U mnie w US ludzie czekają na awans od 2005 roku. I są na stanowisku obecnie st. kontroler skarbowy.
30 kwi 2019, 21:28
Re: Awanse
A jak to jest z awansem po przedłużeniu umowy na czas nieokreślony? Awanse były u nas przydzielane jakoś na początku roku. A co jeśli ktoś ma umowę na czas nieokreślony np. od czerwca czy maja? Czeka do początku kolejnego roku czy jak?
06 maja 2019, 11:51
A u nas w US są przypadki, że pracownik dostał podwyżkę z jednoczesnym przeniesieniem na niższe stanowisko. Takich mamy szefów.
06 maja 2019, 12:26
Agata4
Witam wszystkich.
Czy ktoś cokolwiek słyszał o awansach z podwyżką w 2019 r.? Czy wgl jest szansa na cokolwiek czy nie ma co się wysilać?
Chyba nikt nic nie słyszał.
22 maja 2019, 08:41
Podobno były w tym roku składane do izby propozycje awansów, ale po jakim czasie je przyznają ... Co ile lat dostajecie awans? Jacyś rekordziści w szybkości otrzymania lub długości czekania?
22 wrz 2019, 13:18
Ponawiam zapytanie. Jak to wygląda w IAS Wrocław? Z tego co kojarzę awanse miały być dwa razy w roku - jeden termin na wrzesień właśnie. Wrzesień się kończy a informacji dla zainteresowanych brak
Człowieku, jakie awanse - i to jeszcze 2 razy w roku!?! W naszym US (dolnośląskie) co niektórzy nie mieli awansu (nawet stanowiskowego) od 15 lat. Powiem więcej, po wejściu KAS, w związku z brakiem "mgr" przed nazwiskiem, niektórzy zjechali w zaszeregowaniu nawet o 4 stanowiska. A robią ciągle to samo (kontrola). Jakie awanse?
24 wrz 2019, 11:24
Na pewno jest taka teoretyczna możliwość i wiem, że takie wnioski są wypisywane. Tylko zasadnicze pytanie brzmi co się z nimi później dzieje? Wg mnie na każdy wniosek powinna być odpowiedź i to z uzasadnieniem jeśli to odpowiedź odmowna
W warmińko-mazurskim są awanse, raz lub dwa razy w roku. Na święto KAS są zawsze, co roku, a czasem też na wiosnę (chyba w marcu). Teraz dostało awanse po kilka osób z każdego urzędu.
25 wrz 2019, 06:50
Z okazji święta KAS kilkadziesiąt osób w każdym US otrzymało symbolicznie zmianę stanowiska i ledwie zauważalną podwyżkę mnożnika (zmieniła się jedynie druga cyfra po przecinku).
25 wrz 2019, 18:34
Frasobliwy
Ponawiam zapytanie. Jak to wygląda w IAS Wrocław? Z tego co kojarzę awanse miały być dwa razy w roku - jeden termin na wrzesień właśnie. Wrzesień się kończy a informacji dla zainteresowanych brak :mellow:
Awanse będą. Kilka tygodni temu wróciły do urzędów zbiorówki, tzn. Wykaz wszystkich wniosków. Urzędy zaszalały i trzeba było obciąć 60-70% kandydatur. Myślę że na dniach ocalałe osoby dostaną karteczki do podpisu.
W październiku można składać kolejne wioski lub ponowić te odrzucone.
25 wrz 2019, 20:51
Awanse są, głównie dla celników. Chyba zasłużenie, bo to oni głównie dbają o to aby VAT trafiał do budżetu. My skarbowcy, to generalnie nic nie robimy, domagając się nieustannie za to nic nierobienie pieniędzy.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
28 wrz 2019, 07:52
Jak wygląda ścieżka awansu w poszczególnych działach? Na początku referent, potem awans na starszego referenta, a następne? Jest jeszcze jakieś wspólne stanowisko czy już różne w zależności od działu? Jak to wygląda w poszczególnych działach?
01 lis 2019, 13:52
Referent -> Starszy referent -> Samodzielny referent -> Młodszy Kontroler -> Kontroler -> Starszy Kontroler -> Ekspert -> Starszy ekspert-> Główny ekspert. Tak to wygląda teraz. Kiedyś to i od inspektora się zaczynało obecny Kontroler. Awanse są za ? W zasadzie trudno powiedzieć, bo nie jest to wiedza, lata pracy nie do końca. Wychodzi, że za widzi mi się. Jedni mieli 2 razy do roku teraz chyba 1 raz max na 2 lata, natomiast inni na awans czekają 6-10 lat. Kryteriów uzyskania awansu brak.