w przypadku radcy skarbowego wykonującego czynności orzecznicze w urzędzie skarbowym" Właśnie z przepisów nie wynika mi, że tylko w UCS. Dlatego to pytanie
08 sie 2017, 08:24
Wiem i w US miały być po 3-4 takie stanowiska, ale nie ma. Znam osobiście radców skarbowych w UCS.
08 sie 2017, 11:19
W urzędach skarbowych raczej radców skarbowych nie ma, ale są na pewno w izbach administracji skarbowej, jednak w mniejszej ilości aniżeli w urzędach celno-skarbowych. Wykonują zadania zgodnie z ustawą - a praktycznie mają przydzielane sprawy i sami je prowadzą łącznie z wydaniem decyzji i jej obroną w trakcie kontroli sądowoadministracyjnej.