Odbyły się 23 i 24 listopada (a może i dziś sie odbywają). Wiadomość pewna !!
25 lis 2009, 10:56
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki
Do boju, do boju do boju na IS, ale kiedy? Nie mogę się doczekać, by wystartować i pograć na nosie pewniakowi, hihihihi. Niech się choć troszeczkę spoci
27 lis 2009, 08:56
Piórek
2 "tuzów" zdobyło odpowiednio: 49 i 10 pkt. oraz 50 i 10 pkt. Ci zapewne zdawali 27-go Wnioski ... trochę później
Ten tuz z 49 i 10 pkt to bardzo mądry wszechstronnie wykształcony młody człowiek (prawnik, wieloletni kierownik liderującego w kieleckim referatu EG). W pierwszym rzucie konkursów zdobył najwięcej punktów w całym Świętokrzyskim (ponad 70 pkt z czego na ustnym miał bodajże 56 pkt). Kandydował do Starachowic, ale tam przegrał z A.Jarosińskim mimo przewagi punktowej....byłym pracownikiem służb specjalnych ! I jeszcze jedno - nie był naczelnikiem za czasów PIS ani nowopowołanym p.o. za obecnych rządów. Nie pasował do politycznej układanki pana Tadeusza D. (ludzie z Kielc wiedzą o kogo chodzi, dla niezorientowanych to taka szara eminecja i decydent nieco mniejszych rozmiarów niż pan Świniarski niemniej jednak jak widać skutecznie rozgrywający). Tak więc z góry mówię - facet spoza jakiegokolwiek układu. Z jednej strony to teraz dobrze (bo nie z PIS), z drugiej fatalnie (bo nie z PO)
Ostatnio edytowano 01 gru 2009, 07:01 przez Nadir, łącznie edytowano 3 razy
potrójny cytat, dodanie emotikonka
30 lis 2009, 21:08
Mopsik
Ten tuz z 49 i 10 pkt to bardzo mądry wszechstronnie wykształcony młody człowiek (....) Tak więc z góry mówię - facet spoza jakiegokolwiek układu. Z jednej strony to teraz dobrze (bo nie z PIS), z drugiej fatalnie (bo nie z PO)
I to są (jak z tą teściową co wpadła do rzeki, ale naszym samochodem) te uczucia mieszane.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 gru 2009, 06:58
Mopsik, a kogo Ty tak wychwalasz? Liczysz na jakiś awansik przy tym za tym Nie obrażaj kolego NUSów ze Świętokrzyskiego z czasów PiSu, bo poznałam tych ludzi i poznałm też tych ?nowych? niektórzy z nowych mogliby sprzątać u poprzedników taki mają poziom
01 gru 2009, 07:53
Sorry Przyszłość. Nie liczę na żaden "awansik" choć papiery na to mam znakomite. (Nie chcę mieć nic wspólnego z tym składem, który jest obecnie w kieleckim.) Zaszło tu nieporozumienie. Te brawa nie wiem dlaczego, ale "wstawił mi" administrator strony a nie ja. I przez to wypaczył całkowicie sens mojej wypowiedzi. W pełni się z Tobą zgadzam. Też uważam, że Ci, któych ostatnio wyrzucono byli o klasę lepsi od swoich poprzedników. Potwierdzały to tak ich kwalifikacje jak i wykształcenie a przede wszystkim to, że niemal w komplecie zdali lutowe egzaminy pisemne (bodajże jedna czy dwie osoby nie zdały i brakło im odpowiedni 2 i 3 punkty z testu) Też znałem i znam osobiście wielu z nich. Pozdro i do lepszych czasów Przyszłość
01 gru 2009, 09:14
Mam pytanie, czy ktoś może coś więcej napisać o wyborach NUS w kuj - pom. Ciekawi mnie bo tam sa tacy co podobno ogłosili się już sami NUS-ami w czasie między pisemnymi, a ustnymi. Jakiś dziennikarz te wypowiedzi nagrał i ma zakieścić w necie. Jak ktoś wie niech da link.
02 gru 2009, 13:01
Na pewno nie chodzi o Włocławek bo nikt nie zaliczył pisemnego
02 gru 2009, 15:36
kazika
Na pewno nie chodzi o Włocławek bo nikt nie zaliczył pisemnego
Czy to ważne że nie zaliczył pisemnego? Ważne że i tak zostanie naczelnikiem
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
02 gru 2009, 17:09
wybierają przecież najlepszych
02 gru 2009, 17:37
Mopsik
... Też uważam, że Ci, któych ostatnio wyrzucono byli o klasę lepsi od swoich poprzedników...
a i następcy odstają od nich o klasę albo dwie. Wracając jednak do kandydatów ze Scyzorykowa. Tomek jest the best!!!!
02 gru 2009, 21:48
Pocieszające, że nieprawidłowości przy naborze występują nie tylko u skarbusiów:
Rada wysłuchała ponadto przedstawionej przez posła Artura Górskiego relacji z obserwacji przebiegu procesu naboru przeprowadzanego na stanowisko zastępcy prezesa Zarządu Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych. W wyniku stwierdzonych nieprawidłowości Prezes Rady Ministrów zarządził przeprowadzenie ponownego naboru na to stanowisko.
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
06 gru 2009, 16:35
jareczek
Mam pytanie, czy ktoś może coś więcej napisać o wyborach NUS w kuj - pom. Ciekawi mnie bo tam sa tacy co podobno ogłosili się już sami NUS-ami w czasie między pisemnymi, a ustnymi. Jakiś dziennikarz te wypowiedzi nagrał i ma zakieścić w necie. Jak ktoś wie niech da link.
Już dzięki dotarłem do artykłów gazetowych ten co się ogłosil naczelnikiem przd konkursem to obecny p.o. z Rypina w kujawsko-pomorskim. W gazetach piszą, że wyemitują nagranie w internecie? ciekawe co nie?
06 gru 2009, 16:40
jareczek
jareczek
Już dzięki dotarłem do artykłów gazetowych ten co się ogłosil naczelnikiem przd konkursem to obecny p.o. z Rypina w kujawsko-pomorskim. W gazetach piszą, że wyemitują nagranie w internecie? ciekawe co nie?